Столтенберг: Русия няма да се откаже да поеме контрола над Украйна

Според него е нужен дългосрочен план за подкрепа за Украйна
2 яну 2023 07:30, Петя Славова
461
Столтенберг: Русия няма да се откаже да поеме контрола над Украйна
Снимка: БГНЕС


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви пред Би Би Си, че е необходим дългосрочен план за западната подкрепа за Украйна, която се противопоставя на Русия.

"Трябва да сме подготвени за дълъг период от време, защото, както забелязахте, Русия няма намерение да се откаже от основната си цел - да поеме контрола над Украйна", каза Столтенберг.

Още по темата

Според него успехите на украинската армия не бива да създават измамно усещане за предстояща победа на Киев.

"Украинските войски контраатакуват от месеци, но също така знаем, че Русия е мобилизирала и попълнила редиците на армията, а много от мобилизираните сега преминават обучение. Всичко това подсказва, че те се подготвят за продължаване на войната и за евентуален опит за нова офанзива", заяви генералният секретар на НАТО.

Йенс Столтенберг подчерта, че в сегашната ситуация Украйна има голяма нужда от военна подкрепа от Запада, предава БТА.

"Ако искаме мирен договор да утвърди позицията на Украйна като суверенна, независима и демократична държава в Европа, трябва да й осигурим подкрепа. Включително и военна подкрепа, защото това е единственият начин да убедим Русия да седне на масата за преговори и да признае Украйна като суверенна, независима европейска държава", уверен е Столтенберг.

"Повечето войни завършват с мирни преговори. Това вероятно ще се случи и в тази война. Но знаем, че условията, при които ще бъде сключен мирът за Украйна, зависят изцяло от баланса на силите на бойното поле", заяви генералният секретар на Северноатлантическия пакт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


461
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алекс и Калеко са един и същ пратен троол и те появяват винаги заедно! Какво като сте ке купили софтуер VPN за фейк IP та и плюсчета!Истината винаги побеждава!
329
2
 
6
 
! Отговори
До Алекс преди 1 година
САЩ нападнаха Ирак 2001 защото имали оръжия за масово унищожение които никога не бяха открити! Това е нелегално! Не можеш да нападнеш една държава, защото имаш фейк снимка на оръжие!! Умряха 200 000 милиона цивилни за нищо!!
328
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно, че нема да се откаже :))) За да биеш рашките ти требва блицкриг, светкавична атака, докато още не са се осъзнали :))) Укрите го пропуснаха този момент, докато още рашките им куцаше бая военната машина :)))
327
2
 
7
 
! Отговори
До Алекс преди 1 година
Не можеш да нападнеш държава защото е свалила самолет! Против международното право е и е нелегално! Ако беше така, Малайзия трябваше да направи Украйна на решето, като и свалиха самолета над Украйна!!
326
1
 
8
 
! Отговори
До Алекс преди 1 година
1. Незаконно е да нападнеш една държава. точка! Ако Осама Бин Ладен е терорист, не можеш цяла държава да нападнеш и разрушиш, против международното право е! Освен това Осама беше финансиран от Саудитска Арабия!
325
5
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
спрете се убии-ци спрете оръжието и парите преговори и мир стига вече смъртмежд съд за вас не се наядохте не се напихте финансов одит на украина
324
6
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До До Калеко Алеко Калеко Алеко съвсем заслужено си получава плюсовете,защото изразява мнението на болшинството от аудиторията и има богат речник.
323
3
 
17
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Русия няма да се откаже, затова трябва да бъде отказана. Като няправят още няколко изненадващи отстъпления и ще мирясат.
322
4
 
17
 
! Отговори
До 363 преди 1 година
Не се кахъри, другарю! Русия е новата ни мишена и ще я скапем като вашите СеСеСеРета, СИВ и Варшавский Дагавор. Гледай киното и пълней!
321
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия си взе регионите с територия на Великобритания, взе си и курилите. Грантаджията цикли обаче в нета да не признава. Скоро няма да признава и киев за руски. Докъде стигнаха сиедиесето на бай сорос. А едно време филип димитров и петър стоянов искаха да подменят кирилицата с латиница.
320
3
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Моля американските Не съм тролей ,но ще ти отговоря.1.Афганистан: Укриваше Осама бен Ладен 2.Ирак: Нападна и окупира Кувейт.3.Либия:свали американски пътнически самолет/Локърби В 747/ 4.Сърбия:нападна всички държави от бивша Югославия/без Северна Македония/.Япония:Позволи си да атакува американска военна база/Пърл Харбър/.А сега ти ми кажи Украйна кого нападна,за да бъде подложена на руската агресия.
319
1
 
17
 
! Отговори
До 361 преди 1 година
Да, така е! Американското оръжие убива хуманно, а руското - не! Това е все едно да те блъсне Мерцедес или БМВ, а пази Боже Москвич или ЗАЗ (Завод Автамабильнъй Зверей). Има голяма разлика. :)
318
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И къде тая тояга грантаджия с многото никове? Май май е в ръцете на руснаците. Откак Русия преби с тоягата янките и джихадистите им в Сирия се опитвате да спрятате лайнарщини наоколо обаче всеки път ядете бой. Сащ са слабаци и не можаха нито Гуайдо да поставят нито Армения да запалят нито никъде. Остана ви само да врещите по продажните медии.
317
3
 
11
 
! Отговори
Zациклихме преди 1 година
в Украйна. И Бог Ленин не ще да ни помогне. Казано е: "Каквото си надробиш, това ще ядеш".
316
9
 
6
 
! Отговори
Моля евроатланДиците преди 1 година
Тролеи да ми отговорят, защо САЩ не бяха убийци и агресори през СВО в Афганистан, Либия, Ирак 1 и 2, Сирия, Сърбия, Виетнам, Кория и атомната бомба върху Хирошима, а само Русия е агресор и убиец в Украйна??Моля само сериозни отговори!
315
11
 
5
 
! Отговори
Столти пак циври преди 1 година
И ридае, че Путин не му се подложи..
314
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но Солети вече му пари на.....
313
6
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Мечкате ще се откаже да бърка в чуждите кошери само след като получи дебела тояга през муцуната.Снабдяването на Украйна с модерно оръжие и разузнавателни данни трябва да продължи.HIMARS върши чудеса.И Рогозин го научи.
312
12
 
7
 
! Отговори
Никой не може преди 1 година
Да отговори защо Турция не е агресор и убиец в Ирак и Сирия, а само Русия е?
311
11
 
9
 
! Отговори
Но никой преди 1 година
Не може да отговори защо Ната не е агресор и убиец в Ирак, Сипия, Сърция, Либия Афганистан, а само Русия е ?? Т