Украйна: Русия не се е отказала да превземе Киев

Според ВСУ има вероятност от ново нападение от територията на Беларус
3 окт 2022 20:06, Йоана Цонева
156
Украйна: Русия не се е отказала да превземе Киев
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин не се е отказал от плана си да превземе Киев. Това предупреди генерал-лейтенантът от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и командващ Обединените сили Сергей Наев в ефира на украинския телевизионен канал "ТСН".

Според него заплахата от второ сухопътно настъпление на руските войски срещу Киев не е изчезнала, тъй като превземането на украинската столица остава приоритет в престъпните планове на Путин. Въпреки това към момента, увери Наев, командването на ВСУ не наблюдава съсредоточаване на личен състав и военна техника на Въоръжените сили на Руската федерация, които могат да бъдат използвани за сухопътна атака срещу Киев.

Според командващия Обединените сили на украинските войски, военно-политическото ръководство на Украйна се възползва от успешното настъпление на ВСУ в източната част на страната, за да подсили укрепленията и граничните линии на север.

Още по темата
"Обстановката на територията на Брянска и Курска област е следната: Има до 5 руски батальонно-тактически групи, които са подсилени от подразделения на граничната служба, Силите за специални операции и Росгвардия. Те извършват разузнавателна дейност, провеждат системни обстрели с артилерия и минохвъргачки. Към настоящия момент нашите успешни действия в източната част на Украйна не позволяват на противника да натрупва сили в това направление“, продължи Сергей Наев в разговор с журналист.

По-рано Министерството на отбраната на Украйна вече съобщи, че не изключва повторно сухопътно нахлуване на руските въоръжени сили от територията на Беларус.

Според анализ на Американския институт за изучаване на войната (ISW) за Кремъл в момента е по-важно да задържи окупираните украински територии на юг, отколкото да укрепва отбранителните линии в Луганска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато се трепят на юг , да не проспат украинците падането на Киев. ЦРУ и другите разузнавания не докладват ли на Зеленски
74
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе цялата работа започва да заприличва на татър с артисти Зеленски,Путин и Байдън . Те руснаците стигнаха до Киев и бомбардираха Лвов - още в началото, седяха 3 дни и се изтеглиха - тогава украинските сили ги нямаше никакви, нямаха и оръжия и въпреки това руснаците се изтеглиха. Прави и впечетление , тоталното НЕ използуване на авиция - изтребители и бомбардировачи , при реални бойни действия, едва ли някоя воюваща страна ще ги игнорира изцяло.
73
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Херсон украинците днес си върнаха Михаиливка, Шевченкивка, Золота Балка и Миролюбивка. Утре продължават до Дудчани. Целта е да се напредне от север за да се обгради град Херсон
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро ше има концерт в Бахмут
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Илон Мъск така ги зашлеви яко че бандеровците полудяха от яд
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 83 15 населени места са превзети в Херсон за последните 2 дни ве ***. Отвори и виж картите на руските блогъри ако искаш. Лиман е в Донецка област и там референдум ИМАШЕ. Къде си ги измисляш тия глупости и аз не те знам. Половината руски блогъри, яко про-руски са бесни на Кремъл заради малоумията в тая война ама фанатичните путинисти като тебе явно сънувате нещата вместо да ги гледате.
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще превземе Киев, въпроса е ако падне столицата какво става с останалата част от Украйна.
68
3
 
5
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
До Кики Виж гъстотата на население в Русия и гъстотата на население в САЩ или Европа ! Айде ся си отговори на въпросите - Защо НАТО няма желание да влиза в прякака конфронтация с Русия ? И кой повече ще пострада при използване на ядрено оръжие ?
67
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aбе кво стана с подводницата . НАТО пратили ли са други депеши. Кво ли ще прави сега . Други тръбопроводи ли ще взривява/ нали според някои , незнайно кои, тя е гръмнала СП1 и СП2 . / Или ще стряска американците - да не вземе да изплува в Хъдзън , или пък около Лондон бридж. Повод за много страх у натовците
66
2
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Русский обсирант, тогава така ще ви гърбат, че ще почнете да си говорите сами.
65
4
 
5
 
! Отговори
Nuclear blast преди 1 година
Зеленият *** да не е предозирал кокаколата? Нещо не се чува напоследък.
64
5
 
8
 
! Отговори
Кики преди 1 година
До РУССКИЙ ОККУПАНТ А бе шебек,само Русия ли има ядрено оръжие.Май на руснаците им идва акъла само като получат юмрук в мордата...
63
5
 
10
 
! Отговори
Трошки преди 1 година
Украйна не води война, а извършва вандализъм. Като счупи мостове и пътищата и го води за превземане, че няма откъде да се изтеглят. В Лиман руските войски намериха откъде да се изтеглят. Спират само доставките на храна и лекарства за населението. Това е абсолютно престъпление.
62
8
 
3
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Няколко ядрени взрива в близост до Полско-Украинската граница и създаване на радиоциополоса ще охладят мераците на Запада и Киев за бъзик с Русия
61
2
 
5
 
! Отговори
Славянофил преди 1 година
До 81 Че те в момента ги нападат. Виж руските телеграми, украинските, които искаш. Източно от Херсон отстъпват, Лиман го загубиха, сега почват контраатаки от Бахмут. ЦИТИРАМ РУСКИ КАРТИ И БЛОГЪРИ ВКЛЮЧИТЕЛНО ФРОНТОВАЦИ.
60
4
 
7
 
! Отговори
Славянофил преди 1 година
До 78 Какво Запорожие са взели, каква руска територия е станало, като половин Запорожие, ВКЛЮЧИТЕЛНО най-големия град там - столицата на региона ЗАПОРОЖИЕ дори не са близо до него? На тази измишльотина с анексирането не само, че и руснаците не вярват, а и тия които го предложиха не му вярват. В Херсон се водят активни боеве, половин Запорожие и Донецк не владеят и в момента АКТИВНО губят в Луганска област. Какви референдуми?! Владеят 2-3 села в Харков, там що не направиха също референдум направо
59
2
 
12
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
хахаааа....МЕРАЦИТЕ НА ПУТИН --НЕМАТ КРАЙ, БЕ.....също като на дърт пенсионер у градинката с млади мамчета...ха,ха,хааааааааа
58
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мали направо не знам, колко трябва да си провален в живота, че цялото ти съществуване да се изразява в про-руско тролене, хвалене, славене, боготворене и т.н. Да превърнеш някъв льольо като Путин в жив бог и то не защото си ВИДЯЛ нещо велико от него, а защото половината ти живот е минал залепен към телевизора да им вярваш на глупостите... тъжно, та чак шокиращо.
57
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се,всичко трябва да си върне Русия.Америка купи оня с белега и умишлено съсипа СССР от който ние видяхме само добро.Сега е време Путин да си го върне,макар и не в стария размер,но половината да успее е това вече е тоталния съкрушителен удар за прогнилия запад и кошарата зад океана.Успех на братята руснаци.
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И докато над половин милион руснаци в трудоспособна възраст стоят по окопите цяла зима, подложени на обстрел от украинците, за които работи военно-промишления комплекс на половин свят, сигурно и тия руски войничета горките ще си викат като нашите *** "Ех, колко им е гадно на тия европейци сега да стоят на 18 градуса утях вместо на 21, както беше до сега... направо не им завиждам на жалките европейчета".