Зеленски: Ние обединихме Запада, никой не се страхува от Путин

Президентът с реч на последното заседание на парламента за годината
Обновена: 28 дек 2022 16:49 | 28 дек 2022 16:49, Йоана Цонева
412
Зеленски: Ние обединихме Запада, никой не се страхува от Путин
Снимка: БГНЕС

Парламентът на Украйна проведе последното си заседание за годината.

На него присъства президентът Володимир Зеленски. Той държа 52-минутна реч, прекъсвана 41 пъти от аплодисменти. Заседанието не е излъчвано. Самото заседание е закъсняло с час и половина заради въздушна тревога.

Акценти от речта на Зеленски бяха споделени от депутата Ярослав Железняк в Telegram, предаде Bulgaria ON AIR.

"Украйна се превърна в един от лидерите на свободния свят. За мнозина е гордост да имат приятели украинци. Помогнахме на Запада да намери себе си отново и да усети, че надделява. Там никой не се страхува от Руската федерация. Украйна обедини ЕС", казал Зеленски.

Още по темата
Президентът подчертал, че от началото на пълномащабната война са се състояли 850 дипломатически събития, в които е участвал лично. Заявил е, че са необходими нови гаранции за сигурност, реформа на съществуващите международни организации, които трябва да гарантират мира, но не могат да го направят така както искат.

"Ще станем лидер в изграждането на зелена енергия. Също така ще развием собствено атомно производство. Ще изкараме тази зима, руските ракети няма да ни спрат", категоричен е бил президентът на Украйна.

Зеленски е подчертал и необходимостта от международен трибунал за руските военнопрестъпници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
5
 
23
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Днес руснаците изсипаха нови порции ракети върху руските градове. Енергетиката, икономиката, транспортът и селското стопанство на Украйна са в колапс. Народът живее на тъмно и студено, а той се хвали, че обединил запада. Е, кажете, това нормален човек ли е?
201
4
 
26
 
! Отговори
Зе преди 1 година
Украйна я очаква трудно събуждане в кошмарна реалност.
200
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименГлупости, наскоро гледах интервю с ментора на Зеленски - Коломойски, те също не искат тази фашистка Киевска власт, дори алчния лапач Коломойски не я иска, украинците също не я искат, европейците също не я искат и само поради страх мълчат, а Зеленски няма избор, реки от кръв потекоха и знае, че няма спасение за него ако загуби властта, хората искат отмъщение!
199
1
 
28
 
! Отговори
нн преди 1 година
Западът наистина се обедини, но за това че слушайки и изпълнявайки разпоредбите на САЩ само губи и нищо не печели. Нещата скоро ще се променят към по нормални отношения Европа-Русия. Украйна ще остане една разрушена държава, без руските територии.
198
3
 
32
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Тоя един ден ще го запишат в Историята като най големият измамник на 21 век заради който са погубени хиляди човешки животи!
197
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нашата инфлация е рекордна - ако някой го е докарал до там да мисли за зеления наркоман - дайте му пушката и да заминава в украйна- ние си имаме български проблеми и то много тежки
196
4
 
20
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
"Ще станем лидер в изграждането на зелена енергия. Също така ще развием собствено атомно производство. Ще изкараме тази зима, руските ракети няма да ни спрат" - Трябва да си голям адиот да си вярваш на казаното!?!?!?
195
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са ми забавни поклонниците на Путин. Може и да са прави, че Зеленски е опасен и освен това съвсем скоро очаквам да потече и от крана за студената вода. Това обаче което Путинофилите не могат да проумеят е, че Путин направи Зеленски, това което е! Не бива да им се сърдим, толкова си могат!
194
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна и Зеленски, се използват като оръжие срещу интересите на европейските държави, освен, че са и престъпници Киевската фашистка власт, убила маса цивилно население през последните почти девет години и са за съд в Хага!
193
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грандоманията не се лекува...
192
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън обърна гръб на Зеленски и напусна залата, докато Зеленски дрънкаше нещо, след което му угасиха лампите и остана на тъмно, край, Зеленски ще си ходи!
191
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имате два пътя, да премахнете фашистко-олигархичната Киевска хунта и да върнете Укрйна на Русия или да продължите да рушите Европа, заради този пундьо Зеленски и да вредите на цяла Европа, европейците да не се страхуват, а да си защитят интереса, няма заради една много малка група хора, печелещи от оръжия и точещи чрез рекет пари от държавите, да умират десетки хиляди хора и да ни вкарват в икономически и енергиен колапс! Стига!
190
1
 
13
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Там е заровено кучето - на обратната страна на помпозното заглавие... Вече всички вкупом по света го разбират. Той, единствен, живее със сънищата на илюзиите. Блазе му...
189
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименДа, много "богато" живяха при Зеленски украинците, докато бяха ограбвани жестоко и умираха от глад и живяха в подземия, даже и концлагери им създадоха, по подобие на Хитлеристките от ВСВ, където изтезаваха и убиваха хора и населението в Украйна!
188
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъчнно ли ви е путинови памперсчета? Нека ви е мъчно. Една държава произлязла от комунистическата *** . , дето се бори с посткомунистическите олигарси на своята територия е решила да поеме път към тия дето живеят богато, защото създават технологиите и модерното производство. Това е страхът на Путин, да не би и колхозниците му да прогледнат. Русия ще излезе изтощена и обезверена от войната, а разрухата в Украйна ще се компенсира за няколко години. Кой ще помогне на Путин? - Азиатските хиени
187
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както навремето англичаните, а и други, и маха колонии в Северна Америка, сега САЩ ще имат колония в Източна Европа. Ако Урайна оцелее или Русия разреши. Дори и така да стане, няма да е за дълго. Не е реално да се плащат такива големи издръжки, не е реално и да оцелее колонията ако несе плащат.
186
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа има проблем и този проблем се нарича фашизъм,нацизъм и Зеленски, който проблем, трябва да бъде премахнат, ако искаме по-добро бъдеще за цяла Европа, че и за света!
185
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този дори не си струва да се коментира. Много е далече от реалността.
184
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tежко и горко на държава, дето много други я крепят на системи. Няма успешен пример в човешката история.
183
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще го призная, ако ни даде газ за стотинки, а не да плямпа врели не кипели. Заради неговите банкови сметки всички в Европа страдат и обединяват.