ГЕРБ: Оставянето ни извън Шенген е вредно за Европейския съюз

Политиците трябва да се обединяват, а не да си прехвърлят топката, настоява тя
8 дек 2022 17:05, Анисия Иванова
131
ГЕРБ: Оставянето ни извън Шенген е вредно за Европейския съюз
Снимка: БГНЕС

„България е изпълнила ангажиментите си по Шенген още през 2011 г. Инвестирала е страшно много средства в опазването на външната работа, както и човешки усилия, включително и с жертви. За съжаление, няма единство по този въпрос, две държави все още отлагат това решение. Считам, че е вредно за единството на Европейския съюз, още повече в тази геополитическа обстановка“, заяви пред журналисти Екатерина Захариева, председател на парламентарната Комисия по външна политика и депутат от ГЕРБ-СДС.

Според нея поредното отлагане е категорично неприемливо.

Захариева подчерта, че страната ни трябва да продължи да полага усилия да убеждава своите европейски партньори, че е готова да влезе в Шенгенското пространство.

Още по темата

„Да погледнат сериозно на това, което България е свършила и да спрат да измислят аргументи, които не съответстват на условията за Шенген. Ние сме ги изпълнили“, коментира Захариева. „Ако България стане част от Шенген, ще може да освободи ресурс от гръцката и румънската граница, с който да засили опазването на турската граница“, допълни още тя, цитирана от БТА.

По повод на критиките от страна на „Продължаваме Промяната“, че бившите управляващи от ГЕРБ носят вина за неприемането ни в Шенген, Захариева коментира, че по такива въпроси политиците трябва да се обединяват, а не да си „прехвърлят топката“.

На този етап резерви срещу присъединяването на страната ни в Шенген са изразили Нидерландия и Австрия. На днешното заседание Съветът на ЕС по вътрешни работи и правосъдие ще гласува още за това дали да се разшири Шенгенското пространство с присъединяването на Румъния и Хърватия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влакът за Банкя тръгва от шести челен коловоз,там е причината!Борисов преди 13 години каза по телевизора,че една стена трябва да се боядиса и сме готови за Шенген!Има го в архивите-ФАКТ е това и който иска може да го гледа!Значи нищо не е направил!Борисов е виновен!
74
4
 
7
 
! Отговори
Герб са гадове преди 1 година
Именно заради ОПГ ГЕРБ не ни приемат в Шенген 12 години ЕС подкрепяше корупционното му управление. Видяхве каква смешна ограда построиха няма как тази пародия на ограда да е гарант за гранита на ЕС. Ог ЕС умишлено ни държат в изолация ние не сме им нужни вътре за тях по важно е да задържаме бежанците в центровете и да им складираме отпадъците.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я стига се самотаковахте. Очевидно е че ние трябва да сме буфер. Факта че Румъния е приемлива го доказва. Приемането ни догодина в Шенген е пълна лъжа!
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но е полезно за нас..
71
5
 
7
 
! Отговори
ПП = ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
ЗАЕДНО ИЗПЪЛНИХА ПЛАНА НА ПУТИН И РУСИЯ....
70
1
 
0
 
! Отговори
Панов преди 1 година
Не е по-вредно, отколкото оставянето на гозбата - боб с люти червени чушки и чесън извън ежедневната трапеза на Западните кралски фамилии.
69
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не са изпълнили, нищо!! Герб се спукаха да крадат и да обслужват интересите на Путин тук, газопровод му построиха, изобщо никой в Герб не мислеше за Шенген. Мислили са, че ще ни пуснат ей така, гратис! Тази лъже на поразия като всеки от шайката мутри на Бойко.
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я ве, кой ви бръсне за слива. Такива сме си, такова заслужаваме. Ама и тях ще фалираме и разпаднеме, майтапите стават реалност - е вица за Т. Живков и боята, че и за децата - вече са реалност.
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо общо няма с корупцията и Шенген. Икономически интереси на Нидерландия са причината.
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички политици са една шайка родотстъпници погазващи Българщината и конституцията години наред. Цялата държава е изписана с латински букви и на английски (линейки, полиция, гражданска защита, надписи на държавни учреждения, обшо взето навсякъде, а официалните лица, от своите тронове в парламента, не само не повдигат въпроса пред Конституционния Съд, но и приемат за нормално работен език на международни срещи в България да е английски. (По Конституция официален език в България е български)
65
5
 
7
 
! Отговори
Мис Бикини преди 1 година
Да не е справедливо! Но кой е виновен за това? ГЕП! Кой яде СУДЖУЦИ и мъкна ЧУВАЛЧЕТА? Кой *** Мата Хари и и плаща с пачки и кюлчета от чекмеджето??
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато се появи ГЕРБ ни обещаха да се борят с корупцията и го направиха.Пребориха се само те да бъдат корумпирани.Това направиха и другото което направиха е да изгонят близо 1 милион човека от България.За друго не се сещам.А да и Хотел подпорна стена. И кажи че не са анти-Българи.Повече от ГЕРБ ненавиждам само БСП и ДПС.То май е едно и също.Както и ИТН.
63
2
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
И да Путин прави тия спънки, чрез Австрия и Холандия. Оженил е децата на руски министри с децата на австрийски висши политици и тънко ги работи. Там е пречката Путин.
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите политици са Независими състезатели !От тях,нищо не зависи !Всичките им приказки са едни празни дрънканици ,самозаблуди и невъзможни въжделения !За това и ше Мечтаят за Шенген !И все -Деугите са виновни !:)))
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Захариева да каже дали са строили подпорна стена за птици или хотел в защитена зона.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Захариева от кога се интересуваш за България.Твоя интерес беше винаги личен,както и на твоите шефове.
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази наглата с какви очи излиза да говори след срама с хотела проектиран от мъжа й, за който лъжеха че е подпорна стена. Цял живот ще ходи с това петно. Такива безсрамници не трябва дори да си помислят да си отварят устата.
58
1
 
8
 
! Отговори
Бг преди 1 година
Ам напишете че пак Путин и Русия са виновни ! Холандия е гей шпионка, а Австрия е прав шпионин на Русия. Хайде бе платени русофоби защо изпускате такава тема, малко ли ви плащат.... не ви става оня в гащите и затова Путин е виновен йахахахаха
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам всички политици да ги видя закопани на два метра под земята -всички без изключения !
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
истинските български политици точно в момента вече щяха да си стискат ръцете след общо решение за замразяване дейността на Шел и ОМВ в България до второ нареждане.