В Нидерландия като в Швеция - разкъсаха Корана

Турция осъжда "по възможно най-категоричния начин подлата атака на антиислямско лице"
Обновена: 24 яну 2023 23:38 | 24 яну 2023 23:30, Йоана Цонева
210
В Нидерландия като в Швеция - разкъсаха Корана
Снимка: БГНЕС

Турция привика нидерландския посланик, за да изрази дълбокото си недоволство от антиислямски протест в Хага, насочен срещу Корана, съобщава "Франс прес".

Турското външно министерство заяви, че осъжда "по възможно най-категоричния начин подлата атака на антиислямско лице" в нидерландския град в неделя.

Обществената телевизия на Нидерландия NOS съобщи, че Едуин Вагенсвелд, който ръководи нидерландския клон на германската антиислямска група "Пегида", е откъснал страници от свещената книга на мюсюлманите по време на едноличен протест.

На снимки в социалните медии се вижда и как той тъпче разкъсаните страници на Корана.

Още по темата
Привикването на нидерландския посланик дойде дни, след като подобен протест пред турското посолство в Стокхолм заплаши да провали амбициите на Швеция за присъединяване към НАТО.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Швеция вече не може да очаква подкрепа за кандидатурата си за членство в НАТО след решението си да позволи на протестиращ срещу исляма да изгори Корана.

Предупреждението на Ердоган накара Финландия, която кандидатства за присъединяване към Алианса заедно със своята скандинавска съседка, да заяви за първи път днес, че може да обмисли присъединяване към военния съюз без Швеция.

Протестите срещу исляма предизвикаха гняв в Турция - официално светска, но предимно мюсюлманска страна, изправена пред решаващи избори през май.

Ердоган се възползва от протестите, за да активизира ядрото си от националистически избиратели в предизборната си кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА ГО ОСЪДЯТ ЗА НАСАЖДАНЕ НА ОМРАЗА И ДА СЕ ИЗВИНЯТ НА МЮСЮЛМАНИТЕ
71
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това само показва колко са извън реалността тези на запад. Първо напълниха се с мусюлмани. Тези от идил са там. Второ, давайки оръжия на украйна, тези оръжия циркулират точно из европа и е въпрос на време европа да пламне от атентати. Положението скоро ще излезе извън контрол.
70
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българина не е религиозен ве мен, Господ не го спаси от турското робство, защо наливаш вода в олиото :))) Българина е чешит, турците имат страх от нас, да не говорим за гърците и сърбежите :)))
69
14
 
8
 
! Отговори
С куранъ преди 1 година
си паля барбекюто за свинскитеВратни пържолки
68
4
 
21
 
! Отговори
резаните примати преди 1 година
вън от Европа.
67
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи, обяснявам за нискоинтелигентните избиратели на ГРОБ-ДПС-БСП-Възраждане тук. Горенетето на корана е форма на протест и се търси разрешение преди това. Конституцонно право е всеки гражданин да изразява своята позиция и мнение. Протеста е конституцонно право на всеки гражданин и държавата не може да се меси в това. Утре може някой да реши да изгори библията и нямат право да му откажат ако протеста е обявен предварително. Понеже вие сте свикнали да сте мачкни не го разбирате това.
66
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ние си живеем в сговор от време оно,тези нас ни учеха на толерантност .
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 98: Преди да се пеняви някой не ве жа за "ислямските ценности" да посочи къде в корана се проповядва война. Само се сетете за т.нар. джихад - удобно приктитие за войнстващи фанатици. Айдееесиктииир
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ги прибираха за ниско платени длъжности,нямаше лошо.Сега хак да ви е.
63
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко се оказа, че българите сме най-толерантни :))) Иначе лицемерието ни е ясно, хем били за равноправие, хем горят корана......хахахахаха :)))
62
5
 
11
 
! Отговори
нинджите и шалварите преди 1 година
не стават за Европа.
61
4
 
3
 
! Отговори
Хей abu хуя ми преди 1 година
за християните святото е да си стоитеВпещерите в следващите безбройни години.
60
0
 
7
 
! Отговори
Твоите или моите преди 1 година
"кво стана със ценностите бре...." ценности каскет смачкан?
59
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да поясним : Пегида се финансира от Русия. Това са провокации за да се помогне на Ердо. Никой в Холандия не се занимава с подобни глупости. Никой, освен руските агенти. Точно сега почнаха да късат... защо? Причина 0!!
58
2
 
2
 
! Отговори
В. преди 1 година
1 0Предпочитам да пускаш нещо написано от теб. Ще го откривам сред простотиите. Намери начин да не се занимаваш с тях. Прави го нарочно. Постепенно те обработва. Откъсва те от всичко. Не можел денонощно да отвръщаш на откачалка.
57
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой иска война! Тези показни акции не са случайни! Някой подклажда всичко това!
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там няма никакво християнство. Само секти, всеки може да си открие "църква", т.е. стопански субект с "непроизводствена цел". Падение отвсякъде. Култура значи граница, по дефиниция. Когато няма задръжки, не е свобода е дивотия. А низшите страсти е важно да се озаптяват, иначе става кърваво.
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно в Нидерландия промениха съдържанието на "Пипи дългото чорапче". Защото баща и бил "негггърррски крал",също отмениха собствения си празник, свързан с Коледа, когато идват на поклонение тримата влъхви, зашото традиционно единият от тях се изобразява като нннегъррр",което в случая е символ а Африка(тримата влъхви, тримата учени мъдреци, които носят дарове на Дева Мария и младенеца,се изобразяват като единство на трите континента от стария свят и трите възрасти на човека).Войнстващо невежество
54
19
 
12
 
! Отговори
Abu Hurayra преди 1 година
За християните не е останало нищо свято. Нито религията им е свята - не знаят колко версии е, нито съпругите им, нито семейството им, нищо. И затова се дразнят, че мюсюлманите имаме още червени линии, държим на някои неща и сме готови да ги отстояваме. На всеки от нас и милиони да предложат, няма да се отречем от вярата си. Това ги ядосва. Всичките тези, посегнали на Корана ще са с охрана от държавата, ще се крият зад блиндирани врати и ще се надяват да не ги убият като кучета. Тези скотове.
53
12
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Това са руснаци.