Украйна: Русия не се е отказала да превземе Киев

Според ВСУ има вероятност от ново нападение от територията на Беларус
3 окт 2022 20:06, Йоана Цонева
156
Украйна: Русия не се е отказала да превземе Киев
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин не се е отказал от плана си да превземе Киев. Това предупреди генерал-лейтенантът от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и командващ Обединените сили Сергей Наев в ефира на украинския телевизионен канал "ТСН".

Според него заплахата от второ сухопътно настъпление на руските войски срещу Киев не е изчезнала, тъй като превземането на украинската столица остава приоритет в престъпните планове на Путин. Въпреки това към момента, увери Наев, командването на ВСУ не наблюдава съсредоточаване на личен състав и военна техника на Въоръжените сили на Руската федерация, които могат да бъдат използвани за сухопътна атака срещу Киев.

Според командващия Обединените сили на украинските войски, военно-политическото ръководство на Украйна се възползва от успешното настъпление на ВСУ в източната част на страната, за да подсили укрепленията и граничните линии на север.

Още по темата
"Обстановката на територията на Брянска и Курска област е следната: Има до 5 руски батальонно-тактически групи, които са подсилени от подразделения на граничната служба, Силите за специални операции и Росгвардия. Те извършват разузнавателна дейност, провеждат системни обстрели с артилерия и минохвъргачки. Към настоящия момент нашите успешни действия в източната част на Украйна не позволяват на противника да натрупва сили в това направление“, продължи Сергей Наев в разговор с журналист.

По-рано Министерството на отбраната на Украйна вече съобщи, че не изключва повторно сухопътно нахлуване на руските въоръжени сили от територията на Беларус.

Според анализ на Американския институт за изучаване на войната (ISW) за Кремъл в момента е по-важно да задържи окупираните украински територии на юг, отколкото да укрепва отбранителните линии в Луганска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
10
 
! Отговори
Славянофил преди 1 година
До 62 - Щот не може. То да не е да правиш концерти и да се обясняваш, колко си велик при все, че цялото ти съществуване се крепи на природни изкопаеми, върху които си имал късмета да се родиш и на морално остаряваща технологична мост в 2-3 сфери, изцяло наследство от СССР с добавено НИЩО ново за последните 30 години. То да не е да крадеш перални? То да не е да се правиш на голяма геополитическа сила, докато в собствения ти съюз 4 държави се бият (Таджики, Киргизи, Арменци, Азери) помежду си?
54
2
 
7
 
! Отговори
АА преди 1 година
Определено *** започнаха да съзнават че времето на работодателя им изтича и паричките ще спрат! Личи по все повече зачестяващите заплахи, от тяхна страна забележети, не от руска, за удари с ядрено оръжие! Простите им мозъци не могат да схванат че първата взривена ядрена бомба ще бележи края на човечеството!И въпреки че те не могат да се причеслят към хората, това ще е и тяхният край!
53
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Апетита идва с яденето. Русия първо хапна Крим, после Донецк, Луганск, Херсон и Запорожието. Явно и се услажда и защо не да хапне цяла Украйна.
52
10
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
И Киев ще се върне в Русия !
51
6
 
9
 
! Отговори
Славянофил преди 1 година
На Русия признавам много - велика история и култура. На Путин признавам само едно - успешно успя да ни заблуди над 20 години какъв ЦИРК реално е държавата му. В каква пародия на велика сила я е превърнал. Колко вреден и пагубен за целия славянски и православен свят и колко ефективно е превърнал руснаците обратно в крепостници без право на власт, мнение и собственост. Евала на Путин, че успя да ни накара да го мислим за икономическа свръх сила, докато чеченците му крадат перални от Украйна.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До няколко дена в Артемовск ще има концерт
49
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Даеба 51 Алооооу, това в Харков нали беше организирано отстъпление за заблуда и руснаците щели в голям капан да вкарат украинците, че чак щели да превземат Харков за няколко дни. Не стига, че това не стана, ами сега и при Лиман и Бахмут почват да губят. Стига сте се филмирали бе хора, срамно е. Реалността не е вашия Путински филм.
48
0
 
9
 
! Отговори
До Даеба преди 1 година
Моли се са не се наложи, защото любимците ти ще бъдат унищожени за 2 часа, и то само с конвенционални оръжия.
47
1
 
5
 
! Отговори
До 54 преди 1 година
Затова ли праща на фронта малолетните си синове?
46
1
 
2
 
! Отговори
До 52 преди 1 година
Всеки РАШ, има газова бутилка...
45
0
 
3
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
Поне не е 3 дневна операция!
44
9
 
4
 
! Отговори
Даеба преди 1 година
Скоро ще разберем колко струва прословутия Член 5, около който се крепи НАТО. Когато полетят сарматите, кинжалите и искандерите по натовските ястреби в Източна Европа, НАТО ще отстъпи крачка назад. Да не мислите, че някой ще рискува собствените си граждани за да помогне на горящата Полша например? Колкото помогнаха и на Украйна. Това, че украинците не са в НАТО е само оправдание да стоят настрана.
43
3
 
4
 
! Отговори
Пропагандата работи преди 1 година
Че аз разбрах от медиите че до зимата Украйна ще си е върнала Донец, Донбас до януари Крим ще е техен и ранна пролет ще са в Москва ?!?!
42
0
 
1
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
На 2 см. отвън..
41
3
 
2
 
! Отговори
Georgiev преди 1 година
Те може да не се е отказала, но не можееее.
40
3
 
12
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Ами доведи си за жена -рускиня ...и мъжете от целия град---ЩЕ ТИ СТАНАТ БАДЖАНАЦИ!
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очаквам ядрен удар на полската граница
38
4
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
До В Полша: Може да имат и Би-58, но това няма да ги спаси.
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мой братовчед па си доведе жена рускиня, казва се Георгия, ама е много красива, де, с една руса коса, едни зелени очи, викам момче, пази я, че да не ти я окрадат.
36
2
 
2
 
! Отговори
В Полша преди 1 година
има Б 52....