Фон дер Лайен: Да се насочат средства от ЕС за укрепване на границите

Българо-турската граница трябва да бъде приоритет
27 яну 2023 10:33, Елка Василева
67
Фон дер Лайен: Да се насочат средства от ЕС за укрепване на границите
Снимка: архив, БГНЕС

Необходимо е подобряване на външните граници на ЕС за овладяване на потока от незаконни мигранти, отбелязва председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в писмо до европейските държавни и правителствени ръководители в навечерието на насроченото за февруари извънредно заседание на Европейския съвет, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.

Още по темата
Трябва да бъдат насочени средства от ЕС за укрепване на състоянието на границите; българо-турската граница трябва да бъде приоритет, в който да се включат държавите от ЕС, които желаят, допълва тя в писмото си от осем страници.

Изброени са общо 15 мерки, които да доведат до по-поносимо положение с притока от мигранти. Сред тези мерки са повишаване на усилията за връщане на незаконно пристигналите в ЕС, регистрирането на всеки един от тях, разселването им на доброволна основа, преговори със страните, откъдето те са пристигнали.

Председателят на ЕК предлага държавите от ЕС взаимно да признават решенията за връщане на мигрантите, които нямат основание да останат в Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
11
 
! Отговори
Къде си бате преди 1 година
А ШЕНГЕН когато цъфнат налъмите......................
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълен хаос! Вчера една друга овца от ЕК каза точно обратното. Да напускаме потъващия кораб, докато е време.
8
1
 
15
 
! Отговори
Евопеец преди 1 година
Тая отдавна не беше се показвал с някоя нова тъпотия, кви пари кви 5 лв . Всичко или се окраде или се даде на Украйна ние проблем нямаме в България дори мигрантите не искат да останат проблема си е техен да са оправят от нас квото зависи ще го направи ще откраднем още някой милион от Европа и това е .
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако желаят, холадци, австрийци могат да пратят и техни гранничари на гранницата. Помощ нашите няма да откажат, но да знаят че е опасно. Има убити служители в униформа.
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая е по-зле в главата и от Кирето
5
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПАК СЕ АКТИВИИРАЛ ТРОЛЯКА! ПИШИ,Ч Е НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ ЛУКОЙЛ И РУБЛИТЕ СПИРАТ!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ ТАЯ ВИДЯ,Ч Е ЩЕ ИМА БОЙКОТ НА БГ И РУМЪНИЯ ТОЧНО В ТОЯ КРИТИЧЕН ПЕРИОД И СЕ ПРИСЕТИ ЗА НАС! А ТРЯБВА САМИ ДА СЕ ПОГРИЖИМ ЗА ГРАНИЦИТЕ СИ! ВОЙНИЦИ С КАЛАШНИЦИ НА БРАЗДАТА И СЕ СТРЕЛЯ НА МЕСО ПО НАРУШИТЕЛИТЕ! ТОВА СИ Е ПРАВО НА ВСЯКА ДЪРЖАВА! НЯМА ДА НИ ТРЯБВА "УКРЕПВАНЕ", ОГРАДИ, ГЛУПОСТИ!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много хитро- то е ясно кои желаят- богатите! У нас тия мигранти изобщо не остават или в Румъния и Унгария... Австрийците и холандците сега ще накарат пак немците да плащат за оградата! Немците вадят едни пари и ние влизаме у шенгеня! Просто било! Ей умното си е умно!
2
2
 
10
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Я да видим сега кой ще се съгласи да ни помогне. Вярно, че не сме толкова атрактивни като Наркомански, на който пратих милиарди, но пък уж сме ЧЛЕН на ЕС.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еесовската Зона: Да се насочат откраднатите от Русия средства за обогатяване на киевския режим.