Зеленски поиска тежко въоръжение и съвременни изтребители от Франция и Германия

"Оръжия, необходими за мир и за прекратяване на войната, която Русия започна"
9 фев 2023 08:10, Елка Василева
369
Зеленски поиска тежко въоръжение и съвременни изтребители от Франция и Германия
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски поиска от Франция и Германия при снощното си посещение в Париж да предоставят тежко въоръжение и съвременни изтребители на страната му, предаде Ройтерс.

"Разполагаме с много малко време. Говоря за оръжия, необходими за мир и за прекратяване на войната, която Русия започна", каза украинският президент. "Франция и Германия имат потенциала да променят коренно ситуацията (на бойното поле), така виждам нашите разговори днес. Колкото по-скоро получим тежко въоръжение с голям обсег и нашите летци получат съвременни самолети, толкова по-бързо ще приключи руската агресия."

Още по темата
Зеленски пристигна снощи във френската столица за работна вечеря с френския си колега Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц. Украинският президент беше посрещнат на стълбите на Елисейския дворец от френския си колега, който го прегърна приятелски, отбелязва Асошиейтед прес, след което тримата лидери влязоха вътре. Посещението на Зеленски е обрат в отношението му към Франция и Германия, за които по-рано през войната мнозина в Украйна смятаха, че не правят достатъчно, за да ѝ помогнат.

По-рано през деня вчера, преди да пристигне в Париж, Зеленски имаше разговори във Великобритания, където отново призова западните съюзници да предоставят на Украйна самолети, с помощта на които тя да обърне хода на войната с Русия.

Днес украинският президент ще замине за Брюксел, където ще участва в среща на върха на ЕС.

От началото на годината западните страни увеличиха значително военната помощ за Украйна. Те обещаха на Киев стотици танкове и бронирани машини, както и оръжия с по-голям обсег, но засега отказват да предоставят на Украйна бойни самолети западно производство.

Макрон посочи преди работната вечеря със Зеленски и Шолц, че на нея ще бъдат обсъдени оперативни въпроси, отново заяви, че не бива да се позволява на Русия да спечели войната, и добави, че Париж подобно на Берлин ще продължи да помага военно на Киев, колкото е нужно.

Също преди вечерята Шолц изтъкна в контекста на предстоящата днес среща на върха в белгийската столица, че Украйна е част от европейското семейство.

"Отнасям ясно послание в Брюксел: Украйна принадлежи към европейското семейство", каза Шолц.
(БТА, Владимир Сахатчиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украински политически Telegram канали коментират това така: "По дяволите, Вова, трябваше да ни кажеш това преди изборите! Минск бяха лоши, според вас. И сега животът е просто прекрасен! Просто някаква фантастика" Зеленски за новия отбранителен пакет от Великобритания:"Обединеното кралство ще даде на Украйна оръжия с голям обсег."
213
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Признанията на главатаря на неонацистите. Зеленски:"Не искам да обидя никого, но Минските споразумения, разглеждани като начин за успокояване на ситуацията, всъщност бяха отстъпка на Русия. Казах на Макрон и Меркел, както и на Путин, когато бяхме в Нормандия, че Минските споразумения не могат да бъдат изпълнени в този вид. Те бяха изненадани и малко ядосани, че аз поставих под въпрос този процес веднага след като бях избран за държавен глава."
212
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На север от Соледар оркестрантите се придвижват към Федоровка. В този район фашистката *** оказва ожесточена съпротива.Руските войски атакуват в района на Спорни и Верхнекаменски.В луганското направление ВС на РФ проведоха настъпателни действия северно от Белогоровка. Те също атакуваха от Шипиловка и Дибров в Серебрянския горски район. Настъпват и в района на Краснопоповка.
211
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут и околностите:На югозапад от Бахмут ЧВК Вагнер пробива отбраната близо до Ивановски. Изходът към града от запад все повече се очертава.Оркестъра също настъпва в източните покрайнини на Бахмут.Музикантите атакуваха в посока Дубово-Василевка и Орехово-Василевка. Успехът на тази операция е фактическото обкръжаване на укрепения район на фашистката *** в Красная гора.Това селище ЧВК Вагнер щурмува от юг и изток.
210
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците подновиха сухопътните настъпателни действия срещу укрепения район на фашистите в Красногоровка. Друг опит за пробив в района на Первомайски не донесе особен успех. И близо до Водняне и Опитное, руските войски успяха да напреднат. Също така с подкрепата на артилерия те атакуваха укрепения район на и3MeTTa в Авдиевка откъм Ясиноватая. Обстреляни са и позициите на фашистите в Новомихайловка, Победа,Ню Йорк.Фашистката *** нанесе ракетни удари по Донецк и Горловка.
209
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Марьинка, ДНР:Пехотните и танковите части на ВС на РФ продължават щурма на Мариинския укрепен район на фашистката ***. Частите, настъпващи в централната част на селото, успяха да напреднат по ул.Октябрьская. Рускнаците успяха да се доближат до северната част на проспект Дружби в центъра на града. В условия на ограничена видимост за руските части е изключително трудно да идентифицират и да поразят криещите се в руините фашисти.Въпреки това ВС на РФ все още постигат локални успехи-успяха да се закрепят на позиции близо до завода за ремонт на гуми.
208
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главатарят на фашистката *** Володимир Зеленски:"ВСУ не напускат Бахмут, те трябва да издържат, докато Украйна получи необходимите оръжия. От стратегическа гледна точка Бахмут не е много важен, тъй като руските сили напълно унищожиха града с артилерията си." Като цяло Зеленски не се интересува от смъртта от всички страни, включително и от собствената си. Да подбира всички и да хвърлят месо е кредото на съвременния режим в Киев.
207
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първите трябва да одобрят "освобождаването" на територии от нацистите, а вторите трябва да повярват в евентуална победа и да отидат на фронта като месо. Това няма да промени изхода от войната, просто ще загинат много повече хора.
206
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главатарят на терористичната организация НАТО Йенс Столтенберг:"Страните от НАТО вече са прехвърлили всички видове помощ на Украйна за 120 милиарда долара." Спонсорите на неонацизма:Държавният секретар Блинкен за възможното прехвърляне на бойни самолети:"Обхватът на военните доставки за Украйна се променя, САЩ искат Киев да върне загубените територии." Световните терористи няма да спрат, докато не изгубят ползата от конфликта или докато заплахата не почука на вратата им.Всъщност това послание е за американците и украинците.
205
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, и не Калибърът трябва да бъде изпратен, а Камата. И то не обикновенна, а с подходящ пълнеж. Струва си да се отбележи, че такива видеоклипове се публикуват със знанието на режима в Киев и имат за цел да изместят фокуса от огромните загуби на въоръжените сили на Украйна и трудната ситуация на фронта.
204
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистката *** публикува в интернет поредното видео от екзекуцията на руски военнопленници. Само пълна денацификация на Украйна със заслужено наказание за всеки фашист и техните поддръжници. Депутатът от Държавната дума и член на комисията по отбрана Дмитрий Кузнецов написа следното в канала си в Telegram: Въпрос на време е да изискаме Зеленски да екстрадира тези военнопрестъпници в рамките на 24 часа и в случай на отказ да изпрати калибъра в кабинета му? Така че цял Киев да разбере не с цел отмъщение, а за спиране на военните престъпления.Така е, но не е нужно да задавате такива въпроси в
203
0
 
