Все повече германци се местят от големия град на село

Най-много хора на 30 - 50 г. напускат големите градове заедно с децата си
5 дек 2022 22:09, Елка Василева
32
 Все повече германци се местят от големия град на село
Снимка: архив, БГНЕС

Жителите на големите градове в Германия са намалели през 2021 г. с най-бърз темп от 1994 г., според демографско проучване.

Броят на хората, преместили се да живеят в по-малки градове или в села, се е увеличил с 1,8 на сто спрямо 2019 г., сочат данни на Федералния институт за изследване на населението (BiB).

Най-много хора на възраст между 30 и 50 години напускат големите градове заедно с децата си. "Данните говорят, че тенденцията за деурбанизация на цели семейства, която беше започнала да се наблюдава преди пандемията, се е засилила през 2021 г.", казва експертът от института Тамилвай Колова.

Главните причини за "бягството" от градовете са недостигът на домове, високите им цени, както и определени предпочитания на семействата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главна причина - Талибанизация.В Гелзенкирхен е ужас
24
2
 
17
 
! Отговори
Друг преди 1 година
Местят се защото големите градове се напълниха с ***! В малките е по спокойно! Друго си е като се обадиш на чобаните в авганистан и кажеш, че живееш в Мюнхен! То на главната в Мюнхен вече немската реч е екзотика!!! Следващата стъпка ще е да емигрират от Германия!
23
0
 
13
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Конкурс! Може ли някой да обясни защо никой не иска убежище в Изсраил, след като през там минават, но вежливо го заобикалят?
22
1
 
12
 
! Отговори
Меркел преди 1 година
"както и определени предпочитания на семействата." - градовете са едни гета пълни с араби и черни африканци.... афганистанци, сирийци, кюрди... какво ли не...Та и по селата така става - като статията от днес с убитото 14 годишно момиче от Еритреец в едно село с 4700 хора... Та няма на къде да бягат... по-умните се местят в друга държава ... Другите опитват на село или малко градче... до 5 години и те ще са клоаки...
21
4
 
4
 
! Отговори
Дрън дрън Ярина преди 1 година
Че масата нали като отиде от града на село и селото ще стане град а града на село.Нали богатите кат отидат на срло амоджите ще се преселят след тях при дъщерите им.Ама то на сельйо няма ни медецинстки център ни достатъчно голяма пречистватрлна станция и ще си я направят ама то като я направят и то селото изведнъж станало на столица
20
0
 
10
 
! Отговори
Георги преди 1 година
И тук започва тази тенденция :). На село живота е по-спокоен, по-истински и по-евтин. Преди бих казал, че е по-скучен. Но последните няколко години като ходя на гости при приятели в София.. цената на забавленията и разнообразието става все по-скъпа и не само като пари, а като време и нерви
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е виждал германско село, може да ги разбере. Особено пък селата в западната част на тази страна.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е виждал германско село, може да ги разбере. Особено пък селата в западната част на тази страна.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип, света върви натам, че е най-добре да си имате собствена кооперация на село и си произвеждате всичко и да си правите маса деца, но за това се изискват много труд и средства за техника, собствена ел. система, водна система, собствено стопанство! Някои от богатите хора, имат собствени стопанства и не купуват от продукцията в супермаркетите! А когато премахнат и парите, а и вече ви номерираха и ви следят, една вода няма да може да си купите!
16
2
 
20
 
! Отговори
Хващат гората преди 1 година
... при толкова поканени мигранти как да не хванеш гората...
15
1
 
13
 
! Отговори
Друго си е преди 1 година
На село чист въздух, тишина, еко продукти, двор за два тенис корта и триетажни къщи на цената на боксониера в Левски Г.
14
3
 
15
 
! Отговори
Abu Darda преди 1 година
Градовете им скоро ще се управляват по законите на Корана. Шериата ще бъде въведен първо в Белгия и ЮК според хадисите, а после и в немски общини. По волята на Всевишния, това ще в по едно поколение.
13
3
 
14
 
! Отговори
Буля преди 1 година
Вчера топихме св. мас. Станаха джумерки. Ядохохми и винен кебап с праз . В Германия колят ли прасе?
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тук селото се оказа точно в града :) Продават баба и дядо нивите и унучето идва с петнадесетгодишно бмв (нов внос карано от една баба до магазина само) и си паркира като на село - където и както му падне..
11
0
 
15
 
! Отговори
обясни преди 1 година
До СелянинМожеш ли да обясниш как се различават хората по интелект, които живеят на село и в града? Един гражданин ако отиде на село става глупав, а селянинът ако се премести в града става умен ли? Как възприемаш да ти мирише на тор или на пушеци от фабриките? Кое е по-добре и здравословно? Знаеш ли ти, че във Великобритания и в Холандия в покрайнините на градовете навсякъде мирише на оборска тор, там гледат крави и овце. Но тези хора са горди, че живеят на село, защото това ги прави богати.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На село няма германци. Има шведи
9
3
 
9
 
! Отговори
Селянджър преди 1 година
В България всички селяни да в градовете и там селенеят..
8
1
 
18
 
! Отговори
СоциоЛог преди 1 година
Все повече българи си го местят от единия в другия крачол за ЕС.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7 Чефо Е да, ама немското село не е като българското. Чисто, сигурно, подредено, с инфраструктура, достъп до образование и здравеопазване. Тук цари пълна разруха, нямаш ли кола си загубен, а ако не дай си Боже нещо се случи - не разчитай на "бърза" помощ. . . . КАКВО МИСЛИШ, ЧЕ НЯКОЙ ИМ Е ДОШЪЛ И ИМ ГО НАПРАВИЛ? НЕ НАПРАВИЛИ СА СИ ГО САМИ! А, ЧЕ ТУКА ЦАРИ ПЪЛНА РАЗРУХА СА ГЛАВНО МРЪНКАЧИТЕ ВИНОВНИ, КОИТО СИ СЕДЯТ У ДОМА!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Супер *** - Верно си ***, близост до природата - да, но не и диващина. В грлада можеш да видиш къде по-голяма диващина, а "ароматът" на изгорели газове не превъзхожда тоя на прясната тор. Мухи и *** има повече в градовете, отколкото в селата.