ЕП настоява да ратифицираме истанбулската конвенция

Парламентът настоява за Рамковото решение на ЕС относно борбата с расизма
15 сеп 2022 22:51, Петя Славова
158
ЕП настоява да ратифицираме истанбулската конвенция
Снимка: БГНЕС

Членовете на ЕП отново изискват от България, Чехия, Унгария, Латвия, Литва и Словакия, както и от самия ЕС, да ратифицират Истанбулската конвенция. Това съобщава пресслужбата на Европарламента до медиите след заседанието днес.

Евродепутатите направиха оценка на положението с основните ценности в ЕС през 2020-2021 г., набелязаха проблемни области и предложиха начини за по-ефективна защита на свободата, равенството и върховенството на закона. Текстът беше одобрен с 410 гласа "за", 131 гласа "против" и 42 гласа "въздържал се".

Парламентът категорично осъди случаите на отблъскване по границите и насилието срещу мигранти, както и криминализирането на хуманитарни работници и активисти. "За да не бъде "Фронтекс" съучастник в тези действия, членовете на ЕП искат от нея да преустанови дейността си в държавите членки, в които те се случват", добавят от пресслужбата на ЕП.

Представителите на страните членки осъждат движенията, обявяващи се срещу равенството между половете и срещу феминизма, които системно атакуват правата на жените и ЛГБТИК+ лицата, и осъждат отстъплението от правата на жените (включително сексуалното и репродуктивното здраве), като подчертават по-специално събитията в Полша, Словакия, Хърватия и Литва. Те приветстват пакета от мерки за установяване на неизпълнение на задължения от юли 2021 г. срещу Унгария и Полша - първият случай, в който Комисията започна конкретни производства в защита на правата на ЛГБТИК лицата, пише "24 часа".

Парламентът също така настоява за пълното прилагане на Рамковото решение на ЕС относно борбата с расизма и ксенофобията и приветства предложението на Комисията за включване на словото на омразата и престъпленията от омраза в списъка на престъпленията в ЕС. Според членовете на ЕП, държавите членки трябва да се заемат и с продължаващия структурен расизъм (включително полицейското насилие срещу ромите), и призовават за подобрения в наказателното правосъдие, образованието, жилищното настаняване и заетостта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
10
 
7
 
! Отговори
л0ш Пр0рок преди 1 година
оная нощ се събудих облян в студена пот, сънувах, че Киев е Изпепелен от Ядрена Ракета, а Путин дава реч и заявява, че вместо да Жертва Хиляди Руски Войници е Решил да Постъпи като Труман с Хирошима и Нагазаки и ако НАТО искат война с Русия да й я обяват, а не да използват и да се крият зад Украйна! а вятъра е с такава посока, отнася целият Радиационен облак от Киев над София и от Радиацията измира почти целият град... Ад!!
50
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Справведливия 37 - За какво им е училище , аз като чета какъв *** е баща им , само ще си загубят времето - Така че не си харчи парите , пък и не знаеш какви ще се окажат като поотраснат !
49
0
 
16
 
! Отговори
Eвreни Дaйнoв преди 1 година
Eвpocpegcтвa caмo зa oт тpeтa 4ишka нarope! Yes!
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"За да не бъде "Фронтекс" съучастник в тези действия, членовете на ЕП искат от нея да преустанови дейността си в държавите членки, в които те се случват"________Супер, с това ще се развържат ръцете на граничарите, вместо да се налага да се съобразяват с Фронтекс, чиято основна дейност е по-скоро да подпомага трафика на нелегални имигранти.
47
12
 
2
 
! Отговори
MYRON DiscJuggernaut преди 1 година
МУАХАХАХА..ВУГГАРИ, АИДЕ РАТИФИКАЦИЯ..ИНАЧЕ ЩЕ ВИ ИЗГОНЯТ ОТ ЕВРОПАЙКОС ЕНОСИС .
46
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали прокарахме закон, който да се грижи за домашното насилие? Вече започва да става очевиден фактът, че Брюксел се опитва да прокара законова вратичка за гей бракове и други полове. Забележете, че се противопоставят само държави с традиционни ценности.
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, че на фона на образувалата се криза, ще искат да ратифицираме това нещо Редно е веднъж приемственост да има. Да разберат, че като се каже не, значи не. Защото "членовете на ЕП изискват" от България и др. звучи малко ... като нищо общо с "общи интереси". И освен това, изискват, образно казано да се натрие носа на Путин точно в този момент.
44
0
 
36
 
! Отговори
Еко Евро-ЛИБЕРАСТ преди 1 година
Браво Европа назад към тъмните векове и средновековието. Живейте на тъмно, на студено, не се къпете, бъдете транс сексуални и се сгрявайте чрез хомосексуализъм. Ходете пеша, с колела, тротинетки. Светло бъдеше ви чертаят европските експерти с меки китки.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дето имаше една приказка ---Сакам да ми кажеш ДА--. Я що не ви --тамм по пряка женска родствена линия на онова място от където сте се пръкнали---
42
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A! Чаках този ключов момент! Искаш Европейски съюз, Европа - приемаш нейните ценности безусловно. Иначе няма Европа. Сега ще си проличи кой за кого е.
41
1
 
14
 
! Отговори
ЕС преди 1 година
ЕС ЯСНО ПОКАЗВА, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ОПРЕДЕЛИ И НЕ МУ Е ЯСНО ВЪОБЩЕ КОИ СА МУ ПРИОРИТЕТИТЕ!!!! ТАКА ВОЙНА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПЕЧЕЛИ!!! Жалко за Нас!
40
1
 
13
 
! Отговори
Я пак преди 1 година
ще лапате коженият меч, има НПК в който са уредени всичките тези въпроси, никакви конвенции и постулати които явно дескриминират мъжете в обществото!
39
0
 
17
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Е сега вече ЕС ще отреже клона, на който седи. И някой яко ще пропадне ...и кой ли ще е той?
38
6
 
10
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Я пока разговаривал с моей друзя из Возраждане. Все будет в порядке в Болгарии!
37
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи европа ще седи на студено, тъмно и гладно тази зимя, а на тия оллигофрени най-важното е пееедееерааастииията! Jебем ви и евоГЕЕЙския съюз! Да пребъде България! Да пребъде Русия!
36
0
 
28
 
! Отговори
??? преди 1 година
И сега ако откажем...............заповат едни наказателни процедури с/у България,нали???И после..........защо имало евроскептицизъм???Големи тъ.паци са тия от ЕП!!!
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом се нарича Истанбулска явно има защо. Докрай оставаме там.
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е конспирация бе смейте се на лудите, които са много луди да ви предупреждават.
33
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иначе спират еврофондовете на мутрите ух уплаших се. :-)
32
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После ще искат да ратифицираме да стоим на тъмно, студено да ядем буболечки и да пием отходна вода.