Свикват среща на ЕС за енергетиката

Срещата ще се проведе на 9 септември
29 авг 2022 23:25, Росен Стойчев
31
Свикват среща на ЕС за енергетиката
Снимка: БГНЕС/EPA

Представителите на Чехия свикаха извънредна среща на европейските министри на енергетиката, съобщи Фигаро.

Страната е председател на ЕС.

Още по темата
Срещата ще се проведе на девети септември.

Очаква се диалог за преодоляване на нарастващите цени на енергетиката. Това потвърди чешкият представител Йозеф Сикела.

Разглеждани ще бъдат различни предложения. Някои от тях може да бъдат одобрени.

Едното е въвеждане на таван за цените на газа, използван за електроенергия. Разглеждани ще бъдат и вариантите за действия пред руското правителство.

Премиерът Петър Фиала ще свика заседание на Съвета по енергетика на ЕС в кратки срокове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: ЧехиясрещаЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
спасението е в руския газ свалете санкциите и газът ще тръгне по тръбите надобра цена докато се заяждате безпричинно с русия сме обречени на глад и студискаме мир и добросъседство и газ всичко останало са празни приказки
22
1
 
0
 
! Отговори
Ала Бала преди 1 година
"Зелената енергия" никога не е била целта, а данъкът върху крепостните селяни - в 21 век се грея и си светя с вятърни мелници и воденици ... а като няма вода или вятър с кравешки гйовна :)
21
0
 
2
 
! Отговори
JJIvanov GEolog преди 1 година
Много е важно до тогава да се изясни ИМА ЛИ Реално производство на ТОК ползван от ел.мрежите от ФОТОВОЛТАИЧните скенери... зАСЕГА няма писмено потвърждение вкл от официални власти вкл от Европейския съюз/ Данните подавани от анализатори са за НАГЛА ИЗМАМА>. Обявената диверсия от наркомани от САЩ за тежко увреждане на Европа и блокиране на изгодното сътрудничество с Москва Е в ХОД>. ДА СЕ ОЦЕНИ ЗАБРАНАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ВОДОРОД>. ИМА проблеми ..Й
20
0
 
8
 
! Отговори
Късно се сетихте! преди 1 година
"Всеки сам да се спасява!" - новото мото на ЕС!
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мале тия ще се правят на важни пред Русия, ще и налагат таван на цените. С тая русофобия в северен поток 1 ще има газ колкото в северен поток 2. А и къде е акушерката? Тя няма ли да помогне с идеи. Наскоро се изцепи, че всяко домакинство ако намали с 2 градуса отоплението през зимата, то няма да има нужда от северен поток 1.
18
0
 
10
 
! Отговори
Цв преди 1 година
Ама вие се сетихте, оядени бюрократи, въртите се като пумпали и безмозъчните ви главици толкова месеци обричате цяла Европа на студ и глад. Че седнахте да давате акъл, който нямате колко пъти трябва да се къпем и на колко градуса трябва да стоим. Ами нали се сещате, че пролетта няма да има и следа от вас? Експериментът ви свърши!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До девети септември има време, а финландските митничари още днес дават пример какви трябва да бъдат насоките и вариантите за действия пред руското правителство и руските граждани. Вестник пише, че финландските митничари най-елементарно бъркат в джоба на преминаващите през границата руски граждани и им отнемат еврата. Това еднолични санкции ли са?
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Газът ще бъде заместен от други енергоносители в близките години" ______________ Това е диалектика. Няма как да не бъде заместен, но на какви цени? На десетократно, на двадесеткратно, на тридесеткратно по-високи ли?
15
0
 
9
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 година
Ценовият контрол не работи. Развитият социализъм го е доказал, но еесовските тарикати най-вероятно ще търсят по-инфантилен от тях, за да им плати сметката /Разглеждани ще бъдат вариантите за действия пред руското правителство/. Тази нощ /29.08.2022 г./, руският постпред Небензя заяви в ООН, че Русия никога повече няма да плаща чужди сметки. Заяви го пред Пиндостан и еесовците и в най-значителна степен се отнася към Пиндостан и еесовците.
14
2
 
14
 
! Отговори
Шишо преди 1 година
За ЕС не знам, но в България газ използват много малко хора и производства. Цялата останала спекула с цените на Ел. енергията, бензина, храните и пр. също е очевадна за мислещите хора. Явно тази война е много изгодна за някого и затова ще я проточат възможно най-много.
13
2
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Газа ще бъде заместен от други енергоносители с близките години. Цялата патардия в Украйна е за отвличане на вниманието.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гадните католици от Полша водят много антируска политика...............но накрая ще ядат шамарите!!!
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Васална бюрократична къща без Основи каквато е ЕС не можеш да сложиш таван?
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ялова Европа ще прави седянка на които ще се коментира как да бъде ограничена цената на нещо с което тя не разполага!
9
1
 
9
 
! Отговори
Ясновидец преди 1 година
Виждам как много скоро " Глобалното затопляне" май ще стане новата религия на ЕС , и как "мъдреците" на Брюксел ще играят ритуали около пикаещото човече за още по-високи температури !
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрацията е прекрасно нещо, макар новите членове на ЕС да не разбрахме много от нея !Тя обаче не може да вирее еднакво навсякъде , защото културите , разбиранията и традициите са много различни ! Сега тази АВАНТЮРА с Украина ще доведе до две неща - Зеленски ще отнесе боя в буквалния смисъл и Украина ще бъде съсипана ,а останалите мераклии ще понесат УНИЖЕНИЕТО да паднат на колене и да признаят силата на Русия и в частност гениалността на Путин , колкото и да не им се иска и да им е горчиво!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще я караме по Жатецки , когато на Жатецкия ХУС му замръзнат прозорците и тръбите скоро ?!
6
1
 
20
 
! Отговори
Zеленски преди 1 година
Фашистите пак запалиха Европа! Този път са укрофашисти!
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЕС, нищо не е същото. Почнаха да се налагат под диктата на Украйна, държавички, които са просели милостиня в ЕС само преди години. Визирам Полша, Литва, Латвия и Естония. В тези държавички витаят комплекси от едно време и реваншизъм. В България е същото. Мега комплекси на тема Русия и грам мозък. Крайно време е ЕС да се върне в старите си граници и да изхвърли недоносенети си нови членове. Иначе ще фалира.
4
0
 
16
 
! Отговори
тавани и мазилки преди 1 година
И аз така! Слагам таван на цената на хляба, олиото и горивата!! Нама да плащам повече!