Германия иска да изкупи от Швейцария танкове "Леопард 2"

Машините няма да бъдат предоставени на Украйна
Обновена: 3 мар 2023 21:40 | 3 мар 2023 21:20, Анисия Иванова
81
Германия иска да изкупи от Швейцария танкове "Леопард 2"
Снимка: БГНЕС

Германия е попитала Швейцария дали може да изкупи обратно някои от изведените от експлоатация бойни танкове "Леопард 2" (Leopard 2) на страната като част от усилията за замяна на изчерпаните запаси сред съюзниците от НАТО, съобщава швейцарският вестник Blick, цитиран от Блумбърг.

Германският министър на отбраната Борис Писториус и министърът на икономиката Роберт Хабек са отправили искането в писмо от 23-ти февруари до министъра на отбраната на Швейцария Виола Амерд, посочи в петък говорител на германското министерство на отбраната, потвърждавайки информацията на в-к Blick.

Танковете няма да бъдат предоставени на Украйна, каза говорителят, като добави, че точният брой все още се обсъжда, съобщи БНР.

Според швейцарското издание Германия е поискала от Швейцария да продаде обратно на германския оръжеен производител Rheinmetall 96 от танковете Leopard 2. Говорител на швейцарското министерство на отбраната каза пред Blick, че армията по принцип може да се откаже от ограничен брой свои запаси. Швейцарският парламент ще трябва да одобри всяка една подобна сделка.

Като част от усилията на НАТО Германия обеща да дари 18 танка Leopard 2 на Украйна, за да помогне на страната да се защити от руските сили. Поради години на ограничени разходи за отбрана, много европейски правителства не са в състояние бързо да придобият нови танкове, с които да заменят тези, дарени на Украйна, напомня Блумбърг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Без паника, моля ! преди 1 година
ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА ! ПРАВЕДНИТЕ ЩЕ ПОБЕДЯТ ! БАНДИТИТЕ ЩЕ ГОРЯТ В АДА !
70
0
 
0
 
! Отговори
до 36 преди 1 година
Не знам, имал ли си магаренце? Това са едни добри и много полезни животни. Моля, не ги обиждай, сравнявайки ги с *** в парламента.
69
4
 
3
 
! Отговори
От Северозапада преди 1 година
около 170 страни подкрепят русия и около 50 са притив нея... човечеството не иска Господарите от Запада да победят русия! а ние пак сме на губещата и на погрешната страна... 3 милиона загинаха от демокрация, а на популацията не и идва акъла в главата! що така, а?
68
2
 
3
 
! Отговори
От Северозапада преди 1 година
германците са късопаметни. ще докарат пак руски танков в берлин... не ни върви с Господарите от Запада!
67
3
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Аз съм построил завод за kypoве. Елате ги взимайте всичките. Ваши са. Ползвайте ги със здраве в швабските си дyпаpи.
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само воюват успешно,но и неизбежно ще победят...Толкова са успешни във воюването та са приклещени около руската граница!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
65
13
 
6
 
! Отговори
Поручик Голицин преди 1 година
Реалността,фактите са много показателни:една частна руска армия и известен брой доброволци от Донбас воюват срещу НАТО.Не само воюват успешно,но и неизбежно ще победят.
64
7
 
15
 
! Отговори
До Трифонов преди 1 година
Даже са 54 страните официално срещу (всъщност във война) Русия. Плюс още толкова които уж не взимат страна в конфликта, но доставят оръжия и боеприпаси на Украйна ! Въпреки това Източния фронт методично се премества на запад. Сами срещу всички, Русия пак ще се справи.
63
10
 
14
 
! Отговори
Опалянкаааа..... преди 1 година
Еводжендърляка останал без танкове и други оръжия....ха ха ха!!Сега е момента Путин да им спретне и на тях специална военна операция !Давай Вова! Време е кой каквото е дробил - сега да сърба!!!
62
4
 
8
 
! Отговори
= преди 1 година
Да бе много са зле,те и мерцедес и бмв са много зле, всичко германско е кофти
61
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Немците ПАК ще посрещат руснаците, но този път като освободители.
60
7
 
9
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Тия Леопарди са много зле и ако руснаците не ги опукат набързо, да се сърдят на себе си. Щото край Ал Баб ИД направо разнищиха турските Леопарди с най-обикновени средства.
59
7
 
15
 
! Отговори
Трифонов преди 1 година
Какво падение! Браво, 44държави въоръжават Украйна и го закъсаха. Е ние ще платим сметката на НАТО, няма да я плащат я Евродепутати и генерали някакви, да останат без стотинки после и за тях помощи. Някой още не разбират, че една страна е сила, и винаги ще бъде. Време е да се събудят някой, и щом имаме *** да помагаме на чужди защо тогава не помага България на свойте.
58
5
 
22
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 1 година
Окупираната колония германия няма думата. Ще я вкарат във война и ще изгори. Ресто за холокоста от Рав Шнеерсон и рав Вайшоп. Язък за немците,бели и хубави хора, ама май никога не са се отличавали с особен интелект в масовия си вариант...
57
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова много се трошат немските бракми, че не могат да смогнат да произведат достатъчно резервни части и затова искат да купят неизползвани та да ги разглобят и ползват техните. Факт.
56
8
 
17
 
! Отговори
ало ало преди 1 година
яко са я окъсали на запад, като марко на косово поле, не щат да си прахосват оръжията по украинските поля, май на измислената у-крайна ще и турим кръст!
55
5
 
8
 
! Отговори
До 59 преди 1 година
Имаш потенциал за третополов
54
37
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Западът си въобрази,че Русия се е цивилизовала и намали разходите за отбрана.Оказа се грешка.Все същата варварска и дивашка държава е.Трябва да се навакса с въоръжението.Европа има потенциала да го направи.Рашките кротуват само когато си добре въоръжен.
53
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старите фашисти помагат на новите фашисти )
52
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На прИмоция ли ги искат два на цената на един с пълно автокаско, ако ги гръмнат.