Вучич обясни поведението на Сърбия спрямо Русия

Благодари на словенските представители
4 сеп 2022 23:50, Росен Стойчев
125
Вучич обясни поведението на Сърбия спрямо Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Сърбия обясни поведението на неговата страна спрямо Русия, съобщи Данас.

Днес той прие на визита държавния глава на Словения.

Още по темата
Сърбия е една от държавите, които се опитват да запазят своето партньорство с руското правителство.

"Русия не е нарушила нашата териториална цялост и аз не мога да обясня на сърбите, поради каква причина можем да въведем някакви ограничения.  Надявам се да се поставите на наше място и да разберете реалностите", обяви Вучич.

Държавният глава благодари на своя колега от Словения. Той е доволен, че Борут Пахор е един от ръководителите, които проявяват разбиране.

Европейският парламент призова Сърбия страната да се синхронизира с европейските решения. На този етап до такова решение не е обявено.

Сърбия обяви, че ще се опита да спазва настояващия си курс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
7
 
10
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Като ви чета коментарите, ми става ясно какво са направили комунистите на Тито и Сталин на Балканите. Направили са от нас не ХОРА, които да се стремят да оправят живота си, а хора, които все търсят кой им е виновен за жалкото положение, в което се намират. И виновни са всички други освен самите ние. Само си помислете! Ще кандидатстваме за 29 партии???? Смях!...Смях!... и по този начин Ще ни сложат Втори Сталинчо и Титончо!
45
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харесват ми тези Сърби бе! Така се прави когато Не приемаш " команди" от вън,от някакъв " съюз" към който Не си!!!-:)))
44
16
 
16
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
"У нас живеят две нации - едната се кланя на всичко руско и съветско, а другите се опитваме да бъдем българи"
43
9
 
10
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Днес Сърбин играе кючек пред турски паша, утре пък се кланя на руски бог, какво да говорим... До края на ПСВ не знаят как се изписва и нарича тазо страна Сервия ли, Сербия ли? Днес мисля ясно И османците са го знаели некогаш и намират сляпото черво на Балкана, но не стигна за поуки....
42
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите много обичат да питат тук, защо НАТО бомбардира Сърбия... Да прочетат мнението от 80 коментар!
41
7
 
6
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
И т.н. и т.н. Темата е безкрайна. Да не говорим, че македонизмът е всъщност руска креатура, създадена в Сърбия. Чак по късно става удобен на Коминтерна.! Ще падна от смях.... и Сърбите и Руснаците ги е яд Понеже цялата Вселена е Българска... от както свят Светува ... Ние Българите на Балканите сме Първата Златна Цивилизация още от преди Египед....
40
1
 
1
 
! Отговори
вселенски suck dick преди 1 година
неуспешен опит.....опитай опят.
39
5
 
10
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Сърбите има за какво да обичат руснаците. Заради сърбите руснаците си загубиха царската империя. Но пък сърбите станаха регионална свръх-сила. После. при комунистите - Югославия винаги е била преди България по значение до разрива на Тито. Но и след това, нямаше категорична съветска подкрепа кауза в Македония. И т.н и т.н.
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типичен пример за лицемер...
37
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така де, от два стола най-накрая ше седне наКура. Тукашни мизерници като Рундю и Стефко Янев изпращат същите послания, но зимата Рундю ше го ритаме здравата! Кой отказа договорените танкери! Рундю и Гълъба ли бяха?
36
5
 
14
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
От руските архиви: В интерес на Русия е силна Сърбия и Гърция, слаба България.
35
5
 
16
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Зашо Сърбите обичат Русите? Русия открито заявява, че не и трябва силна България на Балканите и пречи на обедиляването на Княжество България и Источна Румелия. Русия подкрепя Сърбия и Гърция в Балканските войни 1912 9 1913. !885г Русия се противопоставя на Съединението и насърчава Сърбия да ни нападне. "Така терминът славяни е сътворен и до 19 век не е познат нито в България нито в Сърбия където се говори словени (пишат се истории с название болгарском народе словенском)!
34
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клането в Сребреница, през 1995г.не е решаващия повод за НАТО бомбандировките на Сърбия, от него сърбетата просто набараха черни точки. , А истинската причина за бомбандировките през 1999г.са действията на сръбската армия и полиция в Косово която изгони стотици хиляди албанци в Македония и Албания и хиляди уби. Въпреки това с планът от Рамбуе Франция, Западът даде шанс на Сърбия, но тя го отхвърли с което си вкара ефектен автогол.
33
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският сателит на Русия, на Балканите Сърбия, е извор на нестабилност на Балканите. От Белград тръгнаха сръбско руските атентатори в покушението срещу премиера на Черна Гора Мило Джуканович, както и за пуча в македонския парламент. Където бе окървавен Заев.
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия не е нарушила нашата териториална цялост и аз не мога да обясня на сърбите, поради каква причина можем да въведем някакви ограничения. _________________Ами утре може и вашата цялост да бъде нарушена, ако спрете да угаждате и подкрепяте Путин и да носите плакати на Путин из Белград. По- скоро се освободете от руското присъствие в Сърбия, за да не си създавате проблеми като България!
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 71 Няма тука средно положение, Русия е виновна за войната в Украйна.Тя е агресора, тя иска да сменя правителството в Киев.Руския език се е говорил свободно без никаква забрана, телевизии, радиа, вестници, на руски език, 7 млн. се определяха за руснаци и Маскве реши, че може да отхапе голяма територия от Украйна и да назначава правителство там. Е, изненадаха се, че не ги посрещнаха с цветя и мирните жители бягат от тях.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите един демократичен министър председател си имаха и го убиха, Зоран Джинджич. Вучич ултрас, който разлепваше плакати на осъдения за военни престъпления Радко Младич и министър на информацията при Кощуница, последовател на Милошеввич, обезглави интелектуалната и демократична общност в Сърбия. Неясно защо, западът все още вярва на лъжите, на марионетката на Путин на Балканите, Вучич.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен всички сръбски генерали, осъдени за престъпления срещу човечеството, осъден бе и сръбския народ, че не е направил нищо, да спре братоубийстмената война, запалена от Милошевич и генералите му. Иначе Сърбия уж невинна, но с условие, заключи съдът в Хага.
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Донбас до 2014 всичко си е било спокойно, докато Русия не реши да вкара там свой хора за да организират отцепването на района.И няма такова нещо като 14 хил убити мирни граждани на областа. Толкова са жертвите според доклад на ООН, от двте страни на последвалият военен конфликт между Русия и Украина в Донбас.
27
7
 
5
 
! Отговори
мхм преди 1 година
Аз не защитавам войната, напротив. Нито искам България да воюва в полза на едни или други. Всяка страна в този конфликт си е права за себе си. Идеята ми е,че ако не защитиш Украйна си фашист,а ако не си срещу Русия си комунист. Ако си гледа една държава интереса, Европа я сочи с пръст назидателно.