Германска компания обмисля инвестиция с 2 000 работни места

Тя e сред водещите доставчици в автомобилостроенето
12
Германска компания обмисля инвестиция с 2 000  работни места
Снимка: Pixabay

Германска компания обмисля инвестиция в България, с която ще разкрие 2 000 нови работни места. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с представители на фирмата. Те са на посещение в страната ни за разглеждане на конкретни локации за разкриване на ново производство. На срещата присъства и зам.-министърът на икономиката Ирина Щонова.

„Можете да разчитате на пълна подкрепа и съдействие от българските институции през целия инвестиционен процес“, подчерта министър Никола Стоянов. Той допълни, че за редица региони в България предприятие от такъв мащаб ще бъде структуроопределящо и инвеститорът би получил допълнително съдействие от общините по места. „За всички проблеми и въпроси можете да се обръщате директно към мен и съм сигурен, че ще преодолеем всяка административна пречка в най-кратки срокове“, подчерта министър Стоянов.

Компанията e сред водещите германски доставчици в автомобилостроенето. В рамките на дискусията министър Стоянов бе запознат с цялостната дейност и производството ѝ в цял свят. Като основни предимства на България бяха подчертани географското разположение и това, че страната ни e част от Европейския съюз. Бяха обсъдени различни локации, отговарящи на посочените от инвеститора параметри и бе договорено оперативните разговори да продължат в следващите дни.

Министърът на икономиката и индустрията акцентира върху факта, че Германия е най-големият стратегически партньор на страната ни в двустранната търговия и запозна представителите на компанията с оценката на германските инвеститори за условията за правене на бизнес в България.

Сред водещите приоритети за министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов е подобряване на дейността на търговските аташета на България зад граница, като реализираната визита и задълбочаване на интереса на германската компания, е следствие на последователната работа на Службата по търговски икономически въпроси в Мюнхен.


12
Още по темата: компанияработни места
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
хахахахах преди 1 месец
за кви пари ??????? за 850-900 със работа и в събота ?
8
3
 
4
 
! Отговори
Значи преди 1 месец
Предвиждат още дълго България е бедна страна, щом още идват насам, няма да се вдигат заплатите. Те не идват за да плащат, а за да печелят от ефтиният труд на хората.Както казваше един лилав, докато има балъци, ще има и тарикати.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
най-вероятно става дума за Kostal и цехът им в Пазарджик
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Робството не е свършило. Ние в България им работим без пари и сме свикнали да слугуваме.
5
4
 
9
 
! Отговори
Stoyanov преди 1 месец
Не , Не , когато имахте възможност да избирате - ибрахте Турция. Сега не ви щем , то да не е концерт по желание.
4
1
 
17
 
! Отговори
Нова преди 1 месец
Дано е обмислила и германска работна заплата.
3
1
 
10
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
От ГДР ли е или от ГФР :)))
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
евтинджоз работна ръка
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той и кирчо ни докара автомобилостроене ама нещо се загуби по трасето.