За европейците правителствата и ЕС са виновни за скъпия газ

Само 28% смятат, че отговорността е на Русия
105
За европейците правителствата и ЕС са виновни за скъпия газ
Снимка: Pixabay

Най-малко 60% от европейците смятат, че техните собствени правителства, частни енергийни компании или ЕС са виновни за нарастващите цени на енергията. Това показват данните от проучване на общественото мнение, проведено от социологическата агенция Euroskopia в Австрия, Германия, Гърция, Испания, Италия, Холандия, Полша, Португалия и Франция.

Испанският в. El Mundo съобщи в неделя, че респондентите са били попитани кой е по-отговорен за нарастващите цени на енергията. Една четвърт (25%) от европейците са отговорили: „Правителството на моята страна“. 24% от анкетираните обвиняват частните енергийни компании, други 11% Евросъюза.

В същото време 28% от анкетираните твърдят, че Русия е отговорна за случилото се. 10% са се затруднили да отговорят на въпроса, 2% са избрали друг вариант.

Сред европейските лидери действията на испанския премиер Педро Санчес и германския канцлер Олаф Шолц по отношение на украинския конфликт получиха най-лоша оценка сред гражданите на ЕС. В допълнение, 45% от анкетираните увериха, че силно усещат влиянието на нарастващите цени на енергията. Мнозинството (56%) от респондентите също заявяват, че са силно обезпокоени от повишаването на цените на стоките.

В проучването, проведено от 8 до 29 юни, са участвали около 9000 души. /БГНЕС/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: ЕСгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази зима май ще има закриване на ЕС. Проклятието, България ще закрие поредните вкопчили се в нея. Справка - историята. Всичко се повтаря, Римска, Византия, Османска, Съветска империя, както и хитлерова Германия.
20
12
 
22
 
! Отговори
Кохортата преди 1 година
Франция е създала план на мизерията.
19
31
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛЪЖЛИВА И ПЛАТЕНА АГЕНЦИЯ!!! ОБЯВИЛИ СА ПРЕЗ АПРИЛ 2022 , ЧЕ 74% ОТ АНКЕТИРАНИТЕ ПОДКРЕПЯТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ В УКРАЙНА СРЕЩУ АГРЕСОРА РУСИЯ!!! СЛЕД КОЕТО СА ОБЯВИЛИ , ЧЕ 78% СМЯТАТ , ЧЕ РУСИЯ Е ОТГОВОРНА ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА! А СЕГА ОБЯВЯВАТ, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВАТА СА ВИНОВНИ ЗА СКЪПИЯ ГАЗ КОЕТО НЕ Е ВЯРНО!! ВИНАТА ОТНОВО Е НА РУСИЯ И ЗА СКЪПИЯ ГАЗ , ЗАЩОТО ТЕ НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВАТ АНГАЖИМЕНТИТЕ ПО-ДОГОВОРА НИТО КАТО ЗАПЛАЩАНЕ НИТО КАТО ПОДАДЕНИ КОЛИЧЕСТВА!!
18
11
 
15
 
! Отговори
Ss преди 1 година
Ами кой да е? Бай Ставри ли?
17
6
 
33
 
! Отговори
Само да вметна преди 1 година
ЕС ще го " отнесе" много яко късно тази есен! Политиката която води през последната година,си е Лично " политика" на една шепа хорица с Американофилска ориентация! Която Източна и централна Европа НЕ Споделяме!! Общото мнение на Европееца вече е,че Е нужна спешна Реформа в ЕС и ръководното и " тяло"!!
16
7
 
21
 
! Отговори
Свебода или смърт преди 1 година
До АнонименМного разбирате от авторитаризъм, докато седите затворени по къщите и ви насилват да ви боцкат "демократично" ежемесечно!!! Като междувременно вече и ще се студува, ще се пести от храна , светлина, вода и от доходи за да има за светлото бъдеще на "демократичните" свободолюбиви западногейски монополи.
15
3
 
