Европа вдига визите за Косово?

Започват действия по темата
30 ное 2022 23:15, Росен Стойчев
12
Европа вдига визите за Косово?
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейски посланици дадоха мандат на Съвета на ЕС за регламент за безвизово пътуване за притежателите на косовски паспорти, съобщи Данас.

Още по темата


Предстои да започнат преговори с Европейския парламент. Пояснява се, че Косово е предприело действия за гарантиране на своята граница.

Това беше потвърдено от Ян Липавски. Външният министър на Полша се надява, че положителното сътрудничество ще продължи да напредва.

Това се смята за важна стъпка за безвизово пътуване за гражданите на Косово. Очаква се договаряне на споразумение, което да направи идеята реалност.

Вероятно пътуването без визи ще стартира от началото на 2024 г. Изискванията ще продължат да бъдат наблюдавани.

Очаква се диалог с правителството на страната.


12
Още по темата: КосовоЕвропавизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Експерт преди 1 месец
Крайно време беше!
8
1
 
4
 
! Отговори
Aлф преди 1 месец
Да се разбира нови канали за дрога към Европа.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Косово и България са криминални държави, в които няма правосъдие.
6
4
 
15
 
! Отговори
Европеец преди 1 месец
И сега тази представителна извадка от Балканския полуостров ще се пресели във Франция и Германия и сърбите ще си върнат Косово щото ще са мнозинство.
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Значи Косово може да се отцепи от Сърбия, няма проблеми, а Донбас не може да се отцепи от Украйна? Така ли?" - разликата е, че за Косово и САЩ и Русия бяха от едната страна на масата и 1998г са гласували за изтеглянето на Милошевич под резолюция 1160 на ООН за автономия и автономно управление за Косово. Сега се случва същото просто филтрирането на руснаци и украинци е по-трудно. Не се безпокой САЩ и Русия ги правят тия номера от поне 80-90 години насам.
4
4
 
20
 
! Отговори
мдаа :) преди 1 месец
Косово е складова база за различни благини - някои бели прахообразни, други бежови, трети черни метални и омазани с грес. Трябва да се осигури безпрепятствен пласмент на тези продукти, иначе за какво създадоха Косово нашите нови другари...
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Петима македонски полицаи са убити, а над 30 са ранени при въоръжени сблъсъци в северния град Куманово. Това съобщи министърът на вътрешните работи Гордана Янкулоска, цитирана от Ройтерс.Най-малко 30 от въоръжените мъже, нахлули в Куманово, са се предали на македонската полиция, съобщи ТАСС. Според някои оценки в Куманово са влезли между 40 и 80 бойци. Предполага се, че групата е проникнала в Македония от Косово.
2
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Косово е част от Сърбия. Това го пише и в резолюция на ООН. А Европа е континент.
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Грешка, ако знаят какво ги чака ...