Турция иска да връща сирийски бежанци в Хомс, Алепо и Дамаск

В рамките на проекта над 1 млн. души ще могат да се върнат
16 авг 2022 21:24, Анисия Иванова
9
Турция иска да връща сирийски бежанци в Хомс, Алепо и Дамаск
Снимка: БГНЕС

Турция предложи в районите на Хомс, Алепо и Дамаск да бъдат настанени бежанците от Сирия, които в момента се намират на турска територия след завръщането им в родината, пише днес проправителственият в. "Тюркие".

В бъдеще броят на тези зони се планира да бъде увеличен.

В Турция в момента се намират около 4 милиона бежанци от Сирия.

Според информацията на вестника предложението на Турция към "Астанинската тройка" предвижда страните гаранти за разрешаването на сирийския въпрос и независимите международни институции да гарантират безопасността, правата и свободите на бежанците при връщането им в Сирия, да осигурят връщането на имущество им и да контролират изпълнението на поетите ангажименти.

Юсуф Махли, представител на Националната коалиция на опозиционните и революционни сили на Сирия заяви, че "стотици хиляди сирийски бежанци няма да се поколебаят да се върнат в родината си в рамките на проекта, чийто гарант е Турция".

Турският президент Тайип Ердоган обяви плановете си за проекта за връщането на сирийските бежанци в началото на май. Планира се бежанците да бъдат настанени в специално създаваните градове в контролираните от Анкара зони за сигурност. Съобщава се, че в рамките на проекта общо над 1 милион бежанци ще могат да се завърнат у дома. (БТА)


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тоест изгониха кюрдите от родните им места, направиха етническо прочистване, и сега заселват ислямисти араби на мястото на кюрдите в окупираните от турция територии. само дето при следващия маниак, който реши да прави някакви ислямски държави, арабите вече направо ще нахлуят в турция и ще режат глави. безумна политика.
6
1
 
9
 
! Отговори
Alperen преди 1 месец
Турците пропищяха. Познавам хора, които се принудиха да се махнат от Истанбул, и други големи градове. Такива се нанесоха в блоковете им. Кавги, крясъци и престъпления. Иначе, сега няма да е лесно. Тези 4 млн се множат като зайци. Народили са стотици хиляди деца, които са живяли само в Турция. Такива няма да се върнат никога. То това беше на Ердо пак от идеите. Да арабизира Турция. Ако дойде национално отговорно правителство обаче, тези ще се товарят и извозват като стока за Арабия.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От цяла Европа трябва да ги върнат, те са с друг манталитет и не могат да се впишат. Не е нормално европейците в собствените си страни да не се чувстват добре заради тях. Както страдаме от от гетата, това са *** на обществата. Слабо грамотни, но много хитри и изобретателни да живеят на чужд гръб. Навсякъде страдат от такива. Не трябва да се толерират. Те заради действията сами си предизвикват дискриминация.
4
1
 
0
 
! Отговори
?????? преди 1 месец
Някой да преведе първото изречение може би?
3
3
 
13
 
! Отговори
Ха дано преди 1 месец
И нашите гости ,като приключи безплатната почивка по морето да се върнат.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако са успели да засучат от германските социални помощи не могат да ги отбият нивгаж.
1
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво ни интересува това нас нормалните хора?