Хиляди на протест: Британците искат обратно в ЕС

"За по-ниски сметки #присъединете се отново към ЕС", гласят плакати
23 окт 2022 17:05, Йоана Цонева
88
Хиляди на протест: Британците искат обратно в ЕС
Снимка: БГНЕС

Хиляди протестиращи преминаха през централната част на Лондон с призив Великобритания да се върне към членство в Европейския съюз, предаде ДПА.

На Националния марш за ново присъединяване големи тълпи от хора преминаха от Парк Лейн до Парламентарния площад. Участници в шествието от цяла Великобритания пътуваха с часове, за да присъстват.

В градината на Парламентарния площад, последната спирка на митинга, се виждаше море от синьо и жълто, докато поддръжниците размахваха знамена на ЕС и носеха плакати.

На някои от плакатите пишеше: "Брекзит никога нямаше да се получи" и "За по-ниски сметки #присъединете се отново към ЕС", съобщава БТА.

Още по темата
"Чувстваме осезаемо, че ситуацията, в която се намираме сега, може да се проследи директно до референдума от 2016 г., който уж беше консултативен референдум. Това не беше резултат със свръхмнозинство. 52 и 48 процента не е нещо, с което можеш просто да преобърнеш цялата страна. Вижте шест години по-късно къде сме. Така че много силно усещаме, че трябва да се състави разумно правителство, да се проведат общи избори сега", споделят протестиращи.

Тълпата освиркваше, докато на голям цифров екран с изглед към градината на Парламентарния площад се показваха снимки на гласували за напускане личности като Борис Джонсън, Прити Пател и Найджъл Фараж.

Протестиращите също така скандираха "Торите вън" и освиркваха, когато ораторите обсъждаха перспективата Борис Джонсън евентуално да се кандидатира отново за министър-председател.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
А защо не прочетох нищо последните седмици за обратните демонстрации в Европа? Искали да бъдат в Европа, за да изсмукват бедните държави като нас и да си намаляват сметките? Марш ВЪН и не се връщайте НИКОГА повече! То се е видяло, че ние няма да излезем, ама поне тия да не влизат пак да ни тарашат.
62
2
 
0
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Най вече искат .....защото то другите от европейския съюз са цъфнали и завързали.То е като все едно да напишете,че всички сме съгласни с тези дето хвърлят манджа по картините .....
61
5
 
4
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Винаги съм казвал ,че референдума е най- *** нещо. Простака и неосведомените по даден въпрос вземат превест.
60
0
 
17
 
! Отговори
Жебок преди 1 година
Ааааа, не! Закривайте там туй Велика Брирания, направете Република Ангиля, Републииа Шотландия, Република Уелс и тогава елата и искайте в ЕС )))
59
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко, което е анализирал Маркс в Капитала е вярно и се сбъдва. Който го е чел и изучавал разбира прекрасно какво се случва.
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Германец" -- една *** отвсякъде германка ще види сметката на ес.
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах по ТВ исторически филм в което английски историк твърдеше че Римската Империя се саморазгромила защото различните етноси непрекъснато придърпвали баницата към себе си......................Турчина Борис Джонсън англичанин като Садик Кан...............Какво са очаквали?.......................КОМУНИЗМА И МАРКСИЗМА ИДВАТ и НЯМА ДА ИМА АНГЛИЧАНИ............НОРМАЛНО
56
16
 
11
 
! Отговори
Германец преди 1 година
BG вън, GB обратно вътре. Харесва ми :)
55
9
 
43
 
! Отговори
Късата памет преди 1 година
Тамошната копейка Фараш ги излъга че имат проблеми щото са в ЕС. Сега от разтоянието на няколко години по умните британци осъзнаха каква глупост беше това. В момента Костя ни убеждава, че имаме проблеми щото сме в ЕС. Да бе но ние помним и България от преди да влезнем в ЕС. Примерно през 90те заплата то 100 долара си беше добре. Сега за 1 000 долара няма кой да работи щото са ни малко. Е това е щото откакто сме в ЕС доходите нарастнаха в пъти.
54
3
 
12
 
! Отговори
Коки преди 1 година
Кво ся кралицата умря и сега искат в ЕС.
53
7
 
15
 
! Отговори
не вярвам преди 1 година
До JokoЧе си работил 15 години с англичани. Абсурд. Нещо си измисляш и пишеш наизуст. Сигурно не си и прекрачил границата им. Живеем сред англичани. Рядко от тя са по-интелигентни от останалите, но това е до фалшивата им учтивост. Дори и да ти отрежат главата, англичаните ще ти кажат Тенк ю. Такива са и нищо повече. Иначе мнозинството са големи простаци, но се мислят за нещо специално. Англичаните заминаха за Бенидорм на топло, че голям студ през зимата ги чака тук.
52
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само че ЕС вече не ги иска. Да си сърбат попарата!
51
27
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз викам тя да се връща, пък ние да излезем.... че все по зле и зле става откакто сме вътре.
50
10
 
28
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Знаех че Велика Британия ще се върне пак при нас.
49
6
 
25
 
! Отговори
Шотландски боец преди 1 година
Първо излизане на Уелс и Шотландия, от Великобритания!
48
9
 
30
 
! Отговори
Риши Сунак преди 1 година
Ще присъединя Англия към Индия като щат Англистан!
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Англичаните ли не могат да стигнат България или ние тях не можем да стигнем?!
46
2
 
25
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Нищо ново!И на референдума Лондон бе против излизането от ЕС,но работеща Англия бе!
45
35
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лежете си вие на тази кълка, че ще се върнат и ще ви молят да влязат пак. Да не стане да се молите вие на тях за една визичка на дългата опашка пред посолството.
44
26
 
24
 
! Отговори
до Joko преди 1 година
Като нас. И ние се бием в гърдите - 3 морета, 1300 години история, ханове, царе, опасна работа. А всъщност, тези които ни гледат отстрани виждат изостанали, хленчещи орангутани, които са години единствено да сменят пелените на старците им и да мият чиниите и подовете. Затова не е важно как един човек или нация се възприема. Важно е как я възприемат околните. И Русия е голяма сила, но в нищо не им върви именно заради лошия имидж, следователно ниското желание за взаимодействие с тях.