ЕK предлага да се повишат целите за децата в детските заведения

Целта е да се подкрепи секторът
7 сеп 2022 22:22, Йоана Цонева
13
ЕK предлага да се повишат целите за децата в детските заведения
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия предложи да се повишат необвързващите цели за образованието в ранна детска възраст и да се гарантират достъпни услуги за дългосрочни грижи в опит да се подкрепи секторът и да се подобри участието на жените на пазара на труда, предаде "Ройтерс".

Жените носят основната тежест на отговорностите за полагане на грижи, като те съставляват 90 % от официалната работна сила в сферата на грижите, а други 7,7 млн. души не работят поради задължения, свързани с полагане на грижи, заяви Комисията.

За да се намали натискът върху сектора на грижите, който е бил подложен на изключително напрежение по време на пандемията COVID-19, Комисията предложи да се повиши целта на ЕС за деца под тригодишна възраст, които са записани в детски ясли, на 50 % от сегашните 33 %.

Още по темата
Тя предложи също така да се повиши целта за записване на децата в детски градини между тригодишна възраст и началото на задължителното образование от 90 % на 96 %.

И двете по-високи цели за 2030 г., които трябва да бъдат подкрепени от правителствата на ЕС, следва да бъдат допълнени с по-високи заплати за работещите в сферата на грижите и по-добро обучение, заяви Комисията.

Дългосрочните грижи също така трябва да бъдат по-достъпни и да се окаже подкрепа на неформалните лица, полагащи грижи, заяви Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Идеи преди 1 година
1/ Да осигурят пари на бедни държави като нашата, за да може в рамките на 1-2 години да бъдат построени толкова детски заведения, че да могат да обхванат 100% от децата. 2/Групите да бъдат от по 7 деца. Защо предлагам това? Защото е установено, че ученето е максимално ефективно, ако един преподавател се занимава с не повече от 7 обучавани.Детските учителки би трябвало да обучават децата непрестанно - на обноски, поведение, хигиенни навици и т.н. 3/ Задължително да учат чужд език по 2 часа дневно
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тъй тъй ТАМ КЪДЕТО ОТПРАВЯШ ЛЮТИ КЛЕТВИ И ПСУВНИ ДЕЦАТА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ СА ПО 10/15 В ЕДНА ГРУПА СПРАВКА В НОРМАТИВНИТЕ ДОКУМЕНТИ НА ГЕРМАНИЯ-НАПИШИ KINDERGARTEN, ПОЛЗВАЙ ГУГЪЛ ПРЕВОДАЧ И ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗА КАКВО ИДЕ ДУМА КАК Е В БГ- ПО НОРМАТИВ- 24 ДЕЦА В ГРУПА, А НА ПРАКТИКА 34/38 ДЕЦА- Е ТЕ ТОВА Е ЗЛЕ ЗАЩОТО ШУМА И СТРЕСА ОСВОБОЖДАВАТ КОРТИЗОЛ И АДРЕНАЛИН КОИТО РУШАТ ИМУННАТА СИСТЕМА, ДЕЦАТА БОЛЕДУВАТ ЧЕСТО А ПЕРСОНАЛЪТ Е ГЛАВНО ОТ ВЪЗРАСТНИ УЧИТЕЛИ, КОИТО РАБОТЯТ И СЛЕД ПЕНСИЯ ЗАЩОТО НЯМА
6
0
 
2
 
! Отговори
Тъй тъй преди 1 година
Фабриките имат нужда от работна сила,, какви деца ша гледате. Требе да работите, за децата ний шъ направим концлагер и ша ги обучим както требе. Хайл Урсула! Ваш'та ММА *** еврейска
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това което индиректно се внушава в статията е че платеното майчинство ще стане около 6 месеца както е масово на запад, за да може майките да с принудени да работят по 10-12 час докато децата ги индоктринират. Естествено специалния етнос от плодовити неграмотни няма да пострада по никакъв начин защото при тях платеното майчинство е от люлка до гроб.
4
0
 
9
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Много им е лесно,идея нямат ни за яслите ни за градините.Една лелка за 30 деца,учителките само си гледат телефоните .Мъниците ги мъчат буквално в яслите.Трябват им повече работници,то да въведат седмични ясли като едно време- децата не познават мама
3
0
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Ако не намериш видеото, има статии и репортажи на български език за ,,Егалия".
2
0
 
21
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Ами да. Задължителната детска градина цели две неща. Първо да скъса връзката между родителите и децата. Второ, да се почне с *** обучението още от детските градини. Потърси в тубата филмчето на VICE Raised Without A Gender за детската градина ,,Егалия" в Швеция.
1
0
 
24
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Искат да напъхат децата по-рано в градината за да им промиват малките мозъчета. Родителите ще са достатъчно заети да изкарват пари да преживават, че изобщо няма да разберат на какви глупости ги учат. 25-ти пол и подобни. Правилно ло разбрах?