Стево Пендаровски избяга от българските медии в София

Проведе "брифинг" само за македонските медии на закрито
Обновена: 1 окт 2022 17:29 | 1 окт 2022 17:16, Анисия Иванова
83
Стево Пендаровски избяга от българските медии в София
Снимка: Президентството

Президентът на РС Македония Стево Пендаровски избяга от българските медии, които го чакаха в София по време на церемонията по откриване на интерконектора България-Гърция.

Пендаровски проведе „брифинг“ само за македонските медии на закрито.

„Вземете си от тях!“, каза Пендаровски на молбата на журналисти да отговори на въпросите и на българските медии, съобще БГНЕС.

Без дори да се спира и да благодари на журналистите, които го чакаха, той с ускорена стъпка се насочи към изхода. През последните месеци Стево Пендаровски имаше доста противоречиви послания и оценки за двустранните отношения, включително и по адрес на днешния си домакин Румен Радев.

Президентите Румен Радев и Стево Пендаровски обсъдиха възможностите за по-активно партньорство на България и Република Северна Македония в областта на енергетиката. Държавните глави проведоха среща днес в София след церемонията по въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция-България, която осигурява реална диверсификация на източниците и маршрутите за пренос на природен газ за Югоизточна Европа.

Възможността България да увеличи износа на електроенергия за РСМ през зимния сезон също бе обсъдена по време на срещата. България е основен износител на електроенергия в региона и президентът Радев открои необходимостта да бъде постигнато решение в съответствие с правилата на европейския енергиен пазар, националното законодателство и при отчитане на интересите на българските граждани и бизнеса. Темата беше дискутирана по-рано и на тристранна среща между президентите Румен Радев и Стево Пендаровски с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на която бяха разглеждани перспективите за оказване на подкрепа за югозападната ни съседка от страна на Европейската комисия.

Европейската перспектива на РСМ също бе обсъдена по време на срещата на двамата президенти, като държавният глава Румен Радев апелира за по-бързото осъществяване на предвидените конституционни промени в югозападната ни съседка, което да ускори и процеса на нейната европейска интеграция.

 


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
До Анонимен.66..Слушането на сръбска чал.га,и про-руската ориентация не вървят заедно,както евро.ейската ориентация и антибългаризма.
45
1
 
0
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
До ПознавачПознавач !!!?? Колку население изгубивте вие а? Гледате си ги вашите проблеми.
44
2
 
12
 
! Отговори
Познавач преди 1 месец
Да живееш в РСМ за мен е като да изтърпяваш наказание. Наказателна колония. Албанците дето ги колеха 2001 се ги управляват. Корупция мизерия и беднотия. Страната с най голямата миграция в Европа
43
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Македония изглежда по-Еворопейски от България по всички показатели.
42
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България е по-Сърбоманска държава от Македония.Фенове на Путин,фенове на Цеца,фенове на Сърбска скара.В България във всеки квартал има сърбска скара.В Македония няма.В България населението е про-Руски ориентирано и слуша Сърбска чалга.В Македония слушат основно и над 80% Македонска Музика другото е Западна музика.България не помогна на Украина,докато Македония си дари цялото оръжие на Украина.Македония призна Косово.Какво Ви има на вас не знам?
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стево Говнаровски. *** сърбомански.
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много нагъл, това е!
39
1
 
10
 
! Отговори
Промяната преди 2 месеца
Гледам всички се дразнят, ама да ви кажа няма и да разберем дали ще им дадем по-евтин ток от нашия. Някога някой да е обяснявал на народа, не само го клатят. Още повече чорапа, забравете да разберете истината. Затова и ще ни е..ват всички щот политиците ни са к..ви и та..ци
38
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наблюдател на ООН,а ти да си се разходил в България и да кажеш какво виждаш? Та обиждаш други държави.Гледай твоята държава и след това коментирай.Разходи се в Македония и в Скопие.Там няма дупки по улиците и тротоарите.Е да в София на много места няма тротоари и вместо пътища има дупки,които сега ги кърпят предизборно.Но няма да им стигне времето.
37
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пред ГЕРБ никакви интервюта.Браво на Пендаровски.Бог да го поживи.
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В България няма медии. А поръчкови изпълнители.
35
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма какво да говори пред партийните медии на ГЕРБ.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радев( ***) какво се занимава с ЕС?Да говори с шефа си Путин.А Пендаровски какво прави в Про-Руска ( Путинска )държава?
33
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нормален човек пред купени медии не говори.Да не е с отклонения.
32
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Среща между Президент на България пряко подчинен на Путин, с Путински медии(Български медии) и Президента на Македония пряко подчинен на Байдън и Американски медии(Македонски медии) и шефката на ЕС.Странна среща.Пред медиите на Путин не се говори нищо.
31
7
 
5
 
! Отговори
Ж преди 2 месеца
То и аз ще избягам. Субективни медии няма. Винаги ще преиначат казаното и ще отрежат дума или изречение за да направят от мухата слон или бутнат мнението на читателя в дадена насока
30
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вечен блокаж за ЕС на тези про3ти и мръсни сърбомани от БЮРМ!!! Никакви помощи с ток и газ, докато не лазят на колене!!! Отвратителни сърбоманско-руски ***
29
0
 
10
 
! Отговори
Поп преди 2 месеца
Гузен негонен бяга !
28
6
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 месеца
Аз ли Не Ви Говоря - Ей - на Човека - Не Му Пукка- Май Не Ви Брои за Хора ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко и да го увъртате, служебното правителство по заповед на Радев им обеща ток на преференциялни цени.И точно Радев го покани този измекярин, в България.99%от българите имат отрицателно мнение за Пендаровски, но не и Радев.