Руснаците напускат Херсон заради разрушени мостове?

Военното командване се е изнесло от окупирания град
15 авг 2022 11:20, Йоана Цонева
228
Руснаците напускат Херсон заради разрушени мостове?
Снимка: БГНЕС

Болшинството от военното командване на руските окупационни войски в Херсон са напуснали града, съобщи в националния телевизионен маратон в Украйна първият заместник-председател на лоялния към Киев Херсонски областен съвет Юрий Соболевски, цитиран от УНИАН.

В коментар за оперативната ситуация в региона, и по-специално за това, че украинската артилерия е унищожила всички мостове през Днепър и сега руснаците прехвърлят цялото си командване на десния бряг, той каза: „Мога да го потвърдя. Действително, днес орките нямат нито един безопасен логистичен маршрут, който да задоволява военните им нужди именно за осигуряването на военната групировка, която се намира точно край Херсон. Соболевски потвърди, че всички артерии се намират под пълен огневи контрол на Киев.

„Явно това стана основната причина, поради която руското военно командване действително напусна Херсон. Болшинството от тях вече излязоха от Херсон, за това говорят сведенията.“ – допълни заместник-председателят на окупираната област. Той допълни, също, че Антоновският мост, въпреки опитите на руските окупатори да го ремонтират, сега е в такова състояние, че без голям риск не може да бъде използван дори като пешеходен.

Още по темата
„Даже като пеши брод това ще бъде голям риск за хората, ако те (руснаците, б. р.) го отворят този мост изобщо. Той е затворен за хората и цивилни до него не се допускат към днешния ден. Там вече имаше голям брой повреди и след всеки пореден удар на ВСУ те се увеличават. Наистина се опитаха да правят ремонт, но целият ремонт беше да отстранят повреденото покритие и да сложат там плоча и да я залеят с асфалт. Окупаторите разбират, че по всяко време ВСУ може да им прекратят ремонтните дейности. Убеден съм, че във военен план вече няма да могат да използват този мост.“ – каза още Соболевски.

На 14 август представителят на оперативното командване „Юг“ на ВСУ съобщи, че украинските сили са изкарали от строя Антоновския мост. ВСУ са унищожили и големи складове с руска техника, въоръжение и боеприпаси в Нова Каховка и Музиковка.

В понеделник сутринта кметът на Мелитопол отпреди руското нахлуване Иван Фьодоров съобщи, че през изминалото денонощие украински партизани са разрушили на югозапад от града железопътния мост, който руснаците използваха за движение между района и Крим. „Това означава пълна липса на ешелони откъм Крим“ – написа Фьодоров в Телеграм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
1
 
3
 
! Отговори
Тони преди 1 година
Не Херсон-планетата трябва да напуснат всички до един.
186
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците пак се направиха че някой ги вика!
185
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русия ще загуби тая война както е загубила много други ... който им знае историята е наясно 7 от 10 ги губят а в другите или заливат с 4исло или противника им има и други фронтове
184
4
 
14
 
! Отговори
!!! преди 1 година
ВСУ героически, стратегически, логически ОТСТЪПВА ...... С подкрепата на огневия контрол на Русия !
183
17
 
15
 
! Отговори
Ненормален преди 1 година
Скоро, много скоро, укрите ще скъсат задниците на рашистите. Това е най-великият позор на най-великата армия ръководена от най-големите джуджета. Уви, човек направо да се просълзи.
182
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички бягат напред назад из Украйна, тренират оцеляване
181
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да, руснаците напускат херсон в западна посока...
180
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Активист БСП(к)- когато бъркаш реални събития със собствени фантазии , се нарича "шизофрения" и не подлежи на лечение .
179
18
 
27
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Мишките първи напускат потъващия кораб. Миналата седмица бягаха от Крим а сега от Херсон. Смърт за русо-фашистките окупатори!!!
178
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нали ви е ясно че това са поредните партенки, нали щеше да има грандиозно настъпление към Херсон. Там вече раздават руски номера на коюите тук ми пишете залъгалки.
177
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зеленски опънал путин и така се разбрали на 4 очи колко да продължи войната.
176
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На колко дрога е бил другаря ви от окраина... окраина съобщи че войските и са преминали границата с Русия ... Еее ??? Дрогирани психирани са дугарете ви от окраина, такива са и изявленията им ...
175
17
 
16
 
! Отговори
PG преди 1 година
*** сте вие укрите и скоро ще усетите ответния удар,*** долни
174
21
 
29
 
! Отговори
ок преди 1 година
аз не разбирам кому е нужна украинска пропаганда. На тоя сайт https://liveuamap/bg се виждат окупираните територии в почти реално време. Територията в червено продължава да се разширява. Наистина не разбирам в чия полза украинцинте лъжат. Та те лъжат себе си.
173
26
 
29
 
! Отговори
Хитър Петър преди 1 година
Могучая и великая!!! Хахахахахаха! Смешна и дрипава! Така не е само армията им! Така е с всичко, помислете преди да пишете глупости! Може ли нация която не може да направи ножче за бръснене и дори клечки за зъби да има нещо! Всичко което имат е благодарение на западния свят. Както всички ние! Това обаче дето започна *** е края на Русия! Благодарете му от все сърце! Когато това приключи света ще си отдъхне от ядрения терор на тия ***!
172
8
 
29
 
! Отговори
Кос преди 1 година
Руснаците се разбягаха към следващият уркопитекси град.
171
16
 
33
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Разбираме, че е необходима повече отвсякога дезинформация и военна пропаганда на западния блок, но дайте все пак да има капка достоверност. Руснаците водят офанзивни боеве около Николаев и в посока родния град на зеленото човече в момента. Как ще напускат Херсон, като атакуват в Николаевска област. Контраофанзивата на ВСУ е в разред "научна фантастика"
170
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Фактите говорят Не фактите ти говорят, звездите го правят, друже!
169
29
 
17
 
! Отговори
Фактите говорят преди 1 година
Руснаците се разбягаха.Винаги са били женчовци и страхливци
168
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хем разрушени мостовете, хем го напускат, ха ха с плуване ли според вас