В Гърция приемат материали за рециклиране срещу заплащане

С получения купон може да се пазарува в град Алимос
16 ное 2022 00:35, Елка Василева
11
В Гърция приемат материали за рециклиране срещу заплащане
Снимка: архив, БГНЕС

Първата къща за компенсаторно рециклиране в гръцкия град Алимос заработи от вчера, пише гръцката телевизия Скай. След общините Неа Смирни и Калитеа, община Алимос реализира програма за компенсаторно рециклиране в града.

В къщата може да се изхвърлят всички видове материали за рециклиране, след което системата издава купон със стойността на рециклираните отпадъци, които са били изхвърлени. Купонът може да се използва в магазините в Алимос.

Къщата разполага с автоматичен механизъм, който взима рециклируемите материали, разделя ги по видове и ги разпределя в отделните контейнери, поставени вътре в къщата.

За всяка изхвърлена бройка машината начислява 3 цента, съответно за 33 броя връща купон от 1 евро, който може да се използва в магазините в града.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
ПЛАСТМАСОВИТЕ преди 1 година
битови опаковки ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ !!! Навремето всичко беше в стъклени опаковки, хигиенично, връщаш бутилката и буркана измити, плащат ти ги. Днес опаковката и рекламата често струват повече от продукта. ТОВА РАЗОРЯВА И ПРОИЗВОДИТЕЛЯ И КУПУВАЧА ! САМО ПЕТРОЛНИТЕ МАФИИ ПЕЧЕЛЯТ ! А ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ СТАНА БОКЛУЧАРНИК, ИЗМИРАТ ЖИВОТНИ, ПТИЦИ, РИБИ И ХОРА !
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се рейства в посока акциз, висок акциз на малките шарени опаковки. Купуваш една вафла или кенче, в които е вложен алуминий и много бои и лакове, всичко това е 1. силно енергоемко, 2.силно токсично, 3. Не могат да се преработват.
3
10
 
1
 
! Отговори
Watch преди 1 година
Направо ще забогатеят с това 1 евро !:)
2
8
 
7
 
! Отговори
отСиднейАв$тралияя преди 1 година
Ами че то тук си го има от край време това и си работи. На няколко пресечки от дома ми има такава машина. Поздрави от най райския край на Планетата
1
5
 
29
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Едно време, в един друг строй, на това му викаха "вторични суровини" и си имаше изградена цяла мрежа от пунктове