Заев: Сънят е реалност, подписахме договор с ЕС на македонски език

Той призова народа му да се радва: "Пишем история"
27 окт 2022 10:41, Петя Славова
56
Заев: Сънят е реалност, подписахме договор с ЕС на македонски език
Снимка: БГНЕС

Бившият македонски премиер Зоран Заев призова македонският народ да се радва, защото македонският език вече е признат от целия свят, предаде БГНЕС.

Коментарът на Заев е по повод подписването на договора между РС Македония и ЕС за оперативни дейности от страна на ФРОНТЕКС в РС Македония. Това стана късно снощи в Скопие в присъствието на премиера на РСМ Димитър Ковачевски и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата

"Македонският сън е реалност! Е, не, не. Подписахме споразумение с Европейския съюз на македонски език. Северна Македония подписа споразумение с ЕС, където стоят подписите на всички държави-членки на ЕС, включително и тези на съседите ни Гърция и България. Хей... Гърция и България подписват споразумение с нас на МАКЕДОНСКИ ЕЗИК! Е, не, не.

Сега вече няма нужда да вярваме, СЕГА ВЕЧЕ ЗНАЕМ защо бе смелостта, решителността, визията...Успяхме!

МАКЕДОНЦИ с МАКЕДОНСКИ ЕЗИК, признати от целия свят! Радвай се, мой македонски народе! Пишем история", написа Зоран Заев.

При подписването на Договора за ФРОНТЕКС Урсула фон дер Лайен каза следното: Обещах, че договорът с ФРОНТЕКС ще бъде подписан на македонски език, наравно с всички останали 24 езици на ЕС. Няма съмнение, че македонският език е вашият език и уважаваме това. "Северна Македония бележи напредък по пътя към ЕС, което беше отбелязано и от доклада за напредъка", допълни председателят на ЕК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Зоран ЗаевРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Спас безделника преди 1 година
Урсула казала две неща, а макета чуват само едното. А второто е: " ...Но ще трябва да напишете на същия този македонски език в конституцията си, че ДЪРЖАВНОТВОРЕН НАРОД НА РСМ Е БЪЛГАРИЯ!"
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно, сън е , а ти още не си се събудил! Такъв език , просто няма ! Има български диалект.Или искаш да ми кажеш , че баба ми е говорила на македонски , без да е знаела.
43
2
 
0
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Онези древните Македонци носители на елинска култура ще се въртят в гробовете ако разберат какво фалшификати сега им носят името сега
42
1
 
6
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Еех горка Македония! Имаше Яне, Гоце, Иван Михайлов, Даме, Дилбер Танас, Тодор Александров... , а сега само страхливи мишки скрили се под масата и уплашени от кой... От едни ялови сръбе! Еех Македонйо! "Македонския без българгари, огън да я гори" - Иван Михайлов!
41
1
 
3
 
! Отговори
Morski преди 1 година
До по-долния! Проблемът не е в София и ВМРО или ГЕРБ , че сърбоманите в РСМ ни мразят! По твоята логика значи огромна част от българите са виновни, че ни мразят оттатък границата, защото огромна част от българите са за ВЕТО на РСМ заради националистически тенденции там! История, писменост, език, че сага и земя ни искат! За това не сме виновни ние, а Велико сръбските шовинисти от времето на Крал Милан та до днес!
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди ветото и преди масиранта кампания за омраза в последните три години създадена от ВМРО и ГЕРБ 81% от хората в Македония считат България за най-голям приятел на Македония.Сега е почти обратното,над 70% от хората смятат,че България е най-големия неприятел.Как чрез 1994 година,хората в Македония на 100% подкрепят Българския Национален Отбор по футбол на световното първенство,а сега го възприемат за основен притивник?Това са въпросите и можеби трябва да отговорим защо.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България основния проблем е комплекса за малоценност.Ако го нямаше това сега щяхме да сме като Германия,Франция или поне като Гърция.
38
2
 
4
 
! Отговори
КОСТОВ преди 1 година
Аз искам да знам кой *** политик от България си е сложил там мизерния подпис...ТОЙ Е ПРЕДАТЕЛ НА ВСИЧКО БЪЛГАРСКОХОРА ДОКАТО НЕ ХВАНЕМ АВТОМАТИТЕ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ..АКО ИМА ТАКАВА ОРГАНОЗАЦИЯ КОВТО Е ПРОТИВ ПРЕДАТЕЛСКИТЕ ПОЛИТИЦИ АЗ СЕ ВКЛЮЧВАМ ВЕДНАГАСМЪРТ ЗА ТЯХ И ДА ОСНОВЕМ НА НОВО БЪЛГАРИЯ КАКВАТО Е БИЛА ПРИ ДЕДИТЕ НИ КАЗАХ...
37
1
 
2
 
! Отговори
Митко Димитров преди 1 година
Моят род са Българи излезли от Скопие, България през 1882 и са се преселили в централна северна България.Аз живея в чужбина от 30 години.Когато ме попитат на какъв език говоря, какво да им казвам?
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като е македонски език, какво още протестират? Не виждам да се радват.
35
4
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Зеленски също е македонец щом напълно се придържа към македонската максима относно оръжието, за което сакат паре или дупе. "Паре нема, действай украйна'. Така ,че с чиста съвест могат да си го прибират в Македония, току-виж им организирал революция(или Майдан, взависимост от предпочитанията)
34
6
 
13
 
! Отговори
Жмицко преди 1 година
Македонски ама със звездичка и отдолу под чертата "Според Република България диалект на българския език"
33
3
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Мисля че е редно езикът да се нарича северномакедонски ...и е основан с провъзгласяването на новата държава Северна Македония. Да но запишат като такъв в Европейския съюз ...
32
4
 
11
 
! Отговори
Мариан преди 1 година
Да се смееш ли, да плачеш ли?Измислената държава с измисления език и история се радва :). И това само защото на умниците в Брюксел им е необходима още една държавица като пазар в Европейския съюз...
31
0
 
5
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Като всички са безхарактерни. И никой, освен Нешка Робева не пише, след 100-200 години ще пишат, че и ние говорим и пишем на македонски език.
30
4
 
4
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Кратка ще бъде радостта им. Евразия е факт. Другите сдават властта.Край на еднополовите и нарк.маните.Револю-ята я започнахме ние, други ще я завършат.Откраднаха идеята за "Балканската федерация", но не за дълго.Гърците изчезват без нас, сърбите са се вкопчили в тях, албанците няма къде да вървят, а "македонците" са мелес между всички ни и говорят най-смешния български диалект. Турците и руснаците се разбраха...за нас няма и визи за Турция. Това ще се очаква и от нас за турците.Иначе-с шамии.
29
1
 
2
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Сравнете древно македонски имена с сегашните псевдо македонски ,Алиандер,АминтаСтратоника,Антигона,Птолимей,Димат,Евридика,Касандерос,сегашниЗоран Заев,Гюрче Михайлов,Блаже Конев,Феъчковски,Цървенковски е има и сърбизми
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На какъв език са подписвали международните си договори преди след основаването на Македония от времето на Руско-Турската война-1878г,нали са освободени заедно с нас щот не се е чуло да са освободени заедно с някои други от юго-западни съседи или отделно освободени самостоятелно или не поискали освобождение от освободители,а се оказали незнайно как що по Берлинския договор-1879г,ги разделили заедно с нас като част на Източна Румелия,а били югозападната й част и с някой нещо е подписано,а след туй
27
2
 
13
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
Нищо ново. Разделяй и владей. Още една украйна направиха еврогейците.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25. То ще излезе, че македонския език е в основата на българския. Големи политици имаме, няма що.