Политици от ГСДП искат мирни преговори с Русия

Левите предлагат Китай за посредник
26 авг 2022 20:39, Йоана Цонева
73
Политици от ГСДП искат мирни преговори с Русия
Снимка: БГНЕС

Група политици от управляващата в Германия ГСДП настоява за „дипломатическа офанзива за по-бързо завършване на войната в Украйна“, съобщи в петък „Шпигел“.

„Необходимо ни е колкото може по-бързо примирие, като изходна точка за комплексни мирни преговори.“ – пишат политиците от лявото крило на ГСДП в апел, озаглавен „Оръжието трябва да млъкне“.

Авторите призовават към „глобална политика на разведряване“. Те смятат, че истинско подобряване на ситуацията ще бъде възможно едва в „постпутиновата епоха“. Засега, според тях „трябва на базата на признаване на реалностите, които може да не се харесват, да се намери с руското правителство модус вивенди, който изключва по-нататъшното ескалиране на войната. В крайна сметка трябва да се стигне до „споразумение между Украйна и Русия.“

Още по темата
Според лявото крило на ГСДП ЕС и страните членки трябва да интензифицират дипломатическите си действия. Документът твърди, че трябва да бъде засилена и комуникацията с няколко държави за да бъдат спечелени за ролята на медиатор между ожесточените страни. Авторите споменават Китай, който има близка връзка с Москва.

В апела си политиците предупреждават срещу доставките на тежко военно въоръжение на Украйна и се позовават на опасността от ядрена война. „Спиралата на ескалацията трябва да бъде спряна. Затова при всяка доставка на оръжие трябва точно да премерим и да преценим къде се намира червената линия, която може да бъде приета за пристъпване към война и да предизвика ответни реакции.“ – пишат авторите на апела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе почнахте да стопляте всички че говедарите ви вкараха в един хубав капан от който Европа ще излезе много,ама много обедняла!
44
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разумна инициатива на ГЕСДП. Може да се сложи ново начало. Първо примирие и спиране на военните действия. Пускане на СП2. Махане на санкциите. Спиране на военните доставки. Преговорите ще бъдат дълги и трудни но трябва да постигнат мир за Европа и благоденствие. Германия може Русия тоже
43
10
 
18
 
! Отговори
нАТОВЕЦА преди 1 година
швабен капутен за пореден път досега резултата е вече 3:0 в полза на Русия в исторически план !Абе туй геманеца странно нещо за трети път скача срещу руснака ,за трети път руснака му го набива и пак няма да си научи урока,уж интелигентни хора го дават ,ама на практика ....знам марионетки са и те кат нас каквото каже Фашингтон туй ще е германската политика !Трабва мощна еманципация от ФАщ ако иска да има бъдеще европа!
42
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задокеанските троляци се домъкнаха току що. Няма живот от тях.!
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа и по специално нейните мотори Германия и Франция докато не скъсат един път завинаги със зависимостта от Краваристан и не почнат да гонят интереса на Европа като Съюз,шансове за мир а оттам и за просперитет няма да има!
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първоначално незабавно примирие и спиране на военните действия. Премахване на незаконните санкции. Спиране на доставките на оръжия за Украйна. Оставка на Зеленски и фон дер Лайен. Начало на мирни преговори между ЕС/Германия и Русия. Европейска система за сигурност. Руски суровини на приемливи цени. МИР !!!
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може всякакъв да е и какво ли не на до наричат на него се пада Отговорността да подпише Договор с Руснаците за ликвидиране на УКР фушутетата, като НА Него ще му прехвърлят Катовице, Либерец и Пилзен (без нирата), а за Москва по силния натиск на щипълс да се присъединят сите теритоя ор къде Немачко до къде ДНРи ЛНР. Слава Ухраина
38
3
 
2
 
! Отговори
ПиейчдеристВемахтих преди 1 година
Мяза на преписвач на ненаучни, безполезни и икономически неизгодни сентенции, но ставащи да се Пиейчдира колкото и да са му дългостърчаши ушите въпреки както казваше, Бог да го прости Благовест Сендов на магаре да прилича пак Факултето ще отлаби с тромбете.
37
10
 
5
 
! Отговори
Дер Фюрер преди 1 година
Капитулация пред болшевиките!? Изключено!
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отмяна на санкциите. Спиране на военните доставки за Украйна. Първоначално Примирие. Отстраняване на Урсула. Оставка на Зеленски. Начало на мирни преговори с Русия. Лицензиране на СП2. Връщане на газовите доставки. Германия и Русия европейски лидери !
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Провокатори мног. Бъзиклии до шия. Ей такива глупости пишат май за Канцлера Германски. Ниц Фюрката го дава разболяващ се. Ски го кво се е затъньосал секаш рак на стомаха е завъдил и злобее ли злобее дорде збере сили и тайно да иде при дедо ВрмахтенКапутидиотен да му Загне, ГоссПа, ицх хабе айна майна шазуле в моето гаще. Баиерн ОК. Оле Оле Оле Франс Бекенбауер Оле Оле Оле
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До тези .. Защо пишеш с малка буква бе сорросче ?!
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще почнат да се освестват и поумняват, време беше. И все повече ще стават.
32
2
 
6
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Зима близко
31
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тези от ГСДП вероятно са руски шпиони! Какви мирни преговори с путин, който се дзвери на целия сваят и подчертано иска световна война!
30
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше мир и любов в Европа но САЩ завидяха и объркаха нещата. Ние не се месим на САЩ. Но не искаме и те да се месят на нас. Германия да вземе инициативата. Отмяна на санкциите. Спиране на военните доставки за Украйна. Подписване на примирие. Отстраняване на Укр. Ръководство. Преговори с РФ. Газ и нефт и храни. Северен поток 2. Мир и любов в Европа !!!
29
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия да се осъзнае. Сега е момента да отхвърли американското робство в Европа. Русия и Германия форевър. Франция и Италия ще се присъединят сами. Българският народ ще подкрепи преговори между Русия и Германия. Искаме мир за Европа. САЩ да си гледат себе си.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом от ГСДП са се активизирали, значи нещатата в Гемрания, са много зле. В допълнение и зеленте *** Бербок и Хабек са се покрили.. мм да, нещо гнил има в Германия...
27
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левите искат преговори с Русия ? ........... разбирай искат да заменят част от Украйна за газ? ... Вече нищо не зависи от тях.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропуснахте най-важното, всяка държава да си прибере ядрените оръжия на своя територия,...затова е цялата патаклама))