Шолц: Помагаме на Украйна, за да се защитим

"Не искаме да стигне войната до границите на Германия"
28 яну 2023 16:25, Йоана Цонева
78
Шолц: Помагаме на Украйна, за да се защитим
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц разпространи видеообръщение, в което говори за политическия курс на Берлин спрямо Русия и войната в Украйна и подчерта, че той взема предвид не само необходимостта от подкрепа на Украйна, но и опасенията за сигурността на страната си, цитира думите му руската служба на "Би Би Си".

Приоритет на властите, според Шолц, остава сигурността на Германия. "Нашата цел е ясна - Русия не трябва да може да разширява границите си чрез използване на сила", каза той и добави, че германците искат "мир в Европа и войната да не се приближава (до границите на Германия)".

Според канцлера външната политика на Германия се основава на три принципа - хуманитарна, финансова и военно-техническа подкрепа за Украйна; предотвратяване на ескалацията на конфликта, прерастването му във война между Русия и НАТО; тясна координация на всички действия със съюзници и партньори, водени от САЩ.

Шолц заяви, че от началото на руската атака срещу Украйна германското правителство взема информирани решения, които винаги се съгласуват на международно ниво. Той припомни, че "ужасната, жестока и безсмислена война" в Украйна е провокирана от президента на Русия.

Междувременно, според Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници, Олаф Шолц, който беше критикуван за колебанието му относно прехвърлянето на западни танкове в Украйна, всъщност е изиграл ключова роля за премахването на неофициалното табу върху подобни доставки на Запада.

Според WSJ именно Шолц е този, който е убедил президента на САЩ Джо Байдън в необходимостта от доставка на американски танкове. Американският лидер се е съмнявал, че това трябва да бъде направено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чутовна грешка беше руснаците да се изтеглят от източна Германия, трябваше да си седи окупирана и да няма обединение.
16
41
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
В Германия има протести за намесата във войната от по 100 човека основно население с руски корени останалите 99.99999999999999 % виждат Русия като враг
15
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя клоун затова иска да замеси във войната Полша щон не иска войната да сти=га до границите му. С тия 0 танка ще завладеят целия свят. Продължавай да пращаш оръжия и наистина може войната да стигне до Германия.
14
5
 
34
 
! Отговори
И преди 1 година
От какво се защитаваш бе Шолц? Срам те е дори да го изречеш. Вие с Русия сте бизнес партньори, ам американците и теб явно държат с някой компромат......
13
6
 
26
 
! Отговори
OZZY преди 1 година
Бахурът е наследил страховата невроза от дядо си.Пък и Германия все още е окупирана държава.
12
2
 
9
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ..., ама нещо НЕ ЩЕ.
11
8
 
44
 
! Отговори
Защо преди 1 година
В Германия има протести срещу намесата им в Украйна, но всички медии мълчът и крият.
10
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да вярно е, защита от руския нефт и газ! Защита от руското топло, унищожаващо природата и хората на Европа, защита от последиците на глобалното затопляне от руското гориво и руското добро желание да доминира в ЕС и претопяването на Украйна в руска територия!
9
41
 
9
 
! Отговори
Русия е най- големия преди 1 година
Враг на Европа. Те го заявиха ясно . Още преди войната гласуваха всички европейски страни да бъдат сложени в списък врагове . Путин говори за Иван грозни и как руската империя трябва да възстанови земите от времето на Иван грозни . Всичко останало е руска пропаганда - запада бил такъв ,САЩ били онакива пропаганда показваща собственото безсилие на Русия да постигне имперските си интереси .
8
7
 
33
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Нищо не може да ви защити! Русия пак ще марширува по площадите на Берлин и Париж! Този път няма да се изтегли, а ще ви превърне в Републики състав Россий!
7
4
 
33
 
! Отговори
Да преди 1 година
Глупости говори.
6
5
 
38
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Като почнат да горят танковете ви в Украйна, какво ще кажеш тогава?!
5
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това му изнася, това дрънка. Ако америка беше нападнала Виетнам пак ли щяха да дрънкат същото?
4
7
 
42
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Кой ви заплашва?ви е сте заплахата не друг.
3
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помагате на Украйна Германия,защото виждате сега момента,да си върнете на Русия,че ви гони до Берлин! И много хора го разбираме това! Украйна е на път,да се превърне в Най Мразената държава! Или поне това което ще остане от нея след войната! Няма да сломите Русия г-н наследник на бивши СС ! Слава на Русия!!!-:)
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този от онези ли е?
1
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не до границите, гледайте до Берлин да не стигне.