40
 
! Отговори
Орбан преди 1 година
"Той каза, че прогресистите се стремят да отделят западната цивилизация от нейните християнски корени. "Яростната антиимиграционна позиция на правителството му, политиката в полза на семейството и отхвърлянето на *** идеологията се противопоставят на тези усилия", добави той."Тази война е културна война", каза Орбан и допълни: "Трябва да съживим нашите църкви, нашите семейства, нашите университети и нашите обществени институции".
14
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейците се отърсват от дезинформацията. С настъпването на студовете ще поискат сметка от нефелните управляващи Еесовската Зона. Зимата на Гнева идва.
13
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 21 "Точно така, но нашите *** си траят и дума не обелват, че и Тръмп напълно се е съгласил с Орбан." Каква изненада, един кандидат за авторитарен лидер, който подкопава демокрацията в собствената си дръжава, и който нарича Путин и Ким "моя скъп приятел", се съгласил с друг авторитарен лидер, който подкопава демокрацията в собствената си държава, и хвали нацисткия диктатор за "консервативните му политики". Голяма изненада, наистина, че единия се е съгласил с другия.
12
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 16 "О, европейците се били събудили от летаргичния сън на презадоволена джендария! " Това е класически фейк нюз. Факта, че веднага му вярваш показва как си форимираш и останалите възгледи.
11
5
 
43
 
! Отговори
Катастрофа преди 1 година
Днес Орбан е държал реч в Тексас и се категорично дистанцирал от политиката на ЕС.
10
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, европейците се били събудили от летаргичния сън на презадоволена джендария! Не може да бъде. Почнали да мислят. Я да дойде зимата, че да почнат и да действат. Може пък и да оцелее ЕС ако се измете б()клука.
9
7
 
41
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
В БГ не 60, а поне 90% не че вярват, а ЗНАЯТ, че имаме марионетни "управляващи". ПП(Герб 2) заедно с партньорите ди от Бсп, Итн и ДБ се погрижиха всички да го разберат. Това, което се случва в Европа се нарича пладнешко ограбване на труда на хората, чрез изкуствено и абсолютно необосновано вдигане на цените на тока и горивата поради някакви абсолютно измислени "причини", които наричат "европейски ценности" - къпане веднъж седмично и храна от буболечки-вече в Германия пуснаха сандвичи по веригите
8
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западняците не се осъзнават, че след визитата в Тайван на Пелоси съвсем затъват. Това им беше най-голямата грешка. Сега осем да палят войни друго не им остава. Последни изблици на безпомощност. Като всяко ранено животно.
7
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне с тази "новина" вече е ясно кой седи зад сайта. Първо, в интернет има само 1 резултат за тази "агенция" и второ - дори в профила им в туитър пише, че 78% обвиняват Русия. Толкова по въпроса.
6
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такава агенция няма. Проверете в интернет :)))
5
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ектествено че правителствата са виновни! А какъв е "резултатът" от санкциите, освен че прави "санкциониращите" по-бедни и ще съсипе икономиките им и гражданите ще студуват и мизерстват? Ами резултатът е че цените на санкционираните суровини се вдигнаха и продавачите печелят повече! Ей на това му се казва да се матираш сам!
4
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търсенето в интернет на такава "агенция" дава една единствена отпратка - към пост в Туитър за същото "изследване". Руската пропаганда става все по-отчаяна. :)))))
3
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно е как се оценяват сега действията на Израел в ивицата Газа? Тоя директно бонбят жилищни квартали. И всичко е тишина. Никой не мрънка. А изявленията на премиера им че всеки който е против тях трябва да изчезне не звучи никак фашистки. Евала за двойните стандарти на запада.
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората не са толкова глупави, за колкото ги мислят "елитите". Самите "елити" са на път да го усетят грубо. Но това заслужават, това и ще получат.