Западът търси обяснение от Сърбия за договор с Русия

Страната обяснява своите действия
27 сеп 2022 14:17, Росен Стойчев
21
Западът търси обяснение от Сърбия за договор с Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ потърсиха обяснение от Сърбия за споразумението с Русия, съобщи FOX News.

Договорът беше обявен преди няколко дни.

Още по темата
Предвижда двете страни да провеждат постоянен диалог, относно международните теми.

Сръбски представители настояват, че документът е само технически. Той беше одобрен от руския първи дипломат Сергей Ларвов и сръбския външен министър Никола Селакович.

Сърбия настоява, че основната тема са общите действия относно Косово.

Американският посланик в Сърбия Кристофър Хил смята, че настоящият момент не е подходящ за подобни споразумения с Русия. Обясни, че са проведени разговори със сръбски представители, които са били отлични.

ЕС също настоява за разяснения за сръбските действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На разните сърболяци и макета мястото им не е в ЕС.
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 999 Сърбия няма да може да продължи преговорите си за членство в ЕС,ако не заеме политическата позиция на ЕС спрямо Русия. ------------- и какво неясно има в това? Като не са съгласни с позицията на ЕС да правят като вятъра!
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То бива наглост юроге .й. ска, бива, но колкото повече им наближава краят, толкова по-зли и нагли стават! Страхотни излагации всеки ден! Сърбите не са им задължени с нищо! Могат да договарят с когото каквото си пожелаят. Трябва след този безумен ход на юрог е йци окончателно да се откажат от вливането си в потъващата барджа.
14
1
 
10
 
! Отговори
Наглост преди 1 година
Откъде - накъде.
13
1
 
7
 
! Отговори
999 преди 1 година
До 12__ И понеже там не е като тука коментар 9 изразява своята гледна точка свободно.А това,че по някаква причина не харесва нечии политики не го прави автоматично поддръжник на руската политика.Това разделяне и противопоставяне е ,за да се разсейва енергията на хората с маловажни неща.Врагът е на друго място.
12
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 9 "Ако влезеш в ЕС, трябва да си съгласен с щатите, дори когато не си съгласен" Ами бегай веднага в любимата ти Мацква като не си съгласен бе, къФ го дириш тука???!!! Обаче там като идеш и не си съгласен с мнението на Мацква те пращат в Сибир, в колония, като Навални! Там не е като тука, никой да не те закача, а ти да xpaчиш пасквили по адрес на ЕС и САЩ всеки божи ден!!!
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако щатите са срещу твоите интереси, защо трябва да си им съюзник? Излиза, че като враг имаш по-голям шанс за оцеляване
10
10
 
6
 
! Отговори
нормално е преди 1 година
Шефовете в нашата фирма сега като участват в нови търгове им искат подписана декларация че нямат бизнес отношения с руски фирми - нормално е това!
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако влезеш в ЕС, трябва да си съгласен с щатите, дори когато не си съгласен
8
3
 
26
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Ама какво трябва да се обясняват...? Независима държава...
7
0
 
12
 
! Отговори
999 преди 1 година
В друга наша медия току що прочетох,че Сърбия няма да може да продължи преговорите си за членство в ЕС,ако не заеме политическата позиция на ЕС спрямо Русия.
6
3
 
8
 
! Отговори
препърс преди 1 година
Сащ и ЕС да го .........Време е за война която да изпепели този гнил и мерзостен свят.От доста време пиша какво ни очаква,говоря и с хората около мен,гответе се понеже времето е наближило,не се доверявайте ни на едните ни на другите,руснаците са същите.Робство,мизерия и гнет ни чакат ,ако не се събудите,има много будни братя и сестри които се готвят за дните на антихрист,когато без знака на звяра нито ще можем да купуваме нито да продаваме
5
2
 
38
 
! Отговори
999 преди 1 година
Западът и посланика на САЩ в Сърбия търсят обяснение от държава,която не членува в ЕС и НАТО,за сръбската външна политика?Това по коя клауза от международното право е разрешено?
4
4
 
38
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Не разбирам какво искат точно САЩ и от къф зор го искат.. това са си две неутрални държави. Да не се месят дет не им е работата
3
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо две страни да не провеждат диалог? И какви са САЩ, че ще държат сметка на една независима страна?И после ми говорете, че краварите не искат да се хегемон, да командват всички, всеки да им плаща с каквото може. Както ние за 8 самолета на хартия. Ако дадена страна не се съобрази, тя бива нападната - Ирак, Сирия, Либия и т.н. Други като нас след като се съгласят да са васал, стават добри и "демократични" страни.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано на Путин му писне пръв от двойната игра и ги остави, после и Запада да ги остави.
1
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американският посланик в Сърбия Кристофър Хил смятал, че настоящият момент не е подходящ за подобни споразумения с Русия. На това не му ли се казва намеса във вътрешните работи на суверенна държава?