Олександър Зеленко: Взривовете в Крим обърнаха хода на войната

Според него експлозиите на летището са унищожили над 20 военни самолета
11 авг 2022 16:00, Йоана Цонева
438
Олександър Зеленко: Взривовете в Крим обърнаха хода на войната
Снимка: БГНЕС

Не само самолети, но и огромни складове с крилати ракети са изгорели на летище Саки в Новофедоровка във временно окупирания Крим, където на 9 август избухнаха експлозии.

Бившият офицер от външното разузнаване на КГБ Олександър Зеленко заяви това в ефира на телеканал Киев.

Според него експлозиите на летището са унищожили не девет, а повече от 20 самолета на окупаторите.

"И не точно самолети. Точно тези гадове изстрелваха ракети по нашите мирни градове. Точно това са стратегическите бомбардировачи, които, намирайки се извън нашата противовъздушна отбрана, извършиха нечовешки престъпления, унищожавайки Виница, Кременчуг... Това са тези, които убиваха цивилни", каза той.

"Изгоря и един много скъп Ил-76. Изгорели са няколко бойни хеликоптера, струващи няколко десетки милиона долара, изгорели са огромни складове с крилати ракети", допълва експертът.

Според него тези, които са имали пръст в случилото се на летището, са обърнали хода на войната и това е без преувеличение.

Още по темата
На 9 август във временно окупирания Крим избухнаха серия от експлозии в руската военновъздушна база "Саки" в Новофедоровка. Именно от тази авиобаза вражески самолети излитаха, за да бомбардират областите на Запорожие, Николаев и Херсон.

Украинското министерство на отбраната коментира експлозиите, като отбеляза, че не може да установи причината за пожара, но отново напомни за правилата за пожарна безопасност и забраната за пушене на неразрешени места.

Руското министерство на отбраната съобщи, че експлозиите са станали заради детонация на боеприпаси. Съобщава се за ранени и един загинал.

До момента се знае, че в резултат на експлозиите са унищожени най-малко девет самолета, а летището е изведено от експлоатация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
0
 
2
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Ние и войната спечелихме....Путин: :)
340
3
 
1
 
! Отговори
още един преди 1 година
ЗЕЛЕН!!!Там узрели НЯМАТЕ ЛИ?Зеленски,Зеленко???Някой УЗРЯЛСКИ нЕмате ли?
339
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ БОЖЕСТВЕНА НАМЕСА! ПУТИН ***!
338
0
 
0
 
! Отговори
Мадуро преди 1 година
***
337
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да. Точно така. Ще обърне хода на войната. Сега ще загрубее определено. Този удар не беше украински, а американски.... Щом Русия е била нападната, ще има ответен удар 10 пъти по-силен.
336
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама всичките са едни Зленковци ей... ако бомбандирането на едно летище променяше ходове на войни, вашата *** *** е разкатана още първата вечер бомбардировки... По скоро са ход на отчаяние тия атаки, вреда да покажем пропаганда че загубеняците да продължават да губят.
335
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да ви попитам с тази снимка какво пропагандирате, защото не се вижда никакъв военен обект, а пушека е минимален...
334
1
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Пушенето е вредно за здравето!Украинска поговорка.
333
3
 
9
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Днес, за първи път от седмици ударите по Николаев намаляха. Очевидно, че руснаците са претърпели значителни загуби, след като Путин разжалва генерала, който е ръководил черноморският флот.
332
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На място е имало действащи Ц400 зенитно ракетни комплекси. Ракетен удар е невъзможен става дума за трагичен инцидент или в краен случай саботаж.
331
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямало е ракетен удар. Извършена е успешна диверсия... Жалко за крилатите ракети които са се взривили( А самолети има предостатъчно
330
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руското уръжие е пълен та,,шак
329
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поздравления за всички гейропейци, травестити и лесбийки... Сега ще внесем демокрация като върнем Крим и докараме мигранти от Африка и Афганистан
328
17
 
20
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Русия загива, Русия издиша... Преврат за Путин, щастие за света. Да живее САЩ - страна на смелите и свободните, а не като България - страна на страхливите роби и руски джапанки.
327
15
 
15
 
! Отговори
Г-н Стоянов преди 1 година
Г-н *** и путинопоклонници. Може Украйна, да не печели войната, за момента, да няма толковва с какво да се похвали, но самия факт, че вече 6 месеца удържа уж "втората" армия в света...
326
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
укропската мечта е много интересна тази мечта е безплатна мечтата на сащ ес и българия ще се сбъдне при условия че бг ще влиза в воина с русия тогава мечтата ще се сбъдне
325
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Денят започва с хубава новина! Всеки ден очаквам подобни известия за подлите руски главорези!!!
324
29
 
25
 
! Отговори
msm преди 1 година
руССките националисти и фашизирани гадове, нямат място на територията на Украйна. Всичко, което им се случва, заради тази безумна, кървава и разрушителна война започната от тях през 2014 е най-малкото, което трябва да им се случи. руССкият имперски национализъм, подкрепен от фашистките им действия, няма място в нашия свят. Трябва да издигнем стена, която да държи руССкия идиотизъм далече от Европа.
323
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно в пратките с ракетите САЩ като едни истински терористи са сложили и далекобойни въпреки че за пред хората лъжеха че са само с малък обсег. И понеже това в Крим си е терористичен акт двете отговорни за него държави са производителя на ракетите САЩ и тяхното прокси Украйна и двете страни яки терористи факт
322
1
 
9
 
! Отговори
Стьопа преди 1 година
Не чупят моста за да се изнесат цивил ните от Крим....