Европа остава без учители

Големи въпросителни по намирането на преподаватели
30 ное 2022 19:11, Росен Стойчев
44
Европа остава без учители
Снимка: БГНЕС

Няколко големи държави в Европа са изправени пред трудности в намирането на учители, съобщи РТЛ.

Проведено е ново проучване в Германия.

Още по темата
То показва, че в страната до 2025 г.  ще липсват 25 000 учители.

В Португалия изчисляват, че до 2030 г. ще липсват 30 000 учители. Във Франция има свободни четири хиляди места.

Това се дължи на различни фактори. Основният е ниското заплащане в сферата.

Нужен е напредък в условията за труд и признанието. Много учители са пред пенсиониране, а професията не е привлекателна.

Във Франция, дори удължиха срока за кандидатстване за учителски места, а в Ирландия и Финландия са решили въпроса с обществен консенсус за значимостта на професията.


44
Още по темата: Европаучителитърсене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еми идеално за елита - на тях им трябват зависими от технологиите тъпунгеpи.
34
0
 
8
 
! Отговори
знаещ преди 2 месеца
Единственото , което е от значение , е да сте послушни и ГЛУПАВИ КОНСУМАТОРИ живеещи от ден за ден на кредити ! Училището е разход на ресурси и пари , които не е необходимо да се хвърлят на вятъра , за да се постигне резултата ! Знам че на тези ми твърдения , веднага ще се появи някой бролер , който ще ме обвини , че съм нищо не разбиращ дъртак " комунист " , но той не знае какво го очаква - А Аз ЗНАМ именно защото съм ходил на училище , прочел съм толкова книги , колкото той не може и да брои !
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Европа нямала учители . НЕ Ви и трябват - Ходжата ще Ви каже какво е написанов корана и това Ви стига ! Да сте евтини татуирани силиконови пачаври учене не Ви трябва , важното е да има кой да ви купи някоя парцалка и да Ви заведе на някой плаж да се нагъзите пред телефончето ! " Мъжкарчетата " пък са с повече обици и от жените - И това не се учи в училище , а пък и като има достатъчно хитри политици да Ви пълнят ПРАЗНИТЕ глави с " демокрации и права " - Тик-Тока и Фейса стигат за да сте РОБИ !
32
0
 
2
 
! Отговори
а преди 2 месеца
Искам да отбележа че много от тях мразят техниката но говорят авторитетно и възмутено.
31
0
 
5
 
! Отговори
имахте време преди 2 месеца
Не забравяйте колко време ви дадоха.
30
0
 
5
 
! Отговори
имахте време преди 2 месеца
Ще ви изличат изцяло.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
12 години учех синус и косинус. Не знам какво са, но в момента съм без работа.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Учителската заплата в Германия не е ниска, а колкото професорската, със статус на държавен служител. Само че учителските специалности в университета са отделни, със завършване на научна специалност не се получава учителска квалификация, a преквалификацията в учител след това е почти невъзможна и не може да се учи дистанционно, което предполага години допълнителна безработица. Причината за недостига е само тази глупост. На учителите всъщност се гледа със завист.
27
0
 
0
 
! Отговори
До 23 А преди 2 месеца
"УЧЕБНИКА ПО ТЕХНИКА ГО ПИСА 8О ГОДИШЕН И Е ЗА РЪЧНИ ИНСТРУМЕНТИ." --------------- За кой клас става дума? Защото в началните класове има предмет "Домашен бит", в който се изучава и работа с ръчни инструменти. Има и "Технологии и предприемачество" в по-горните класове, но и там също се включва работа с ръчни инструменти. Ти да не би да ползваш робот у дома, когато поправяш контакт например?
26
1
 
5
 
! Отговори
Ердоган преди 2 месеца
Аз ще им пратя.
25
2
 
1
 
! Отговори
Пак от нас ще вземат преди 2 месеца
Нашите хлапета ще започнат още по-усърдно да учат основните западни езици и който не може да се класира за по-доходоносна длъжност в чужбина, ще знае, че поне за даскал ще може да се цани, стига по време на следването си в някой ВУЗ да си е направил труда да учи поне толкова, че да изкара оценки около (4.50).
24
7
 
8
 
! Отговори
Европа няма нужда преди 2 месеца
от учители, затова остава без тях. Първо беше поколението на милениума, дето всичко знае. Сега дойде ред на Z поколението, което едва ли не е начало на новата човешка раса заедно с "индиговите" деца. Те са бъдещето на човечеството, вервайте ми! Учителите да отупат нафталина и молците от тогите си и да се самозапалят, защото са безполезни, а заедно с тях да изгорим и книгите!
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пробвайте да им направите заплатите по-високи от тези на тираджиите.
22
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Научих математика от Khan Academy. Това което ми липсваше в училище и неразбирах защото учителката ми беше супер злобна и мразех часовете. Сядах от заде и си драсках в тетрадката..Khan Academy е без пари и иска само желание. Решаваш задачи висчко е обяснено. Обяснява ти къде грешиш..
21
1
 
5
 
! Отговори
А преди 2 месеца
УЧЕБНИКА ПО ТЕХНИКА ГО ПИСА 8О ГОДИШЕН И Е ЗА РЪЧНИ ИНСТРУМЕНТИ.
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За к'во са ви учители? Нали всичко можеше чрез мъртвото. чрез компютъра? В свят, който цени значително повече мъртвото, отколкото живото, професиите , където контатктът с хората е определящ, са най-трудни. Защото хората не са обучавани да живеят в реални съобщества. Учат, учат, а я могат да назоват и разпознаят 10 вида дървета (без плодните), я не! Да не говорим за тревисти растения, птици и т,н. Но мъртвата природа е с имена, т.е. е знаима.
19
3
 
28
 
! Отговори
Prokurora преди 2 месеца
В Европа новото поколение не говори местния език, а майчиният език най-често е арабски, персийски, афганистански и никой няма да се подложи на гаврата да обучава деца, чийто родители са на социал!
18
7
 
3
 
! Отговори
А преди 2 месеца
СЕЛЯНИТЕ НАРОЧНО НЕ ВКЛЮЧВАТ ТЕХНИКАТА.
17
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Довиждане на интелигенцията,с материалното и телефоните напред.
16
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На кой му трябват умни и мислещи хора,трябва рая послушна и ГЛУпОВАТА,която лесно се моделира.Това беше,планетата приключи.