Отново сме най-бедни, на дъното сме в класацията по почасовите разходи за труд

Лидер е Люксембург с 47,7 евро на час
8 дек 2022 22:22, Нели Христова
185
Отново сме най-бедни, на дъното сме в класацията по почасовите разходи за труд
Снимка: БГНЕС

Средното ниво на почасовите разходи за труд в страните от Европейския съюз през 2020 г. е било 28,9 евро, отчита Евростат.

Най-ниските такива разходи, изразени в евро, са били отчетени в България - 6,6 евро на час, а малко по-високи те са били в Румъния (8,2 евро) и Унгария (9,8 евро), предава БТА.

Още по темата

Лидер е Люксембург с 47,7 евро на час, следван от Дания (45.7 евро) и Белгия (40,5 евро).

Нивото на почасовите разходи за труд в Люксембург е било със 7,3 пъти по-високо от това в България. През 2016 г. е отчетена още по-съществена разлика между страната от ЕС с най-високо ниво на почасовите разходи за труд и тази с най-ниско. Тогава в Дания то е било 9,5 пъти по-високо от това в България.

Различията сред страните от ЕС са значително по-малки, когато почасовите разходи за труд са изразени в стандарт на покупателната способност (СПС) - индикатор, който отчита разликите в цените в отделните държави.

И по този показател почасовите разходи за труд са най-ниски в България (11,9 пункта) и най-високи в Люксембург (36,1 пункта).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Не знам защо бъркаме мафията с корупцията. Да, корупция има, но главна причина са престъпниците, заграбили каквото могат деветдесетте, след това влезли в политиката и узаконили кражбите. Казвате, имаме корупция. Да, има и интересното е, че е най-вече по високите етажи, където престъпната клика няма страх. И нормално да няма страх, защото е престъпна и това е в естеството на нещата.Все едно да кажем, че Корлеоне е корумпиран. Да, корумпиран е, но по-важно е, че е престъпник.
131
5
 
13
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 година
До 142 преди бойко бълга роубиеца бяхме по богати от румънците.. откакто той дойде станахме 2 пъти по-бедни от тях.. ;)
130
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо ново под слънцето? С безобразно корумпираната и крадлива ни върхушка какво друго да се очаква? Налага се насилствено и под одобрителния поглед на ЕС една уродлива форма на колонат, в който коренното население се държи в мизерия и бедност, която е лице на Европа и демокрацията, на социалната държава. Някой много иска да се изселим и или естествено да отмрем за да се освободи територията българска
129
3
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
146, не си прав за българите и държавата ни. Преди 1989-та България е била в топ 30 по икономически показатели. Ако махнеш днешните Г20 виждаш, че сме били почти в челото. Имахме по над 30000 висшисти годишно, народът бе образован, средното образование бе почти задължително, а най-прoстите имаха поне основно. Българина не е *** и много изследвания са го доказвали. И нека не бъркаме българина с нарастващото мургaво малцинство.
128
7
 
9
 
! Отговори
Арсеналчо преди 1 година
Арсеналчо повечето в България си живеем 1000 пъти по-добре от колкото ти в Белгия, и ти много добре го знаеш жалък емигрант хахаха
127
13
 
2
 
! Отговори
arsenalfc преди 1 година
Въобще не ми дреме за българите. В Белгия всичко е прекрасно и си получавам 20 йоро на час. Вечно роби да си останат в ***!
126
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема на Българина не е в това дали или не е мързелив ,а целенасоченото манипулиране да мисли така.Единия проблем е мафията ,която го управлява и манипулира с контролираните медии.Другия му проблем е примирението му.Това вече не е обяснимо.Това е от отдавна.В Гърция когато бяхме буквално бедни и ходихме да работим на Македонец му плащаха по 50 евро надник,а на Българина по 20 евро.Просто сме си такива продаваме се евтино,защото ни налагат нашите медии,че не ставаме.
125
4
 
9
 
! Отговори
... преди 1 година
Всяка седмица една и съща информация! Кому е нужно това? Да, българите са бедни! И за това има причина: проссттии и мързеливи са. Ако става за нещо държавата нямаше да е на ниво развитие 4ти свят! Излизаш на улицата и виждаш ***! Не може да говори от тъпота! Не може да се движи адекватно! Какво очаквате? ДОктори и професори ли? И все някой друг му е виновен! Напълно закономерно е това, което се случва. С това качество на хората, толкова!
124
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бедни сме заради корупцията и лошото управление.
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работа работа работа, ред в хаоса
122
2
 
6
 
! Отговори
Подсказвам преди 1 година
Погледнете тези разлики когато сме влизали в ЕС. Тогава разликата с Люксембург е била 17 пъти. Сега е само 7, а в покупателна способност около 3.
121
13
 
4
 
! Отговори
Балканска държава преди 1 година
Проблема на писачи те за 12 години на Бойко, е че не помнят каква корупция имаше преди него. В пъти по голяма нещо като далаверите а газа само за няколко месеца на кокорчо.
120
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 138 проблемът е, че 6 милиона гань овци ги гледат как крадат и продължават да гласуват за тях.. и си мечтаят да са на тяхно място да могат да крадат и те..
119
6
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До лекар хах 1000лв с опит.. санитарите откога им викат лекари.. ако беше истински лекар с опит щеше да имаш кабинетет с пациенти и да правиш по 10 хилки на месец като братовчед ми ;)
118
4
 
13
 
! Отговори
Петров преди 1 година
12 години дебелия Бойко крадеше и лапаше с бандата си и когато някой се оплачеше той викаше- "ние сме дисциплинирани, трайте ис, така съм обещал на Ангела".
117
1
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Проблемът на България са мафиотите, които с времето си узакониха кражбите. В момента те пак крадат, но най-вече от заплати и еврофондове. За жалост няма как да се разкарат, освен да падне някоя атомна бомба. Тогава обаче и кие ще си заминем, та смисъл никакъв. Всеки трябва да се спасява поединично
116
1
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Ами аз съм лекар, с опит, от големите столични болници обичам си работата. 1000 лв, ако искаш хахах
115
0
 
4
 
! Отговори
Дания преди 1 година
Хах бачкаторе.. в Дания са разработчиците, които са стотици и вземат 5 цифрените заплати.. заводите са в чехия и унгария..
114
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е право пропорционално на простотията.Само на влизане през Калотина разбираш в каква свинщина живееш.Нарочно не пипат входа на БГ.Разпасани митничари с шкембе груби селяци.Доскоро бяха заселили и *** на входа на София.Какъв Шенген.
113
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то само като прочетете д ебилните коментари под тая статия и можете да разберете що сте най-бедните.. колко от вас тука са инженери, разработчици, заварчици, юристи, биотехнолози, химици,програмисти.. нула. Чакате само за некви професии дето изискват основно образование да ви дават големите пари..