Чехия ще ограничи само доставки на ядрено оръжие за Украйна

Петер Павел смята, че украинските сили могат да победят Русия
Обновена: 4 фев 2023 10:46 | 4 фев 2023 10:46, Йоана Цонева
126
Чехия ще ограничи само доставки на ядрено оръжие за Украйна
Снимка: БГНЕС

Новоизбраният президент на Чешката република заяви, че единственото ограничение за доставките на оръжия за Украйна трябва да бъдат ядрените оръжия. Той изрази увереност, че украинските сили могат да победят Русия, съобщава "Блумбърг".

Петер Павел, пенсиониран генерал от НАТО, който встъпва в длъжност през март, посочи, че правителството на президента Владимир Путин не е единственото, което притежава ядрени оръжия.

"Вярвам, че не трябва да поставяме никакви ограничения върху оборудването. Единственото изключение са ядрените оръжия и прякото участие на НАТО в конфликта", каза той по време на интервю.

Павел си осигури убедителна победа над бившия премиер милиардер Андрей Бабиш след кампания, която обеща да върне най-високата длъжност в Чешката република в европейския мейнстрийм. Павел гласно осъди нахлуването на Русия в Украйна и призова за повече доставки на оръжия за Киев.

Още по темата
По думите му Украйна може да победи Русия на украинска земя. Това означава да изтласкаме руските сили от Украйна и да възстановим пълната териториална цялост и пълния суверенитет на Украйна, уточни той.

Бъдещият президент също така предупреди, че притежаването на ядрени оръжия от членовете на НАТО трябва да действа като възпиращ фактор за всякакви руски намерения за употреба на атомно оръжие.

И ние имаме и ядрен капацитет. Изобщо не искаме да го използваме, но сме готови, ако се наложи, заяви Павел.

Доставките на оръжия от САЩ, Европа и други съюзници помогнаха на Украйна да задържи руските сили, въпреки че това не е достатъчно, за да се завладее територия преди това, което изглежда като неизбежна руска офанзива през следващите седмици, според американски и европейски служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
3
 
! Отговори
До 67 преди 1 година
100 000 Генерала вика.. хахах всяки е генерал в раша ! Споко Батко ви Петър Павел ще ви ошамари ако се наложи :)
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Павле ще го поемеш от народа ти ,веднъж излезнаха 100 000 другия път вече ще танцуваш ламбада
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно в Чехия американското посолство добре си е свършило работата, не като в Хърватска например?
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Момент, Чехия има ли ядрено оръжие?
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този бивш генерал е готов да воюва, но няма армия. На западните елити им предстои пореден тежък сблъсък с действителността. Като се озоват срещу руснаците със 100 000 генерала и 10 000 войници /наемници/, може и да осъзнаят някои истини.
48
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От фуражка акъл ли очаквате?
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя не е със всичкият си!!!
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нова звезда на хоризонта! Е какво ни интересува какво е казала тази американска ***??!?
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този страда от раздвоение на личноста. Единия е Петър а другия е Павел. Такива небива да бъдат допускани във власта че ще се оселат и осмъррдят пейзажа!!!!!!
44
7
 
6
 
! Отговори
До Какво следва преди 1 година
Ако руската политика продължава да бъде за `освобождаване` на руското население по целия свят - тогава единствената опция за да е сигурна една държава е руското и население да се върне в Русия.Това че Сталин е разселвал руснаци из всички бивши съветски републики означава ли че Путин може безнаказано да ги напада или че трябва Русия да определя политиката им
43
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А химически и бактериологични може викаш......Чиче, нали си взе 20-те заплати и ранната пенсия, що се пънеш и в политиката....Ще направиш някоя бела накрая,недей така
42
7
 
10
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
"Това означава да изтласкаме руските сили от Украйна и да възстановим пълната териториална цялост и пълния суверенитет на Украйна, уточни той". И сигурно трябва да означава да *** до крак руското население на Донбас, така ли?
41
4
 
22
 
! Отговори
Соц брадър преди 1 година
Не знаех, че Чехия има ядрени оръжия. Не знаех също, че Чехия определя доставките.На аз по принцип много неща не знам.
40
5
 
19
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Сега го избраха, и вече той, като наш Киро, реши да се покаже достатъчно наведен за да служи на интересите на САЩ. Очаквам в скоро време да изгони и руски дипломати от посолството им в Прага.
39
5
 
11
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До Прашка шунка. Надява се, но ще сбъркат. Българите няма да тръгнат да воюват за чужди каузи. Предполагам румънците също. Поляците са малко шашави, но като видят дебелия и те ще се откажат. Хората вече имат домове, имоти, това не е средновековието, когато нищо са нямали и са се чудили с кого да се бият. Така се оставя всичко и то заради чужди интереси.
38
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна дезинформация. Никой не мрази руснаците,дори украинците. Елитите говорят едно, реалността е съвсем друга. Говорил съм с украинци,поляци,германци, нито един от тях не подкрепя това което ни гласят от Вашингтон.
37
2
 
8
 
! Отговори
Абе ей преди 1 година
Решенията за войните не трябва да се взимат от хора над 60г. Абе не може дъртаци, които акъла им вече не работи, но това не пречи да са удобно настанени в луксозни президентски кабинети, да решават съдбите на млади хора.
36
7
 
8
 
! Отговори
европейски популис преди 1 година
тоз го избраха вчера и с еправи на ястреб а екръгла нула
35
9
 
9
 
! Отговори
Прашка шунка преди 1 година
Западна Европа се надява да използва източноевропейските страни като буфер, при евентуална ескалация на конфликта НАТО-РФ, така че нищо чудно да ви организират едно повторение на пражката пролет. А при ядрените оръжия, съотношението Англия, Франция срещу РФ е 1 към10.
34
12
 
10
 
! Отговори
всички страни преди 1 година
от бившия соц лагер страстно мразят Русия, при нас нали сме обратни ... а може би тук е така щото са избили най-много истински хора докато строяха "социализъма"