Меркел: Без траен мир, Студената война също не е приключила

А траен мир можел да се постигне само с включване на Русия
7 окт 2022 19:24, Нели Христова
18
Меркел: Без траен мир, Студената война също не е приключила
Снимка: БГНЕС

Трайният мир в Европа "може да бъде постигнат само с включването на Русия". "Докато не постигнем това, Студената война също не е приключила", заяви бившият германски канцлер Ангела Меркел в четвъртък вечерта на церемония по случай 77-годишнината на "Зюддойче цайтунг" в Мюнхен, съобщава Dir.bg

Тя отново подчерта, че не бива да се отхвърлят като блъф заплахите във войната на Русия срещу Украйна. Нападението срещу Украйна е "дълбока цензура", заяви Меркел. И една от тях, "при която би било добре всички да се отнасяме сериозно към думите и да ги разглеждаме сериозно, а не да ги определяме като блъф от самото начало".

Още по темата

68-годишната Меркел не се кандидатира за преизбиране в Бундестага миналата година след 16 години на поста канцлер. Междувременно тя се появява от време на време като лектор и иска да публикува мемоарите си през есента на 2024 г., както наскоро обяви издателят ѝ.

В началото на кариерата си Меркел е федерален министър на жените и младежта в кабинета на тогавашния канцлер Хелмут Кол и дълго време е наричана в медиите "момичето на Кол".

В началото на политическата си кариера Меркел не се е чувствала добре, когато са я наричали "момичето на Кол". "Едва ли е било възможно да бъда възприемана като независим човек", каза Меркел. В същото време, след 35 години в ГДР, тогава тя най-накрая е искала да изрази собственото си мнение. "Това ми се стори доста депримиращо", заяви тя, цитирана от "Зюддойче цайтунг".

Една от първите статии за нея през 90-те години на миналия век в изданието е озаглавена: "Защо не познаваме Ангела Меркел? В публикацията се казва: "Тя е най-младият министър, който Германия някога е имала - може би и най-милият", цитира Меркел статията в изданието. "При което бързо щях да осъзная, че политиката не е място, където трябва да бъдеш мил", каза тя.

Според главния редактор на "Зюддойче цайтунг" Волфганг Крах в архивите на вестника му има вече 40 000 статии за Меркел - с 2000 повече от тези за Кол и с над 10 000 повече от тези за нейния непосредствен предшественик Герхард Шрьодер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
искат ни роби преди 1 година
В моемнта сили като Русия въртят политики да ни стресират и сплашат, за да им станем после роби по света...Сбиват малките, за да може на ни пръснат по света да им слугуваме...
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лош превод- депремиращ на немски(в случая) е депресиращ на български.Дали си спомня танте Меркел колкпо години Герхард Шрьодер,нейният предшевственик канцлер,работеше за Газпром?И защо?
11
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Нека първо да приключи Втората световна война,пък студената после.
10
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
г-ожо,финансирахте ли преврата в Капитолия през ДБ финансирали тръмп с руски пари...?приятели и такива се носят...питам просто!!!
9
6
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
създаде и фанинсира путин,г-жата,Русия не е била игнорирана или заплашени по-никакъв начин,бе приета от Света ни докато путин се държеше сравнително "нормално"...Русия не е пУтин...тя е Толстой,Чехов,Пушкин,децата на Русия бягат от кгб вампира путин...работили ли сте за щази г-жо?????истината ще излезе...ще е след много време но ще излезе!!!путин е фашист убиващ мирни жени и деца...а вие?
8
5
 
6
 
! Отговори
Антимеркел преди 1 година
Самият факт,че тази вещица подкрепяше тотално тиквата е достатъчен за да я намрази българският народ. Да гори в ада за това което ни причини.
7
5
 
7
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
Редно беше другарката от ЩАЗИ да се беше покрила от срам обаче явно е лишена от това чувство
6
4
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Объркал си статията тавариш, нямате ли някой по адекватен бригадир да ви наглежда?
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И трите партии изтъкнаха, че основната разделителна линия е корупционният модел на управление по времето на Борисов и твърдото им убеждение, че този модел трябва да бъде разбит, а не легитимиран.Бойко Борисов обаче упорито се прави, че не е чул това послание. Той настойчиво продължава да измества темата на разговора от въпроса за корупцията.
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Студената война не е приключила, лошото е че руснаците взеха да бягат с лодки към Аляска като африканците и кубинците
3
8
 
7
 
! Отговори
Тази е преди 1 година
Създателката на проекта "Тиква"
2
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради заигравките на Меркел с Путин се стигна до войната в Украйна и днешната енергийна криза.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Yankee go home!