В Нидерландия като в Швеция - разкъсаха Корана

Турция осъжда "по възможно най-категоричния начин подлата атака на антиислямско лице"
Обновена: 24 яну 2023 23:38 | 24 яну 2023 23:30, Йоана Цонева
210
В Нидерландия като в Швеция - разкъсаха Корана
Снимка: БГНЕС

Турция привика нидерландския посланик, за да изрази дълбокото си недоволство от антиислямски протест в Хага, насочен срещу Корана, съобщава "Франс прес".

Турското външно министерство заяви, че осъжда "по възможно най-категоричния начин подлата атака на антиислямско лице" в нидерландския град в неделя.

Обществената телевизия на Нидерландия NOS съобщи, че Едуин Вагенсвелд, който ръководи нидерландския клон на германската антиислямска група "Пегида", е откъснал страници от свещената книга на мюсюлманите по време на едноличен протест.

На снимки в социалните медии се вижда и как той тъпче разкъсаните страници на Корана.

Още по темата
Привикването на нидерландския посланик дойде дни, след като подобен протест пред турското посолство в Стокхолм заплаши да провали амбициите на Швеция за присъединяване към НАТО.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Швеция вече не може да очаква подкрепа за кандидатурата си за членство в НАТО след решението си да позволи на протестиращ срещу исляма да изгори Корана.

Предупреждението на Ердоган накара Финландия, която кандидатства за присъединяване към Алианса заедно със своята скандинавска съседка, да заяви за първи път днес, че може да обмисли присъединяване към военния съюз без Швеция.

Протестите срещу исляма предизвикаха гняв в Турция - официално светска, но предимно мюсюлманска страна, изправена пред решаващи избори през май.

Ердоган се възползва от протестите, за да активизира ядрото си от националистически избиратели в предизборната си кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
7
 
! Отговори
До факт преди 1 година
Не си чул, защото никой не го споменава. Интересно защо само Турция се възмущава? Само там ли живеят мюсюлмани? За теб специално Библията свещена ли е? Прочел ли си я?
31
10
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 година
При положение че корана е нещо свещено за мюсюлманите ..мисля че тази постъпка на този тип трябва да бъде наказан с възможно най тежкото наказание за съответната държава....същото се отнася и за човека изгорял коран в Швеция ...ако тези държави не вземат мерки .не мисля че ги чака нищо добро..защо до сега не съм чул мюсюлманин да гори библия или тората......не мисля че това е човешка постъпка..това е постъпка на луд човек..а такива хора нямат място на свобода..
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малцинството неправоверни реши да покаже нетолерантност.но късно е либе за китка. Превзеха ви вече. Слагайте буркините и отивайте на масовото дуппене в петък.
29
6
 
12
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
В Холандия е пълно с мюсюлмани, защо не направиоха нищо? Нали обичат да правят джихади-михади, или им е по удобно Ердо да играе обединител на исляма и да си осигури още мандати, или са разбрали, че всички политици са заедно или са станали евроугодни и примерни вавилоонци? Лицемерието на всички вярващи по света достига нови висини - справка Украйна, където православни предвождат мюсюлмани които избиват православни, спират бойните действия на Рамазана и ги усилват на Великден. Егаси религиите ...
28
6
 
17
 
! Отговори
Хурейшио преди 1 година
Аз пък съм християнин и изобщо не ми пука че някой щял да скъса библията или да счупи кръста, тъй като съм убеден че той ще си получи заслуженото когато му дойде времето. Лично Бог ще го съди и ще въздаде възмездие за делата. Това са само материални символи на вярата в живия Бог!
27
5
 
15
 
! Отговори
Православие преди 1 година
Най-големите безбожници тръбят за религия и ценности. Същите горят книги. Изхвърлянето на Бог от обществото води до хаос и разпад. Виждаме фо в Западните общества
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно как тежки еврогейове и фейк националисти станаха авангард за евро*ейския либералболшевизъм?! Фейк националисти горят Корана, педофили и престъпници ни се представят за герои. Цвиля от кеф
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро не е имало терористични атентати хахахаха честито скоро пак ще има
24
3
 
13
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Дърт Вейдър На старинни рисунки откачалката Яхве е изобразяван като Дарт Вейдър, той е прототипа който са използвали във филма. :)) Авраамовите религии са окови за хората, няма по големи роби от падналите в капана на религиите. Естествено, мюсюлманите са най тежко поробени.
23
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой кара мюсюлманите да живеят в Европа, а и като си отишъл на чужда къща ти трябва да спазваш правилата там, а не обратното. Поведението им активира разни крайни хора.
22
6
 
14
 
! Отговори
Православен Физик преди 1 година
Аз съм астрофизик, но също така и православен християнин. Да мои колеги физици повечето са атеисти, но науката и религията трябва да вървят ръка за ръка. Защото трябва да си както умствено развит, така и духовно! На религия не трябва да се посяга, на която и да е!
21
5
 
15
 
! Отговори
Дърт Вейдър преди 1 година
Тия пък брадатите какво се cпичaт, всякакви откачaлки има по света, голямо чудо станало че са откъснали няколко листа. Истински значимите неща са много повече от хартията на която са написани. Явно в тяхната книга най ценното е хартията!
20
18
 
5
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Всички религии в кофата. Когато премахнат старият завет от библията, тогава ще говорим за Християнство. Християните се кланят на лудия Яхве и някакви други демони.
19
12
 
14
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН преди 1 година
Няма нищо демократично в това да обиждат религиозните чувства на други хора.Силно се съмнявам холандците да са някакви религизни християнски люде, по-скоро са атеисти, войнстващи атеисти, които почти по нищо не се различават от ислямските терористи.
18
21
 
0
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 1 година
До До юналкаВнемавай милечък ште плюштат яки османлииски шамари
17
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиони мюсюлмани са нидерландски граждани, ако искат могат да си направят халифат или султанат без проблем.
16
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Насаждат религиозна омраза.
15
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Га ги взимате да ви чистят улиците и чистят kenneFffitte,даваха ,а сега горите свещената им книжка.Аз не съм им фен,ама вие си го вкарате автоголчето .
14
1
 
25
 
! Отговори
Гавраил преди 1 година
И каква свещенна книга е Корана ? ТЪКМО мусулманите първи унищожават "свещенната" си книга . Сегашното КОПИЕ на Корана НЕ Е ОРИГИНАЛНОТО НАЛИСАНО ОТ МОХАМЕД . Оригиналът е унищожен от мусулманите и по късно възстановен по спомени ... Отделно от това че личния пратеник на християнския БОГ - Архангел Гавраил / Джибрил - в ислямската религия / диктува на Мохамед какво да напише в свещенната им книга . Мохамеданите ДА УЧАТ историята на религията си а не да се чудят кой как ги унизил и обидил....
13
5
 
28
 
! Отговори
Червена звезда преди 1 година
Късно е либе за китка. Бавно, но славно мюсли,тата превръщат западна Европа в коптор. Но хак да им е на западно европейците, те си го заслужават с наглостта, лицемерието и надменността си!!!