Обявиха доставчик номер на едно на газ за Европа

Има разнообразяване на доставките
4 ное 2022 05:02, Росен Стойчев
51
Обявиха доставчик номер на едно на газ за Европа
Снимка: БГНЕС/EPA

Норвегия е водещият доставчик на природен газ на Европа, обяви европейският представител Валдис Домбровскис, съобщи РТЛ.

САЩ от трето са стигнали до второ място сред доставчиците. Добавя се, че Европа е успяла изцяло да преструктурира своите доставчици.

Още по темата


"Мисля, че успяхме да престурктурираме доставките. В момента Норвегия е вносител номер едно, а САЩ са на второ място с втечнения газ за Европа", коментира Домбровскис.

През миналата година първата позиция беше за Русия. Още тогава ЕС обяви план за разнообразяване на доставките.

През тази година Норвегия разшири своите доставки за европейските държави. Страната е водещ партньор за няколко от тях.

Европа продължава да търси нови източници за отделните държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
8
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Не разбрах какво се е променило за Европа освен високата цена и че номер 2 е станал номер 1 ,а номер 3 е станал номер 2. Да се е появил някой нов който да промени статуквото? Май не. Това ми прилича ,че ЕК се опитва да заличи опустошението което нанесе на европейските граждани.
41
5
 
12
 
! Отговори
Путин газ пикае преди 1 година
Путин остава без клиенти!5
40
4
 
7
 
! Отговори
Пеликан Гугушев преди 1 година
яко ще се налапат за сметка на евроджейците .. ама в нек,в момент може да им писне и ще стане интересно
39
8
 
12
 
! Отговори
Има 2 проблема преди 1 година
1. Норвегия помпа здраво в момента и до няколко години половината от газовите находища ще са пресъхнали.2. Американската газ с транспорта е 4 пъти по-скъпа
38
6
 
16
 
! Отговори
Яяяя преди 1 година
До Анонимен - Мрането бива много видове. Бързо мране от ракета, по-бавно от студ, умря досегашният ти начин на живот. Да махнеш първия по обем вносител и да обявиш ,че вече втория е на първо място, не значи че затворените заводи ще отворят отново след като 40% от газта е изчезнала. Както и да обявиш ,че си икономисал енергия като си разстрелял всеки трети производител.
37
3
 
7
 
! Отговори
добре, но преди 1 година
Според Фатих Бирол, глава на Международната енергийна агенция, светът за първи път е изправен пред истинска глобална енергийна криза. Той е убеден, че следващата зима ще бъде по-критична за Европа от тази: след забраната за внос на руски газ в ЕС, която ще влезе в сила през февруари, европейците вероятно няма да могат да напълнят толкова добре своите газохранилища през пролетта и лятото, за да се подготвим за студения сезон, отбелязва германският вестник Deutsche Wirtschafts Nachrichten.
36
3
 
8
 
! Отговори
Яяяя преди 1 година
До Анонимен - Няма да има. Ако войната стигне до нас за 3 часа ще сме икономическа пустиня на лоени свещи, градовете без вода. Говорим за конвеционална война. Справка - енергосистемата на Украйна.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
даааа, само защо 70% от западните държави скочиха на Норвегия, че "печелела огромни суми от високите цени на газта и трябвало част от печалбите да ги върне на държавите от ЕС и най-вече на полша " ?! - ами това си е пазарната икономика - има силно търсене-вдигат се цените :)
34
7
 
17
 
! Отговори
ЧеститоРусофоби преди 1 година
Първите резултати от ЕС санкциите са налице - тази година износът на китайски автомобили за първи път надхвърли 300 хиляди броя, което е с 60% и 74% повече от същите месеци на миналата година. И което е по-важно, това вече е повече от показателя на Германия. Така че в момента Китай се превърна във втория по големина износител на автомобили след Япония.
33
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Abe важното е пазарът на оръжие да се развива, ето на и България беше въвлечена в конфликта, след някоя и друга година може да има отчаяна нужда от ПВО и ракети като украинците :-)))
32
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Норвегия, ще стане още по богата. Честито на Норвежкия народ. Те поне го заслужават. Не да даваме пари на луди, нагли, орррки комунисти.
31
33
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещастното джудже има само петрол и газ,нищо друго,а лошите европейци не му искат вече стоката.
30
20
 
25
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Тая зима нямало да бъде страшна , ама следващата щяла да бъде :) . Тва Pycopoбите са страшно неумни същества :)
29
21
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова идеологическа пропаганда и насаждане на "правилен" мироглед сигурно е нямало дори по времето на Третия райх в Германия в периода 1933-1945г. В какво се превърна ЕС ?
28
36
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС затваря тежката индустрия. Съкращенията ще започнат след нова година, за да може хората да изкарат празниците със семействата си. Догодина ще има глад и насилие!
27
23
 
29
 
! Отговори
Даскал преди 1 година
Предвижда ли се курс по бизнес ограмотяване на ***?"Вносител 1" означава държава, която внася най-много газ.Всъщност Норвегия е "Износител1".
26
28
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ни дума за най-големия успех на ЕС... Успяха да вкарат във фалит германската Юнипер която сега чака да бъде национализирана... Само 40 милиарда загуби е обявила Юнипер... Правителството на германия ще отпусне 30 милиарда ама надали ще стигнат... Ноооооооо за сметка на това има по-голямо участие на доставчици на газ от САЩ... Хахаххазхаахах Големи успехи на ЕС като цяло а и на германия като страна подкрепяща ЕС.
25
26
 
24
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ДВЕТЕ ПОРЕДНИ ОГРОМНИ НАМАЛЕНИЯ НА ЦЕНАТА В БЪЛГАРИЯ СА ОТ : 1 ) АЗЕРСКИЯ ГАЗ ИМА ЦЕНА ПО ДОГОВОРА ПОДПИСАН ОТ ОРЕШАРСКИ И РАЗЛИЧНО ФОРМИРАНЕ НА ЦЕНАТА , НЕ НАЛОЖЕНАТА ОТ УРСЪСЕЛА ФОРДОЛАЙНО ПРЕЗ2019 ГОДИНА ; 2 ) КЪСМЕТА , ЧЕ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ НАМЕРИ СЛОТОВЕ ЗА ПРЕСКЪПИЯ АМЕРИКАНСКИ ГАЗ НА КИРЧО И АСЕНЧО !!!
24
20
 
17
 
! Отговори
Прибалтийска сука преди 1 година
Прибалтийските *** - по-големи и от укропските!
23
25
 
25
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
До 6....тупия руснак.... Аз тия пари си ги изработвам всеки месец с честен труд а не убивам хора за пари. Ама вие морал нямате, освен водка, бляDkи и пари друго не знаете. Да ви раздава бащицата кървави пари и да гниете в ада.