Ставащото в Хърватия след еврото трябва да е предупреждение

Това обяви Матеуш Моравецки
11 яну 2023 12:56, Росен Стойчев
210
Ставащото в Хърватия след еврото трябва да е предупреждение
Снимка: БГНЕС/EPA

Това, което става в Хърватия след приемането на еврото е предупреждение за всички. Това обяви полският премиер Матеуш Моравецки, съобщи Данас.

Още по темата


Хърватия прие валутата в началото на тази година, от тогава граждани съобщават за покачващи се цени на основни стоки.

Моравецки обяви, че се вижда повишаването на цените на основните стоки след приемането на общата валута. За това и смята, че това трябва да бъде използвано като предупреждение за полското правителство.

Полското правителство държи да запази своята валута. Все пак икономисти и експерти твърдят, че промяната ще подкрепи икономиката.

Моравецки смята, че въвеждането на еврото ще доведе до допълнително поскъпване. Неговата страна се е ангажирала с договор да приеме общата валута.

Въпреки това няма единна позиция по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само в тукашните коментари и на още 2-3 места пишат ИТ спецове, хвалещи се със заплати?? Странно е, защото повечето се занимават с някакъв проект, имат куп задачи, а по-младите играят някакви игри.. Може би на "нашите" ИТта им плащат да четат клюкарсите сайтове?
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 64Колко скоро, след 100-200 години, до тогава обикновенният бачкатор ще може да сглобява и разглобява роботите ти за 5 минути и пак до него ще опираш.
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ся като ви го нашият с тва евро ще видите кон боб яде ли
71
1
 
8
 
! Отговори
до Айтитито преди 1 година
Някога правил ли си някой друг освен себе си щастлив?Може и да не ми отговаряш..
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колегата ти обърна внимание, че си егоист..Най-вероятно си и самотник без деца..Но пък си богат, нале..Несретнико мамин..
69
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между България от една страна и Полша и Хърватска от друга, има съществена разлика. Нашият лев вече е вързан за еврото и курсът не се променя. Което, според мен, всъщност е причина да НЕ приемаме самото евро - ние вече си го ползваме на практика, няма нужда от повече.
68
25
 
1
 
! Отговори
IT преди 1 година
Лoулайфърите бeдняци се засегнаха. Ами да сте учили а не да висите в кафетата и чалготеките. А колегата да попитам, какво ти пука за тази тълпа безполезни аутсайдери?
67
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За еврото, на популиста Костя не вярвам и дума, щом е против еврото, значи е добро за България!
66
3
 
9
 
! Отговори
Женя преди 1 година
Косово е новосъздадена измислена държавичка, която няма никаква икономика, съответно ако реши да си създаде национална валута, въпросната няма да струва и хартията върху която е напечатана. Съответно трябваше да са или с долар или с евро, избраха еврото защото въпреки, че са американска пета колона на балканите, каквато и търговия да имат е основно с ЕС. Позитиви нямат, защото икономиката им (доколкото я имат) по никакъв начин не е съвместима с тази на Германия или Франция. Нямат избор обаче.
65
2
 
9
 
! Отговори
До IT от друго IT преди 1 година
Като си говорим за заменяне на професи бото-вете така хубаво кодят вече че и от програмисти няма да има нужда скоро . Да не говорим че има отдвана и системи за автоматично решаване на проблеми с ИТ инфраструктурата така че и от админи няма да има толкова нужда .Аман от егоисти
64
1
 
14
 
! Отговори
до айтититита преди 1 година
Много скоро и децата ще ти ги правят машини, нале..И ще са фабрично с променлив пол по желание на клиента..Сигурно и механични пчели ще измислиш.Освен информатиката има и други предмети.. върни се учебника по биология за 8 клас да прегледашш
63
3
 
15
 
! Отговори
До IT от друго IT преди 1 година
Това че ти няма да пострадаш много не означава че милиони други няма да пострадат . Егоисти знам че има сред нас ама не сте толкова много. Ще пострада и държавата като цяло а когато цялото общество страда страдат всички без изключение
62
1
 
5
 
! Отговори
ЕВРОВ преди 1 година
я сподели какви позитиви трупа Косово?Войниците от Бондстийл в евро ли плащат?
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен .... Леля ти Пена пък си хвърля парите от балкона на измамници и шарлатани.
60
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 63 : Не, драги. Много скоро ще заменим обикновените бачкатори с машини, и ще ядем каквото те ни произведат. Скоро няма да има обикновени бачкатори, и ти ще умбреш от глад. Процеса вече е започнал.
59
3
 
12
 
! Отговори
Решетников преди 1 година
ИМАМЕ НОВИНА! Поляците са агенти на Путин! Нали това е основната опорна точка на сектантите от ДБ и драскачите им в нета? Че ако си против еврозоната си очевидно агент на Путин и искаш да приемем рублата!
58
5
 
24
 
! Отговори
До Айтитито преди 1 година
Без обикновените бачкатори ще умреш от глад пред клавиатурата , ве сладък, ако и да вземаш 10к+ заплата, щото някой трябва и да произвежда..Тва айтитата сте най правоъгълните мозъци сред населението..
57
14
 
5
 
! Отговори
IT преди 1 година
До 56 - Нека позная! Шофьор на баничарка или склададжия?
56
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това което става в Хърватия е временно, а и колкото и зле да стане, пак до нашето ниво няма да паднат.
55
9
 
36
 
! Отговори
Против еврото преди 1 година
Хора .Подписвайте се за референдум . От днес започва да се събират подписи .Трябва за 3 месеца да се съберат 400 000 за да немогат да го отхвърлят в парламента