Вучич обясни поведението на Сърбия спрямо Русия

Благодари на словенските представители
4 сеп 2022 23:50, Росен Стойчев
125
Вучич обясни поведението на Сърбия спрямо Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Сърбия обясни поведението на неговата страна спрямо Русия, съобщи Данас.

Днес той прие на визита държавния глава на Словения.

Още по темата
Сърбия е една от държавите, които се опитват да запазят своето партньорство с руското правителство.

"Русия не е нарушила нашата териториална цялост и аз не мога да обясня на сърбите, поради каква причина можем да въведем някакви ограничения.  Надявам се да се поставите на наше място и да разберете реалностите", обяви Вучич.

Държавният глава благодари на своя колега от Словения. Той е доволен, че Борут Пахор е един от ръководителите, които проявяват разбиране.

Европейският парламент призова Сърбия страната да се синхронизира с европейските решения. На този етап до такова решение не е обявено.

Сърбия обяви, че ще се опита да спазва настояващия си курс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
68 Сърбите дадоха старт на войната в разпадаща се Югославия, през 1991, с нападението над Хърватия, Босна. Бомбардировките спряха клането в Косово през 1997,98,99. Косово имаше автономия във Велика Сърбия,маскирана като Югославия, но Милошевич я отне през 1972. Получиха го напълно заслужено.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
62 Още малко ще обвиниш ООН, Хага, световната преса, Организацията на изнасилените жени в Босна, световната демократична общност...в опорни точки? Светът се потресе от зверствата на сърбите, подстрекавани от руснаците. Инсценировките на руснаците в Донбас, немогат да се сравнят с зесетките хиляди избити сред които деца, от руснаците в Украйна. Имай почит към мъртвитезвяр.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 56 и 58Клането в Сребреница (Босна), няма нищо общо с бомбандирането на Сърбия.Наказателната акция на НАТО беше заради започнатото етническо прочистване на Косово, и отказа на Сърбия да приложи западният план за Косово.Интересното е, че според него Косово оставаше в Сърбия, но областа получаваше голяма автономия под временно наблюдение на войски на ООН.Сърбите сега мечтаят за такова положение на Косово.
23
1
 
2
 
! Отговори
мхм до 62 преди 1 година
Много добре разбират ,но не им изнася
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сърбите стъписаха света със зверствата и геноцида в Сребреница, БИХ, Косово. Избиха и депортираха стотици хиляди във Войната в остатъчна Югославия. Бомбардировките спряха това клане, тази братоубийствена война в Европа..." _____________ Когато пляскаш едно-към едно опорките, които ти подават, не се усещаш как ставаш смешен - ами че то ТОЧНО ТОВА става с Украйна и Русия, след "зверствата и геноцида" в Донбас, "тази братоубийствена война" ще бъде спряна с "бомбандировките" на руснаците...
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3000 мюсюлманки, които могат да им бъдат майки, баби, сестри, са изнасилени от сръбските войници. Сърбите са фашистите на Балканите.
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
55 Сърбите стъписаха света със зверствата и геноцида в Сребреница, БИХ, Косово. Избиха и депортираха стотици хиляди във Войната в остатъчна Югославия. Бомбардировките спряха това клане, тази братоубийствена война в Европа, равна по мащаби само с Втората световна. Всичките им генерали са осъдени в Хага, за престъпления към човечеството. Кръволокът Милошевич умря окаян в затвора Шевенинген, със същите обвинения.
19
2
 
1
 
! Отговори
мхм до ген. преди 1 година
Русия не нападна ли Украйна с почти същия предтекст ???
18
4
 
6
 
! Отговори
мхм преди 1 година
Войната е грозно нещо!! Дори и за агресора е много тежко, освен ако не е САЩ. Как да обясниш на сърбин да подкрепи санкции срещу нападаща страна, когато преди две десетилетия,никой не се застъпи за тях ,когато бяха нападнати от американците. Може ситуацията да не е била същата,но сърбите за тях са си били прави.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На два стола, пари и облаги от изток и от запад, това е сръбската лицемерна политика. Като има *** са им уйдисват.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вучич да обясни на сърбите, как така получават достъп до европейските падари и безвъзмездно пари от ЕС, без Сърбия да е европейска членка.
15
2
 
1
 
! Отговори
Ти си преди 1 година
Кирето. Няма друг кой с толкова много пихтиесто вещество между ушите. Лека нощ, Кире.
14
2
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 1 година
Санкциите имат смисъл, само ако имат смисъл. Имам предвид да постигат желания резултат. А не само народите на налагащите санкциите да го отнасят.
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вучич е малкия Путин в региона
12
8
 
0
 
! Отговори
Шефкед Тр преди 1 година
До Българите ееее ашколсум чоджум! наи после един гявурягин да си го признае това че тия земи не са ваши а принадлежат на Великата Османска Империя и скоро ще си ги върнем и вие ще сте щасливи както винаги сте били 600 години и още 1000 години ще сте ни робии и без тива бяхта досега роби на Русия и Америка по добре сте ни при нас!
11
3
 
3
 
! Отговори
Д-р Радева преди 1 година
Вучич не ви ли прилича на пълния алкохолик? Вечно със зачервени бузи точно като сър Алекс Фъргюсън (доказан алкаж), вечно устните някви влажни, очичките като на прассе, абе лесна 100% дикагноза за Д-р Радева.
10
6
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Хехе cмешкооо, смеешкоо. Само като се вдигне себестойноста на торовете и цените догодина на зеленчуците, плодовете и фуража излитат в небесата. Аман от *** Интернет-"експерти". Зимата била мека викаш а? Ами що не си спреш и тока ве гoвeдo, той е с ядрено гориво пак от Русия. Така ще направиш още по-мръсно на руснаците.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Русия не е нарушила нашата териториална цялост и аз не мога да обясня на сърбите, поради каква причина можем да въведем някакви ограничения."________Кажи им, че трябва да гладуват и студуват, за да могат брюкселските и вашингтонските чиновници да се правят на велики, без да живеят в лишения за разлика от простолюдието.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редица държави показват характер и се борят за националния си интерес - Сърбия, Унгария. А ние тук избираме само жалки марионетки, готови да продадат и майките си, включително Боко Тиквата.Сърбите са упорити и умни, даже вече са напълнили газовите си хранилища с количества газ каквито са изразходвали миналата зима. Т.е. и да се спре руската газ, ще имат газ да изкарат зимата. А НИЕ??!!
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имат си мнение хората и го отстояват