Йенс Столтенберг: Путин надцени силата на своите въоръжени сили

Той очаква да бъдат доставени повече тежки оръжия на Украйна
15 яну 2023 21:56, Нели Христова
162
Йенс Столтенберг: Путин надцени силата на своите въоръжени сили
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази очакване "в близко бъдеще" да бъдат доставени повече тежки оръжия на Украйна, предаде Франс прес.

Столтенберг каза това в публикувано днес интервю за германския всекидневник "Ханделсблат" преди предстояща в петък координационна среща на западните съюзници на Киев.

"Обещанията в последно време за доставки на оръжия са големи и аз очаквам повече такива в близко бъдеще", заяви генералният секретар на НАТО. Той подчерта, че войната е навлязла в "решаваща фаза". Затова "е важно да доставим на Украйна оръжията, от които тя има нужда, за да спечели", призова Столтенберг.

Западните държави дълго време не бяха склонни да дадат на Киев тежките оръжия, за които той настоява, тъй като се опасяваха да не бъдат въвлечени в конфликта или да не провокират Москва, отбелязва АФП. Този месец обаче Съединените щати, Германия, Франция и Великобритания обещаха да изпратят такава военна техника.

На 20 януари в американската военновъздушна база "Рамщайн" в Германия предстои среща на министрите на отбраната на западните държави съюзници на Украйна, които ще обсъдят по-нататъшната подкрепа за страната срещу руските нашественици.

Столтенберг каза още в интервюто, че руският президент Владимир Путин е допуснал грешка, като е нападнал Украйна, предаде БТА.

"(Путин) надцени силата на своите въоръжени сили. Ние виждаме техните погрешни стъпки, липса на дух, проблеми с командването и лошо оборудване", отбеляза генералният секретар на НАТО.В същото време Столтенберг предупреди, че Русия не бива да бъде подценявана или отписвана. Руснаците "доказаха, че са готови да понесат тежки загуби, за да постигнат своята цел", аргументира се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката .Една акушерка която налага свои ваксини срещу народи и един ефнух които цели войни
27
9
 
25
 
! Отговори
Зе преди 1 година
Съвестно си гледа работата, човекът. Без Путин, НАТО е безполезно.Хората ще запомнят Путин. Солтенберг и Урсулата ще са само бележка по линия.
26
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма решение на ООН, че Русия е терористична държава.
25
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миротворческият нато щял да дава още по-тежки оръжия.. А 8 години нищо ли не давахте на окраинците!? И оръжия, и бомби, и наемници, и елитни инструктори....
24
12
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
До Сат/а/ен Чо! Нямат дух обикновеният мужик, заровен в окопите ----///---- Вервай си ти... Глу паг.. И защо да няма? Всеки на тяхно място би имал. Само ти и такива като тебе не можете да схванете за какво се бият руснаците.
23
9
 
12
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Сал дето Нато още не е дошло ...
22
6
 
3
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Пълно безумие - но - трябва да пригласяме на всеки, който иска кръв, а се оказа и двете страни и Западът и Русия са кръвожадни. Е, не ни е трудно - ще скандираме за, после ако се наложи - против и така. Напълно неразбираеми са световните политики.
21
2
 
9
 
! Отговори
Добре бе те преди 1 година
Не инспектират ли армията?Не я ли виждат? Нали уж имаха шпиони? Не знаят ли света къде е стигнал с оръжията и че войската им още са е със съветски оръжия от 70 !!! Как ще се засилиш с армията си без да се поинтересуваш малко аджеба?
20
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Де факто Русия перрдаши цялото НАТОв Украйна.
19
16
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Ново поръчаните "модерни" американски играчки няма да дойдат скоро, а старите ще бъдат унищожени още преди да са стигнали до фронта. Натовските държави остават по бели ***. -----////------ И срещу кого остават по бели гашти натовските държави? Срещу Просията, която още е на Левия бряг ли? Абе, ***@, НАТО още не ползвало авиация, бе! Не виждаш ли, че се бият само с една ръка, за да не ескалират ситуацията?
18
13
 
10
 
! Отговори
...! преди 1 година
До Сат/а/ен Чо! Нямат дух обикновеният мужик, заровен в окопите! А готови да жертват стотици хиляди са Психарите от Кремъл. За тях бройката е без значение. Важното било всичко да върви по "план".
17
7
 
9
 
! Отговори
До "Запомни&quo преди 1 година
Афганистан се пише с "Ф", русолюбецо, барем собствения си роден език да бе научил!
16
10
 
13
 
! Отговори
взвд преди 1 година
йенс идругите скоро ще ядете голата опашка край на благоденствието на англосаксите
15
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако оръжието на Запада е толкова скапано и не струва, защо тогава путинистите плачат тук всеки ден против тези доставки?
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8 Вероятно по - редовно трчбва да си пиете хапчетата!
13
18
 
7
 
! Отговори
запомни преди 1 година
До Натовеца .А руснаците в Авганистан останаха там за винаги за разлика от НАТОвците
12
16
 
13
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Ако някой си мисли, че Щатите са се оттеглили от Афганистан без да подпишат споразумение с талибаните, жестоко се лъже! Да не забравяме, че сега Виетнам е най-добрият съюзник на Щатите!
11
11
 
21
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Малко се е изложил Столтенберг - хем липса на дух, хем били готови на жертви... Но ще се научи. Неволята учи.
10
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йенс и улсура много посърнали нещо.
9
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си личи бедни ми Йенс, Путин използва10-15% от възможностите си, а Украйна я подпомага цялото НАТО и целия колективен запад.