Зеленски към Шолц: Ще победим и без вашите танкове

Украйна воювала за общите ценности и иска победата да е обща
23 сеп 2022 19:21, Йоана Цонева
112
Зеленски към Шолц: Ще победим и без вашите танкове
Снимка: БГНЕС

„Ако не искате да ни давате танкове, послушайте, без обиди, вие сте самостоятелна държава, не давайте. Но не се опитвайте да говорите: „Първо Америка, после Германия, после Полша и т. н. Няма нужда. Всеки трябва да отговаря за себе си. За нас танковете днес и „Матадорите“ са спасението на нашите хора. Ние и без вашите танкове ще спечелим тази война, но искам да знаете, че воюваме за нашите общи ценности и аз бих искал това да е наша обща победа.“ – това заяви емоционално в интервю за германския „Билд“ президентът на Украйна Володимир Зеленски.

В "Туитър" се появи видеозапис от самото интервю, в което Зеленски не се опитва да сдържа емоциите си. Самият той признава, че много често с такъв тон са и разговорите му с германския канцлер Олаф Шолц. Записът стана „вайръл“ в социалните мрежи и засилва критиките на потребителите към политиката на Германия към Украйна.

Още по темата
В интервюто за германското издание Зеленски казва, че е благодарен за военната подкрепа от страна на Германия и за военната и финансова помощ за Украйна до момента, но допълва, че за да победи страната му в тази война с Русия трябва нещо повече. Основните претенции се въртят около темата за танковете, която за украинския президент е „въпрос за оцеляване на нашите момчета“.

Зеленски споменава за разговорите си с германския канцлер Олаф Шолц, които „някога са били много шумни“.

„Аз съм много директен човек. Това не е въпрос просто на моя характер. Спестява ни време, което е нужно за решаването на различни проблеми и допълва, че е имало ситуации, „в които са се тресели стените“. Когато не разбирал някои действия на партньорите, разговорите често били провеждани от него „по по-директен начин“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
не ни занимавайте с ев-...';';ре..;'/йска ***,имаме си достатъчно проблеми,нашите медии ни отвличат вниманието.
94
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На какво ще победиш, бе зельо? На шикалки ли? Клоун пропаднал
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не му дреме
92
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е по-нагъл и от наглия ром Боко Тиквата, заклевам се! А мислех, че това не е възможно.
91
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалист - Изобщо не си реалист, ама нищо, въобразявай си. Зельо и лидер от световна величина!? Две успоредни прави, дето никога няма да се пресекат. Тоя разсипа Украйна, не знам що някои се надяват да успее и Русия да разсипе. Европа се саморазсипа заради него и още някои. Отвратителна мутра, поне да се беше преоблякъл и избръснал. Да не се прави на фронтови войник, щото е бомбоубежищна мишка. Като и натиснат копчето, издава звуци.
90
3
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Тези общи ценности с Германия националсо иализъм ли са?
89
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОБЕДИ БЕ, НЯМА ЛОШО, ВОЙНАТА СИ Е ТВОЯ... КАКВО САМО РЕВЕШ ПО ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ?
88
3
 
20
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
Соломон Паси да му прати трабанта, че танкове нямаме.
87
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е ЩО ИСКАШ ТАНКОВЕ ОТ ГЕРМАНИЯ БЕ ТРАГИКОМИК НАЛИ ВСИЧКО СИ ИМАХТЕ? ИСКАЙ ОТ ИЗРАЕЛ НАЛИ ТАМ СА ТИ РОДНИНИТЕ.
86
4
 
10
 
! Отговори
Кон преди 1 година
Наглецът е солидарно отговорен за войната с Путин, и лъже, че защитава някакви други ценности освен властта си с цената на животите на украински войници, мирно население и руски окупатори. Точно колкото и Путин защитава някакъв "нов ред" (подобно на Хитлер), точно толкова Зеленски защитава "общи ценности".
85
5
 
4
 
! Отговори
Чан кай ши преди 1 година
Сибир е китайски
84
3
 
10
 
! Отговори
ValdTepes преди 1 година
Браво на Зеленски - учи се от най-опитния украински професионалист старый алкаш Кучма и постига делириум. Кучма въпреки възрастта още изпива по над литър водка на ден.
83
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РУССКИЙ ОККУПАНТ ти гледай твоята мизерна Русия да не остане само 140 хиляди кв. Км., че както я е подкарал Путин точно това ще остане от империята на Zлото.
82
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей тоя от снимката ще изпее заупокойната молитва на Русия и Путин.
81
7
 
24
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Украйна се прощава със 140 000 кв.км стратегическа територия и с 8 милиона души. Донецк даваше 16 % от БВП , а Херсон и Запорожие близо 20 % от зърнодобива. Украйна остава без металургия, въгледобив, най-голямата АЕЦ в Европа. Загубата е въпрекиповсевместната помощ на целият Запад. Т.е. Запада се оказва тотално непригоден за сериозен конфликт с Изтока. А все още в играта не са влезли Беларус, Китай., Индия, С. Корея, Иран.
80
5
 
21
 
! Отговори
Дядо Боби преди 1 година
Зеленски , ти си бита карта!
79
4
 
20
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Ама толкоз нагъл и арогантен клоун не съм виждал. Не ви дават танкове, защото ще отидат при другото оръжие, дето ви дадоха - в Иран, Либия, Ливан, Сомалия..., където има купувачи. Никакво оръжие от това, което получиха бандеровци не стигна до нацистите на първа линия, което е много добре. Лошото е, че отиде в терористични организации.
78
3
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Държави като САЩ и Израел всъщност имат много медерни оръжия, които ако решат да ги дадат на украинците, могат бързо да обърнат хода на войната. Но нарочно не искат да го правят. Вместо това предпочитат да купуват от нас стари съветски оръжия и да ги дават на Украйна.
77
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега е време да дадем няколко от нашите модернизирани танкове на Украйна за да победим заедно сибирския нашественик.
76
1
 
19
 
! Отговори
Манолски преди 1 година
ВПК работят на макс, държавите затъват в дългове, хората са уплашени и умират братя славяни, православни християни. Кеф за евр?ите