Външният ни министър пред ООН: България осъжда референдума в Украйна

Милков за българската позиция по повод военния конфликт
25 сеп 2022 08:45, Петя Славова
209
Външният ни министър пред ООН: България осъжда референдума в Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Преминаваме през период, белязан от много предизвикателства", заяви по време на 77-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк служебният министър на външните работи Николай Милков.

Още по темата


Той изрази и българската позиция за руската агресия  в Украйна и референдумите, които се провеждат в окупирани територии, предава БНР.

"Тази незаконна военна агресия, която се води от страна постоянна членка на Съвета за сигурност, не само подронва глобалната сигурност, но и създава опасност за целия международен ред, основан на правила.

България е сериозно обезпокоена от настоящата ескалация на конфликта и от частичната мобилизация, обявена в Руската федерация. Ние също така осъждаме референдумите, които се провеждат в окупираните украински територии. Считаме, че те не са свободни и справедливи, и че те нямат обвързваща сила", изтъкна служебният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Измислените Ви медийки. Няма да ни спрат и ше си върнем България!
85
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е негово лично мнение и не изразява мисленето на повечето от хората . Слагачеството и послушанието не ни правят свободно мислещи и позащитени. Използвани сме като някаква маса безгласни и съгласяващи се на тяхното слагачество . От това няма да станем по-богати и свободни хора., а напротив .В магазините вече даваме тройно повече пари за ежедневните нужди на семейството.
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
105-АМИ НИЕ ЗАЩО ГО ЗАБРАВИХМЕ?
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за въже си зурльо!
82
0
 
8
 
! Отговори
няма име преди 1 година
КОЙ ВЕ ПИТА ПАЛЯЧОВЦИ?
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако утре Турция организира референдум за отцепване на Кърджали, Търговище и Шумен ще подкрепите ли?
80
1
 
4
 
! Отговори
волк преди 1 година
Кой сте вме предатели?
79
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 1 година
Прочетете " Защо Украйна забрави собственото си минало " на доц Александър Севилов и ще разберете защо се крият причините за тази война !
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тези които президентът ни ги е натурял за министри и зам. министри за нищо не стават.Нито едно друга нам съседка и други страни на НАТО и ЕС не са се произнесали толкова глупаво. А при нас президента ни евроатлантик даде тона.
77
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милков да не говори от мое име като българин! Аз например не го осъждам и честно казано, не познавам други българи, които да са изказали мнение като на Милков. По принцип, той си е сложен там от някого - в България не може да станеш министър просто така! - Трябва си одобрение от съответните посолства! Ако ще осъждаме "референдуми за самоопределяне", нека да почнем с Босна и Херцеговина?! Ама защо ги пропускаме?
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя дали е избиран от народа? Не! Значи е избран от президента! Ахааа. Вече знаем какво ще ни е отношението към г-н Радев. Той нали знае че за всяко действие против държавата на неговите гламавци той носи лична отговорност. За това също!
75
2
 
26
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Аз не осъжда референдума. Дори го одобрявам. Щом Косово има право да се отцепи от Сърбия, защо ДНР и ЛНР и Херсонска и Запорожка да нямат право на същото. САЩ показаха на цял свят чрез Косово, че такива отцепвания трябва да се признават и да се поощряват.
74
5
 
19
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Запада отвори кутията на пандора със самопределянето и отделянето на райони от една държава в Косово. Даже медународният съд го потвърди. Е, да ходят сега да се жалват и оплакват
73
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да де, ако запада води война, тя винаги е демократична, правова, по устава на ООН, никога не е завоевателна, трабителска и тн. Жалко, че историята и последствията обикновено доказват точно обратното.
72
23
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 107 Не, вие русофилите съвсем изплискахте легена с вашите измишльотини.Знам че много ти се иска фантазиите ти да са истина, но Фолклендските острови винаги са били британска територия, и сегашният монарх е Чарлз III.Населението е главно от ирландци и уелсци, които говорят английски.През 1982 г. аржентинската хунта нападна островите, но беше отблъсната. И никакви "референдуми" не е имало - фолклендците дори не говорят испански!
71
17
 
3
 
! Отговори
Войната свърши преди 1 година
В предаването "Неделя 150" служебният министър-председател подчерта категорично, че България няма да признае резултатите от референдумите, които се провеждат в четирите региона на Украйна: "Тези референдуми нарушават международното право, нарушават и Конституцията на Украйна. Ние в никакъв случай не можем да приемем едни резултати, които са постигнати в региони, където се водят военни действия.
70
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** е еднодневка, но си нямате на представа как ще навреди на бг. На запад вярват на цифрите. Ако *** мине 4% и започне да се подвизава в НС с анти натовски изказвания, ще спрат субсидиите и ще ни наложат санкции. Та тези, дето сега печелят от износ и превоз да си помислят.
69
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След Аншлуса на Австрия към Третия Райх Хитлер също е провел там референдум на който, естествено, над 90% са гласували с "JA!" на въпроса: Искате ли да се присъедините към Третия Райх? Пък странно защо, сега Австрия си е независима от Германия, макар че и австрийците си говорят на немски?
68
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки българин знае, че тероризъм, наркотици, комунизъм, разбоийничество. Идва от Изток- СССР, ОНД, РФ, сега Русия
67
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите помнят ,как се проведе Референдума след като бе окупирана от СССР. Така стана че едно се искаше, а се замени Царство България с комунистически терор. Та такива и работи , след като дойдеха разбоиниците от Изток.