Германия въвежда евтини карти за градския транспорт

Олаф Шолц ги определи като голям успех
22 авг 2022 14:08, Росен Стойчев
44
Германия въвежда евтини карти за градския транспорт
Снимка: БГНЕС/EPA

Ръководителят на германското правителство Олаф Шолц определи като голям успех въвеждането на евтини месечни карти за градския транспорт, съобщи РТЛ.

Програмата ще бъде продължена.

Още по темата
Самите карти се предлагат за девет евро.

Картата беше въведена за летните месеци. Тя покрива градския и регионалния обществен транспорт.

Част е от програмата за подкрепа на домакинствата, като самата карта повиши интереса към градския транспорт.

Редовната стойност на такава само за Берлин възлизаше на над осемдесет евро. Финансовият министър Кристиан Линднер призна, че разширяването на действието на картата ще струва доста на бюджета.

Правителството търси варианти за нейното налагане за дълъг период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Пропов преди 1 година
Абе вие от БГ какво знаете за живота в Германия че толкова сте се ангажирали па взехте и да се карате даже. 9 евро за месец при предишна цена 80 до 100. Ами добре е. Иначе с кола в голям град е сложно. Няма безплатно паркиране. Или 2 до 5 евро на час платен паркинг или глоба от 30 евро нагоре. Така е в цяла цивилизована Европа. Даже в Германия глобите са супер евтини. Да не говорим че с влака и даже с автобуса се избягват ежедневните задръствания. Който иска да му е лесно и може да смята - моля!
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 6matarok 35 - Те и в Англия бяха така допреди 6-7 години ... сега държавата им е пред разпааааа, брааааааат!
27
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Толкова ви е сметката за ток сега." - Бръ... Сметкта ми е 300 кинта за ток шоту нас сървъри да хоустя порно и да чарджа кеш, па и 5 климатика да е ладничко ... па га копа ... 2000 бона и това беше без кражбита ада се отчитат ... регнах фирмичка в гаража, че да прекараме трифазка .. ама после дойде тоя неурелгулруемият пазар или кто го викат атм ... и ме се секна.
26
1
 
0
 
! Отговори
информация преди 1 година
въведени са поне от един месец .
25
1
 
0
 
! Отговори
до Иво преди 1 година
Самоизплащат се според зависи от нуждите ти - колко енергия потребяваш. Колкото повече толкова по-бързо. Ако потребяваш малко си правиш по-малка инсталация, която е и по-евтина. Но по принцип никой не те каза насила. Просто ти отварям очите безплатно. Щом искаш да плащаш повече и са си зависим - твоя воля.
24
2
 
1
 
! Отговори
Иво преди 1 година
До до 24 А колко ти струва инвестицията в тия панели? Тоест колко време се самоизплащат? А другото за е.миксера, няма да го чета :)
23
1
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
В България изграждането на вятърни турбини е необосновано освен в Шабла, т.к. ветровия потенциал е недостатъчен.Виж за 20 бона може да си сложиш панели на покрива генериращи 10 kw - предостатъчно за едно домакинство + зареждане на електромобил.И имаш гарантирана, независима енергия за 20 години напред без значение от пазарната цена. Това са по 83 лв. на месец. Толкова ви е сметката за ток сега. А по новите цени? А сега махнете от разходите - отопление с дърва/пелети, а махнете гориво ...
22
2
 
2
 
! Отговори
ил Рапоне преди 1 година
Клозетният сайт продъжава да чупи ***. Връзката между градския транспорт и Дойче баан в снимката е направо от явна по-явна. За успехите на гейзера Щолц не е нужно да се коментира. Апропо, билетите на доня Комприца от 1,60 са все още незаконни според първоинстанционния съд. Приятен ден.
21
1
 
2
 
! Отговори
глас от тъдява преди 1 година
Истината е че нямат за какво да похарчат парите от ковид програмите . Същото е и в Испания - свалиха цената на билетите за автобус от 66 на 44 цента. Предполагаше се че с тези пари ще помогнат да се развие икономиката, а ги харчат за ремонти и ненужни дивотии.
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството търси варианти за нейното налагане за дълъг период. Аха..значи още не въвежда? Фейк нюз!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"се качи на градския транспорт държавата/народа ще спести много от колосалните суми, които раздава на разни американци и руснаци за горива" - Дъъържавата! Мадафака, аз палщам, не държавата. АЗ!
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 - Това като хубаво нещ и го казваш или като лошо?
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Да бе 17 - Една перка, дето "потенциално" може 1 кв/ч е 5000-6000 лева, 10000 с инсталацията и ще ти генерира средно по 0.2 кв/ч. Значи - това а ти 2.8 кв/ч на ден. За 10 бона. Ще трябва и подръжка. Сега, ако си ланината, не ти пречи ума (и мееегааа шумнооо) можеш а изръсиш мнгоо стаилни пари, ще намериш нещо с по-добро сотноение между жена и прозиводителност, ама освен ако можеш да продавш или складираш, кел файда? Засега нямам хуабва технология за складиране на огромно количества енергия.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи , не съм се иизяснил правилно. Дойде виденова зима за Германия :)Харесва ми , че не могат да си порещат разгоходите нищо повече. Искам да видят как живеят хората в БГ и как старите хора се возят по автобусите защото не могат да платят сметките си.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видя голиме момченца и се поотпусна малко, взе да гледа по позитивно на живота :)
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами няма как трябва да се топлят по автобусите и трамвайте.. както нашите стари хора правят зимата. Ама то нали знаете бумеранг !! Ох че кефф
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така се почва, скъп бензин, скъпи части, скъпа поддръжка - за сметка на евтин и бърз градски транспорт. В едни уж конспиративни четива, които четох преди време, се казваше точно това - човечеството не трябва да има собственост, а трябва да зависи от държавите, в които живее. Автомобилът трябва да се води луксозно имущество. Точно натам отиват нещата.
12
4
 
3
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
Точно двигателите с вътрешно горене не знам ква свобода ти дават като зависиш от петролни продукти, които не можеш да си произвеждаш сам. Освен ако нямаш дизел от 82-ра който върви с олио и то само през лятото.Точно на ток може да имаш свобода, т.к. може да си го произвеждаш и сам ако трябва.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Наполеон е бил информиран от такива сайтове като вас още щеше да си мисли, че е Император. Тази евтина карта е от три месеца и важи за всички градове там.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия не го е закъсала... Просто взимат превантивни мерки за да им е добре на хората... Там (във ФРГ) не е имало комунизъм и не знаят, че на хората трябва постоянно да им е гадно (според както учи комунистическото учение, по което ние все още живеем за огромна жалост) ...