Заев: Сънят е реалност, подписахме договор с ЕС на македонски език

Той призова народа му да се радва: "Пишем история"
27 окт 2022 10:41, Петя Славова
56
Заев: Сънят е реалност, подписахме договор с ЕС на македонски език
Снимка: БГНЕС

Бившият македонски премиер Зоран Заев призова македонският народ да се радва, защото македонският език вече е признат от целия свят, предаде БГНЕС.

Коментарът на Заев е по повод подписването на договора между РС Македония и ЕС за оперативни дейности от страна на ФРОНТЕКС в РС Македония. Това стана късно снощи в Скопие в присъствието на премиера на РСМ Димитър Ковачевски и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата

"Македонският сън е реалност! Е, не, не. Подписахме споразумение с Европейския съюз на македонски език. Северна Македония подписа споразумение с ЕС, където стоят подписите на всички държави-членки на ЕС, включително и тези на съседите ни Гърция и България. Хей... Гърция и България подписват споразумение с нас на МАКЕДОНСКИ ЕЗИК! Е, не, не.

Сега вече няма нужда да вярваме, СЕГА ВЕЧЕ ЗНАЕМ защо бе смелостта, решителността, визията...Успяхме!

МАКЕДОНЦИ с МАКЕДОНСКИ ЕЗИК, признати от целия свят! Радвай се, мой македонски народе! Пишем история", написа Зоран Заев.

При подписването на Договора за ФРОНТЕКС Урсула фон дер Лайен каза следното: Обещах, че договорът с ФРОНТЕКС ще бъде подписан на македонски език, наравно с всички останали 24 езици на ЕС. Няма съмнение, че македонският език е вашият език и уважаваме това. "Северна Македония бележи напредък по пътя към ЕС, което беше отбелязано и от доклада за напредъка", допълни председателят на ЕК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Зоран ЗаевРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
6
 
! Отговори
Карл Бенц преди 1 година
Основахте я Европската уния накрая!
24
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА,КОЯТО НЕ ПРИЗНАВА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК ТОВА Е Р.БЪЛГАРИЯ...ВСИЧКИ ЛИНГВИСТИ ОТ РУСИЯ ПРЕЗ ПОЛША,ЧЕХИЯ,УНГАРИЯ,ФРАНЦИЯ,ИТАЛИЯ,РУМЪНИЯ,САЩ И Т.Н ПРИЗНАВАТ МАКЕДОНСКИЯТ ЕЗИК КАТО ОТДЕЛЕН ОТ БЪЛГАРСКИЯ...ДОРИ САМАТА ГЪРЦИЯ МНОГО ОТДАВНА ПРИЗНАВА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ...
23
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плещете си диалекта, натъпкан със сърбизми и се мислете за велики. Двете ви минути слава ще свършат, а после какво? С гърците се мразите, с албанците се мразите, с българите се мразите а сръбските ви бивши другари от полЮц бюро едвам дишат. На жалката ви територия няма НИЩО интересно за никой. Само ние ви смятаме за братя и до сега ви приемахме безусловно. Но и това е до време, продължавате ежедневно да доказвате че не си струвате.
22
4
 
35
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Баба и дядо бяха от сегашна Македония. Не са се считали за други освен за българи. На примирите македонски мозъци ще кажа едно - колкото по-малко бройна една нация, толкова по-слаба. След 10 години ще имате един официален език и той няма да е македонски а албански. Честито.
21
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ако наистина са някаква нация, и някакъв език, защо толкова скачат да се радват! Значи много добре си знаят какви са , а искат да се правят на различни! Все едно, ако Австрия и Швейцария подпишат на немски, сигурно се чувстват "унизени" ! Жалки въздухари!
20
1
 
6
 
! Отговори
Saiman преди 1 година
Проумеете го много хубаво ха-ха оставаттиси българи не мога да са ти други в балканите няма друга насия само българска
19
2
 
9
 
! Отговори
До Родолюбец преди 1 година
Русия какво общо има пак сега? Това са договорености между нашите продажници, които се д.пят не на Русия, а на САЩ и ЕС, а договорът е подписан с ЕС, не с някой друг. Плредатели са, да, ама продават държавата на друг, не на Русия.
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другият път - на Сливенски и на Ботевградски ще подпише ЕС договори.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже, колко мъка и простотия има на Балканите, Боже ...
16
3
 
12
 
! Отговори
бг-гост преди 1 година
Станах полиглот - вече владея и македонски (писмено и говоримо)!
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В РАЙОНИТЕ НА ВОДЕН,ЛЕРИН И КОСТУР В СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ ВЕЧЕ ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ИЗУЧАВАТ МАКЕДОНСКИ ЕЗИК!
14
4
 
11
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
БРАВО НА МОЗЪЧНО ИНВАЛИДНИТЕ БЪЛГАРСКИ УПРАВЛЯВАЩИ ПАРТИИ - БАБА ЯГА УРСУЛА ИМ СЛОЖИ ПРЪСЧЕТО НА НЕКАДЪРНИТЕ НИ УПРАВНИЦИ НАПРАВО ГИ СЪДРА С ДРЪЖКАТА НА МЕТЛАТА - ДА Е ЧЕСТИТ МАКЕДОНСКИЯ ЕЗИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗАПОЧВАЙТЕ ДА ГО УЧИТЕ ХАК ДА НИ!!!
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако хората не гласуваха за национални прдатели , те нямаше да влизат в НС . Странни хора са тези , на които САЩ и сателите им са по-скъпи от България .Ама какво да се прави - колония сме . Ще дойде време - и Георги /Гоце/ Делчев , и Вапацаров и цар Самуил ще бъдат " с македонска идентичност" . При тези майкопродвци , които ни управляват , няма какво друго да се очаква
12
2
 
9
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
До РодолюбецДнес, официално погребахме Ванче Михайлов!
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква история бе мишоци. Македонски език, това са неизличими натрапчивости.
10
7
 
10
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Евреите приключиха с българският национален идеал, защото Македония е вече отделна държава с отделна народност и отделен самостоятелен език. Трите фактора са налице. Имали сме обща история;))) Стуга глупсоти, това е история, нищо повече. Имаме общо бъдеще? Но, какво? В ЕС като два отделни народа;))) И сега се досетете, че, ако един ден начело на България се въздигне кана субиги, той ще поведе война за връане на Македония обратно. Той няма друга опция. И ето ви РусияУкрайна на Балканите;)))
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Което не отменя факта, че е създаден с инженеринг от български диалект. И че историята ни преди 1945, е обща. РСМ влиза с македонизма в ЕС, най-малко след 20 години. Турция също подписа с ЕС преди 20 години. А, честито.
8
1
 
20
 
! Отговори
SWAN преди 1 година
Еми отлично, те вече са приключили със вземането от ЕС, сега ги чака даването :))))))))))))
7
6
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Подписали сте договор на български обогатен със сръПска плескавица и шльокавица, време е и гражданите на ЕС да разберат що е то "северномакедонец" и има ли той почва у нас ... !!!
6
2
 
27
 
! Отговори
ВАИО преди 1 година
Вече знам още един език, ще си го пиша в CV-то