Орбан: Очакваме продължителна война в Украйна

Унгарският премиер недоволства от обратния ефект на западните санкции
26 сеп 2022 22:40, Йоана Цонева
42
Орбан: Очакваме продължителна война в Украйна
Снимка: БГНЕС

Унгария трябва да се подготви за продължителна война в съседна Украйна. Това заяви премиерът Виктор Орбан пред парламента, съобщава "Ройтерс".

Той разкритикува остро санкциите на Европейския съюз, наложени на Русия, които според него повишават цените на енергията.

По думи на Орбан наказателните мерки на ЕС са имали "обратен ефект".

Унгарският премиер отбеляза, че по тази причина не било изненада, че правителствата в Европа падат, имайки предвид изборите в Италия в неделя, които очертаха Джорджия Мелони като първата жена министър-председател на страната начело на нейното най-дясно правителство от Втората световна война насам.

Още по темата
През юли Орбан заяви, че ЕС се е "прострелял в белите дробове" с необмислени икономически санкции срещу Русия, които, освен ако не бъдат отменени, рискуват да унищожат европейската икономика.

Унгария е една от най-проруски настроените страни в ЕС, силно зависима от руския газ и петрол. Русия строи и ядрен реактор за Унгария. Будапеща задържа един от пакетите от санкции срещу Москва, който включваше забрана за внос на руски петрол, докато не договори освобождаване за себе си.

От началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари 27-членният Европейски съюз се споразумя за седем пакета от санкции, които включват замразяване на активи и забрани за издаване на визи за руски олигарси и длъжностни лица, контрол на износа, замразяване на активи на централната банка, изваждане на руски банки от системата SWIFT и забрана за внос на руски въглища и петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
2
 
! Отговори
Зевзек преди 1 година
До 18....той пък страшен референдум измислил, с предизвестен край като тоя на жужето в Донбас, все едно да направиш референдум махалата на индусите на тема "искат ли да плащат ток", познай резултата от първия път.
13
4
 
6
 
! Отговори
123 преди 1 година
Тая война е пародия за заблуждаване на човечеството за налагане на новия световен ред на Сатанистите.
12
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не пишете,че Орбан ще направи запитване/ референдум на гражданите в Унгария, дали искат да плащат за санкциите на ЕС? Това е истинска демокрация - власт на народа! Не нелегалните решения на ЕС бюрократите!
11
13
 
4
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Продължителна продължителна, колко да е продължителна. Дъртото джудже скоро ще гушне букета, я от старост, я ще го ритнат по стълбите и дотам с войната и с руската федерация, ще се пръкнат дузина нови държави.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Т.Ъ.п.А.нарите не разбраха, че политизирането и политиканстването хляб не меси, сирене и месо не произвежда, домати не сади и бере, топлина и вода не осигурява. Дай им да си чешат езиците, вместо да мислят първо. Ще излизал Орбан от ЕС, щото гледа интереса на Унгария. Ще излезе, акко иска и когато реши, не от празните приказките на разни...
9
2
 
10
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
Без енергоносители и то евтини, няма икономическо развитие. Даже се отива към пестене на ток, къпане по 5 мин., горене на дърва за огрев. Като в началото на XX век. Унгария не е проруска, а една от малкото страни в ЕС, която защитава икономиката и народа си, без сляпо да следва интересите и амбициите на САЩ.
8
2
 
8
 
! Отговори
Самада Сиготури преди 1 година
Санкциите работят, ама за кого?!
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Орбан............не клекна пред мафията на глобалистите!!!
6
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми да излизат от ЕС кой ги спира да ходят при Путин.Само мрънкат ама иначе си живеят добре в ЕС не им харесва руската мизерия на унгарците!
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kato ne mu iznasq da napuska ES.Nikoi ne go durji nasila.Ama komunqgata Orban iska da lapka evra.......
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако САЩ или друг можеше да им осигури по-евтини газ и петрол нямаше да са зависими от Русия.
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И добре прави Орбан, че защитава интересите на Унгария. Русия бълха я ухапала от европейските санкции, научава, че европейците се пънат уж нещо да направят, ама контрата остава у тях.
2
3
 
27
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Унгария си зашитава интересите за разлика от нашите навеждачи
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, защо Орбан не иска да жертва унгарския народ в името на побърканите тези на Брюксел? Не е честно така!