Германия ще пести от осветление и отопление

Чрез мерките германското правителство цели да намали потреблението на газ с около 2%
25 авг 2022 18:20, Йоана Цонева
159
Германия ще пести от осветление и отопление
Снимка: БГНЕС

Германските обществени сгради ще станат по-студени, а улиците - по-тъмни тази зима. Причината е одобрението на енергоспестяващи мерки от сряда, които ще спомогнат за подсигуряването на газови резерви в най-голямата европейска икономика, за да бъдат компенсирани намалените доставки от Русия.

От 1 септември обществените сгради, с изключение на социалните заведения като болници, ще се отопляват до достигането на максимум 19 градуса по Целзий, като отоплението може да бъде изцяло спряно в коридорите и фоайетата. Факт е, че в Нидерландия това се случи буквално доброволно и то още в началото на инвазията на Русия в Украйна, като по този начин страната спести немалко газ и сега е една от малкото в Европа, които не се оплакват. Факт е обаче и, че Нидерландия има и сериозен домашен добив на газ.

Сградите и паметниците в Германия пък няма да бъдат осветявани за естетически цели. Възможно е на фирмите да бъде наложено да изключват осветлението на витрините си през нощта. Предвижда се и забрана за отопление на частни басейни.

"Газпром" редуцира газовите потоци към Германия през газопровода "Северен поток 1" до 20% от общия капацитет, като посочва технически проблеми като причина за намаленото подаване. Берлин обаче смята, че този ход е политически мотивиран, като се има предвид налагането на санкции върху Русия заради войната в Украйна, предава "Ройтерс".

Още по темата
Чрез мерките германското правителство цели да намали потреблението на газ с около 2%.

"Като цяло мерките водят до спестяването на енергия. Въпреки това, не може просто да кажем: "Засега става", казва министърът на икономиката Робърт Хабек пред репортери след заседанието на кабинета в Берлин.

Мерките могат да помогнат на домакинствата, компаниите и обществения сектор да спестят около 10.8 млрд. евро (10.7 млрд. долара) през следващите две години, казват от немското министерство на икономиката.

В сряда Германия обяви за приоритет превозването на материали и оборудване за сферата на енергетиката по железопътната мрежа на страната заради затрудненията в корабоплаването по река Рейн.

Критично ниските нива на водите на Рейн нарушиха преноса на горива. Проблемът идва в момент, в който индустрията използва все повече въглища и петрол поради недостига на руски газ.

Като част от новите енергоспестяващи мерки, страната също работи по изграждането на два терминала за втечнен природен газ на брега на Северно море.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Запад се живее много лошо! Там е изгнил капитализъм! На Изток е рая! Масква е центърът на хубавия живот!
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внукът на Вермахтен капутаидиотен ис нихт фертиг
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aaaaa само това не! По руската тв показаха идентинчни картинки за Фюри Хитлер и Фюри Щормц как всеки се качва и влиза в немски танк от 40та и 2022 та година, респективно, чиито дула са насочени на Изток. Кво бе немците за реванш ли ще се трепат с Русия. От къде нафта за танктенекетата. От къде кукуруз за дойчешвайне да грухетата. От къде вассер да подмиват и после да пият?
109
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фюрера сега е в Москва. Въпреки че фюрера Хитлер е аматьор в сравнение с Генералисимуса. Този колко човешки живота е взел , Хитлер може само да се учи.
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно хитлеристки е да видиш фюрерът , облечен в хубав тумен костюм да се катери по немски танка боядисам в тъмното зелено с каквото бяха боядисани Вермахните танкове. Заражда се опасението че 45 та година щяла да им се стори на немците като Рай. какво става война ли ще има. Кажете без да ругаете и псувате. Но е факт че дядото на Фюрера през 41ва е маал мундир из СССР
107
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напълно нормално започват да ги омайват, че ще спестят 2%. Винаги така започват, че ако кажат на народа, че реално трябва да пестят 50% в средата на зимата и да се на режим лоша работа ще стане. У нас какво стана? Вдигнаха всички сметки лятото, докато *** щрака с пръсти и хвърля салфетки по чалготеките, но на есен ще усети дебелия плащайки за подгряване на кубик вода по 70-80 лв месечно
106
1
 
13
 
! Отговори
Ван Дер Любе преди 1 година
Не студувайте и не гладувайте за демокрацията и чичо Джо! Тази демокрация не е като истинската демокрация, няма защо да се жертвате за нея. Ако ви стане студено, запалете Райхстага да се сгреете!
105
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От февруари насам. Санкции, санкции,санкции..Свобода и санкции. Санкции, енергийна независимост,свобода. Телевизорът ми гърми същото, както и машини. Сметките обаче безмълвно и подло нахлуват през гащите.Консумирай и се кефи.
104
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименВемците са добри войници и добри икономически войници в случая, защото много добре се подчиняват! .... Ти недей забравя че сега Германия е ПЪЛНА с мъързеливи и капризни афрота ... араби и малцинства от източна европа ... рефюджис , дето им викат. Те няма да търпят ограничения и икономии .... Само гледай какво ще става като кажат на ония тъмните че трябва да пестят ток и да икономисват .... Хахахха .
103
0
 
17
 
! Отговори
Моше преди 1 година
Нема да са плашите ... САЩ е насреща. Ще ви достави каквото си искате ... на "разууумна" цена . Страната с едно от най-слабите добиви на нефт и газ бележи рекорд след рекорд по продажби на газ и петрол .... Дали има още някой Тъ.Пън дето да се чуди защо американците и англетата така усърдно "демократизираха" страни в Северна Африка и Близкия Изток и наслагаха свои марионетни правителства ?
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вемците са добри войници и добри икономически войници в случая, защото много добре се подчиняват! И да умират от студ няма да признаят, че са загубили..но и руснаците имат силна воля! Знаем как е завършила обсадата на Сталинград
101
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия е 40% от брутния вътрешен продукт на ЕС, пропадне ли икономически ще завлече целия ЕС..дано по бързо се разпадне..а не да се мъчим десетилетия на екзистенциалния минимум!
100
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жените в Германия да не излизат по тмно без мъжа си или роднина от мъжки пол, опасно е.
99
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това си е финансово самоубийство за икономиката да си без енергия.
98
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българина трябва да има жизнен минимум ракия и шкембе.
97
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 122 Така си е на дойчо, ако му наредиш да се хвърли през терасата ще го направи без да се замисли за миг.
96
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Heмцити по принцип са много арогантни и мислят, чи знаят най добре..освен това са много подчиняващи се на правителство и правила..Ха дано нямат и какво да ядат и да мръзнат, та да се дигнат на протест на после!
95
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия пак ще разчита зимата да и спечели войната, както във войните с Наполеон и Хитлер, ама ако се падне лека зима и Европа издържи, следват много тежки времена за Русия.
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Енергията не се губи, а само се трансформира в под друга форма с простотиятаа е същото.
93
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 118 Не е въпросът в това, но ни правят шантави, утре, кой знае какво ще измислят за да ни тормозят.