Гърция обяви споразумение за ниски цени на основни продукти

Договаряне с производители
12 окт 2022 23:30, Росен Стойчев
14
Гърция обяви споразумение за ниски цени на основни продукти
Снимка: БГНЕС/EPA

В Гърция договориха споразумение за поддържане на ниски цени за стоките от първа необходимост, съобщи Катимерини.

Договореното е между производители, търговци и правителството. Посочени са петдесет основни стоки.

Идеята е тяхната стойност да намери стабилни нива.

Още по темата
Включени са тестени изделия, млечни продукти и деликатеси.

Реално няма вариант да се постави ограничение на цените. Търговците са приели да намалят своите печалби.

Те ще действат, за да се задържат цените на основните продукти. Малките квартални магазини обявиха, че не могат да поддържат ниски цени.

Очакват се разговори с държавата за подкрепа на производителите на хлебни продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Митко преди 1 година
До Анонимен 5Много си далеч от истината. Пий хапчетата и лягай да се завиеш , че снощи си спал с отвити крака. И е изключително глупаво да се дава мнение без въобще да познаваш фактите - както е видно в твоя случай:)
13
0
 
6
 
! Отговори
Магелан преди 1 година
Шок и ужас.В тази нещастна държавичка БГ. никога е нямало ,няма и няма да има нормална дърговия в полза на клиента.Ако някой иска да види псевдопазарна икономика са заповяда в БГ. Пример.цената на последък на кашкавала.Пълен абсурд.Преди инфлацията нормалната цена беше за кг.11-15лв.Сега най ниската цена за кг.17 и достига до 30лв.Ако някой може да ми каже как е формирана тази цена ще му купя една крава?А качеството е без коментар????
12
0
 
4
 
! Отговори
Vako преди 1 година
заминавам да живея в гърция.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук имаме картели за високи цени, първо олиото и брашното, после горивата, сега май са млечните и хляба наред.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога и у нас ще има таван на цените??
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-богати са от нас и по-хитри гърците.Живеят си и не им пука дали имат дългове.Печелят яко от туризъм,нямат стигане.Привличат капитали,а не както е в България да бягат инвеститорите.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега и укрите са лапнали въдицата и ще дадат милиони жертви за да влязат и те в кошарата ЕС,но след това и на тях ще им представят сметката,която ще изплащат не години,не десетилетия а векове.Запада с една ръка дава,но и с двете взема и то най милото, децата ти.И съблича риза от гърбът и гaщu от газът с кожата барабар.Немските планове винаги са били,друг да го насеgне,пък те да вземат парата.КОЙТО ОЩЕ НЕ ГО Е РАЗБРАЛ ИМА МНОГО ДА ТЕГЛИ.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега и укрите са лапнали въдицата и ще дадат милиони жертви за да влязат и те в кошарата ЕС,но след това и на тях ще им представят сметката, която ще изплащат не години,не десетилетия а векове.Запада с една ръка дава, но и с двете взема и то най мило то, децата ти.И съблича риза от гърбът и *** от газът с кожата барабар.Немските планове винаги са били, друг да го насетне пък те да вземат парата. КОЙТО ОЩЕ НЕ ГО Е РАЗБРАЛ ИМА МНОГО ДА ТЕГЛИ.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Р. Турция запазва неутралитет през ВСВ,и сега върви я стигай.Ние и маляките взехме противоположна страна,една на друга и загазихме здравата.Ние дадохме жертви и във ВСВ.Те пък в гражданска война.И винаги,поради глупостта на политиците ни,сме били на губещата страна,защото се мислим за хитри,но винаги ние сме плащали сметката.На Гърция,плащахме репарации до70-те години в злато . Още помня гръцките камиони товарещи агнета от оборите вТКЗС.Не че и те прокопсаха но и ние загубихме много от Германия.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маляките имат да връщат на Евро банката 300 милиарда евраци . Запада за да ни излъже да влезем в кошарата при вълците ги беше направил примамка(витрина)като им"наливаше"милиарди за да покаже,че капитализма е по добър от социализма.Ама като ни вкараха в кошарата ЕС,им представиха сметката да я плащат и изведнъж секнаха потоците пари към тях.Няма вече сиртаки в таверните и чупене на чиний.Сега с данъците им одират и кожата от гърбът.Германия по едно време искаше да им вземе и островите за дълга.
4
0
 
2
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Явно не си бил добър ученик. Не се пише иСкасвания, а изказвания.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърция е държава, а гърците са народ! Ние...
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво става с пазарната икономика ве? Ще строим ли отново комунизъма? Защо искат Държавата да им помага? Няма ли да е по добре да ги национализира?Голяма"мента"е това с пазарната инономика. Когато печелят не делят печалбите с Държавата, а когато губят искат помощ от нея. НЕ Е ЛИ ТОВА ПСЕВДОПАЗАР? Май ще е най добре да се мине на самозадоволяване,както по селата.Труший,лютеници,компоти, кисело зеле,пещи за хляб, както е било през предните хилядолетия.
1
5
 
4
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Помня навремето викали , че сме татари - източните императори и все повече разбирам , че сме далеч от цивилизацията и са били прави а като ученик се вьзмущавах от тези исказвания