8
 
! Отговори
до 233 от славянин преди 1 година
Абе май и най-хипертехнологичната и ''непобедима'' армия на планетата се би 20 години с талибаните в Афганистан и накрая се изнесе ''победоносно'' оттам като бито псе!? Че и остави на ''победените'' талибани оръжие за 85 милиарда $ като бонус!
202
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 233.И за какво да я превзема за три дни,да се предадат ли.Ми той и Зеленски можеше да бъде убит,ама друга марионетка ще се сложи и нищо няма да се промени.За това и никой не иска Украйна да бъде превзета за 3 дни.
201
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 239.Само,че тия украинци са били от Донбас,а тия дето сега воюват срещу Русия са били по това време в Жечпосполита.
200
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Междипланетния разрушител на Хан Соло го имам на тениска подарявам го на Зеленски,защо не го иска?Без него няма никакъв шанс.
199
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мир ще има след къде 25г. Българи също ще я има. ЕС не знам - всеки ще упреква другия за нещо. Украйна не знам, но няма да е член на ЕС и НАТО, нали трябва мир? Руснаците ще са плъзнали навсякъде и отново наивно ще ги ухажваме. Като си помисля, след Инвазията в Ирак, не трябваше да има НАТО, ЕС трябваше да остане предимно икономически съюз чак до Владивосток. За САЩ и Китай нищо не казах.
198
0
 
9
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Имам междупланетен разрушител щампован на тениска,Давам го на Зеленски
197
2
 
8
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Давам хилядолетния сокол на Зеленски щампован на тениска размер М.Нека силата бъде с него,когато Империята отвръща на удара.Затворниците от Вагнер ще му запалят ***.
196
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в самата Украйна какво става, някой знае ли? Понеже напоследък новините от там рязко намаляха. Да не излезе, че скоро няма да трябва вече подкрепа. Нито военна, нито никаква.
195
11
 
5
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
До военните "експерти" - хартиенената мечка се оказа, че е Русия. Стахотен ресурс имат, и икономически и военен. А какво стана - уж 3 дни "специална операция", а на 12тия месец Путин си сложи Пансер на покрива да се покаже, че е жертва. Борят се срещу тренирани фермери. Руската армия не остави здрав покрив в "освободените" селца и градчета, ама това били "фейкове", разбирай - лъжи на Български. Много реват, че Запада е корумпиран, а в Русия какво е - корупция или некадърност?