Руснаците ударили блока в Днипро с пословично неточна ракета

Британското МО: Имало и други инциденти с цивилни жертви
17 яну 2023 10:55, Йоана Цонева
174
Руснаците ударили блока в Днипро с пословично неточна ракета
Снимка: БГНЕС

На 14 януари 2023 г. изстрелвайки десетки ракети, Русия възобнови въздушните удари с далечен обсег срещу украинска инфраструктура - първите от приблизително 15 дни. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Посочва се, че както и при предишните осем вълни от удари от 11 октомври 2022 г. насам, и този път руските атаки са били насочени основно към украинската електрическа мрежа.

Голяма противокорабна ракета AS-4 Kitchen, изстреляна от бомбардировач Ту-22M3 Backfire, вероятно е ударила жилищния блок в град Днипро, причинявайки смъртта на най-малко 40 души.

Още по темата
"Русия погрешно намекна, че отговорна за това е украинската ракета за противовъздушна отбрана. Kitchen е пословично неточна ракета, когато се използва срещу наземни цели, тъй като радарната ѝ система за насочване е неефективна при диференциране на цели в градски райони", отбелязват от британското разузнаване.

Те посочват, че подобни оръжия са отговорни и за други инциденти с масови цивилни жертви, включително за удара по търговския център в Кременчук на 27 юни 2022 г.

От британското МО заявяват, че въпреки че някои ракети като Kitchen изначално са неподходящи за прецизни удари, войната в Украйна доказва, че неспособността на Русия за нанасяне на удари на далечни разстояния е по-дълбока.

Много вероятно е тя да се затруднява с динамичното идентифициране на цели и с достъпа до бърза и точна оценка на щетите от сраженията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пошла украинска пржпаганда, както много пъти досега, но ще има има, кой да клъвне.
131
2
 
9
 
! Отговори
Хххх преди 1 година
Британско разузнаване...айде моля ти се.....това някакъв виц ли е..
130
2
 
10
 
! Отговори
Стига да преди 1 година
Йонкеееееееееее, миличка. Стига с това британско разузнаване де. То съобщи, че преди шест месеца руснаците са свършили ракетите. Прочети мила украинските сайтове, не руските. Искат да съдят Арестович, защото казал публично кой е гръмнал блока.
129
1
 
9
 
! Отговори
Тц преди 1 година
Руснаците свършиха ракетите още през март според "експертите", цитирани от днес.бг
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия фейкове се превеждат на няколко езика и се разпространяват по цяла Европа! Пишете по хубаво за цената на марулите!
127
7
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
Качество от Иран
126
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хага ги очаква. Килията на Милошевич...
125
3
 
23
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Това трябва да е фалшива новина! От месеци наред всички медии обясняват как Русия няма вече ракети, как руските войници ходят голи и боси горките и как нямат танкове и бронетехника, а дори когато ги имат задължително са без гориво и боеприпаси. Известен парадокс и шизофренно усещане създават твърденията, като например, че са свалили 45 от изстреляните около 60 ракети "които ги няма", но въпреки това са поразени 27 обекта ??? А математика? А поне първи клас?
124
6
 
17
 
! Отговори
42 преди 1 година
Зеленски на бесилката!!!
123
11
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Те точни ракети нямат.И без да го пишете,го знаем.
122
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това най вероятно е била пералня щото ракетите ин свършиха. .Аристович ги знае тез работи
121
10
 
34
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Да си спомним Дрезден, Хирошима, София, Ракка и много други градове бомбени и сринати от наглосаксите.
120
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната провокация на укрите,за да пришпорят (бл)натотУ да вкара и своите войски във войната!Нещо да ви напомня за падналата "руска" ракета в Полша?!
119
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е вярно, руснаците нямат ракети още от лятото.
118
5
 
28
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Йоанке, я нашиши статийка как на 16.01.укрите обстреляха търговдки център в Донецк. В аптеката в него е имало много хора. Июи това не ти е интетесно, защото убитите са руснаци? И това 8 години.
117
3
 
25
 
! Отговори
Мнооо сте зле! преди 1 година
Арестович призна, че украинската ПВО е взривило ракетата над входа на блока. Вярно е, че е руска, но познайте кой ПАК крие военни зад жиюищни сграфи! +
116
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Също като случая в Полша! Руска ракета, ама друг път! Те отдавна нямат вече никакви боеприпаси! Чак пък ракети, че и бомбардировачи! Имат един двуплощник да пръскат с него срещу бълхи и комари. Един каже едно, друг друго. И накрая може да се окаже, че е гръмнала газовата инсталация на блока. Няма да е зле руснаците да си напазарят американски ракети, които са доказано по- ефективни и смъртоносни от руските. Факт!
115
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно чипа на ракетата е бил от миялна машина или пералня. Баба Урсула знае
114
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСИЯ ИЗБИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЦИВИЛНИ В ЧЕЧНЯ,ГРУЗИЯ,СИРИЯ,АФГАНИСТАН,УКРАЙНА! ДОРИ ПРИ СТАЛИН ИЗБИ МИЛИОНИ РУСНАЦИ!БЛАТНАТА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО!
113
4
 
28
 
! Отговори
БОЙБОЙБОЙ преди 1 година
Украинският президентски съветник Арестович каза истината че са виновни украинците за падането на ракетата, затова сега си подава оставката. Вкусно и точка.