ЕС договаря голямо споразумение със САЩ

Урсула фон дер Лайен планира посещение
4 мар 2023 16:29, Росен Стойчев
246
ЕС договаря голямо споразумение със САЩ
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз ще опита да договори споразумение със САЩ, съобщи Политико.

Идеята е групата да има предимства в плана за инвестиции на американското правителство. Преговори ще се водят следващата седмица.

Европа е изготвила свои условия.

Още по темата
Предстои посещение на европейския председател Урсула фон дер Лайен в САЩ.

ЕС ще договори получаването на статут на равностоен партньор на САЩ в свободната търговия. Това ще гарантира определени решения.

Европейските електромобили ще могат да се възползват от данъчните облекчения, предвидени в миналогодишен план. Американската държава има подобни свободно споразумение с двадесет държави, но така и не договори такова с ЕС.
Запознати твърдят, че преговорите са позитивни и има вариант за реално споразумение, което да е позитивно за всички преговарящи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още по темата: споразумениеСАЩЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
24
 
! Отговори
славянин преди 1 година
''Крепостничеството в Русия'' и ''свободата и демокрацията на запад'' е запазеното кухо и празно демократично клише постоянно кънтящо в празните тикви на демократите!
140
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тъпият русофил Гинеколожката е поумняла в САЩ и се е завърнала в Европа като най-умна сред европейците, Браво бе.
139
0
 
25
 
! Отговори
това е преди 1 година
Зарязва гинекологията и САЩ, идва в Европа и става министър на отбраната в Германия, след това шефка на Европейския съюз и започва да подписва всичко, което и подадат от САЩ.
138
5
 
16
 
! Отговори
до 145 от славянин преди 1 година
Нещо много ретро го даваш - в Русия от над 30 години всеки може да се придвижва свободно навсякъде, може и да я напуска без никакви проблеми! Крепостничеството е единственото в зомбираната ти демократична кр.туна! ''Свободата и демокрацията'' на запад отлично си проличаха по времето на т. нар. ''пандемия'' просто е достатъчно да попиташ кой да е живеещ по тези земи за ''свободата и демокрацията'' там!
137
3
 
20
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Я, па Я: Това, че "Русия има крепостно право, корупция и казармен режим" не е нищо повече от опорна точка на русофобската пропаганда. А също и това, че САЩ са "образец на свобода и демокрация". А ако говорим за това коя страна, е причинила най-много страдания на хора, то това определено са САЩ. Те са бомбардирали в много държави и жертвите сред цивилното население за тях съвсем не са били проблем.
136
5
 
0
 
! Отговори
хаха преди 1 година
е нали уговорката ни е тотална война. Няма цивилни няма мивилни , минават и те правят луна
135
8
 
2
 
! Отговори
до 142 от славянин преди 1 година
Как виждаш в днешно време да унищожаваш някакви радикали в градове с ядрено оръжие!? Нали освен радикалите ще унищожиш и милиони цивилни!? Ти сериозно ли го мислиш!? Афганистан ако не знаеш е като щвейцарско сирене, цялата му територия под земята е с десетки и стотици километрови подземни проходи и галерии прокопавани стотици, а може би и хиляди години!
134
9
 
17
 
! Отговори
Демек преди 1 година
Освен визите за САЩ ще ни сложат и брояч на вдишванията и издишванията. Е. Ба ти и партньорите и от ЕС и от САЩ
133
2
 
17
 
! Отговори
да знаете преди 1 година
Те тая спечената на дафинов лист ще сложи края на Европата...........
132
15
 
3
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До славянин: Също като в Русия, нали така. Само, дето чест, достойнство и свобода има на запад а в Русия има крепостно право, корупция и казармен режим. Освен това, свободата не е човешка квалификация а обществена. Честта, достойнството и почтеността нямат общо със общественото устройство. Такива хора живеят по целия свят и честта, достойнството и почтеността са въпрос на възпитание и лична отговорност. Нещо не добре познато на 1/6 от територията на света.
131
5
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До хаха: Е, точно това им е проблемът на американците. Мислят си, че те могат да "изпаряват" другите, но тях не могат да ги изпарят. А третият закон на Нютон гласи: "На всяко действие има равно и противоположно насочено противодействие".
130
10
 
15
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 година
До хаха: Това, дали базите им са в бедни държави никога не е било проблем на САЩ, даже напротив. Ако това, че държават е бедна (аборигени) са го считали за проблем, нямаше да имат общо 823 военни бази по целият свят. Но в Афганистан се оказа, че на местните аборигени не е така лесно да им сложат чатала на врата и да им купят политиците, както например това направиха у нас. У нас даже не плащат нищо за базите си, дадохме ги само за едно потупване по рамото.
129
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 1 година
До до 136 от славянинпо чисто технологични причини има. Пример. В големите градове ги изпаряваш с атомни и то какво остават едни селтици в баирите. НО това е една такава безкрайна тема , трябва си пишем до утре.
128
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споразумение? Та ФАЩ изцоца на макс ЕС в последната 1 година, като деиндустриализира мотора на ЕС (Германия) и им задигна огромна част от бизнесите. За капак на това още споразумения в кавички?
127
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи на края на втората световна война американците превземат Германия, а покрай Европейския съюз и нас.
126
1
 
15
 
! Отговори
Русофил преди 1 година
Тя така ходи и преди пЛандемията. Ходи да си преподпише договорите с файзера. Тези електромобили са параван.
125
5
 
2
 
! Отговори
до 136 от славянин преди 1 година
Афганистан е планинска държава за разлика от Ирак например, който е равнинна, за да унищожиш една планинска държава трябва да я засипеш с ядрени взривове, ама нали разбираш какво ще последва след това! Та специално Афганистан няма как да го ''очистиш'' по чисто географско-ландшафтни причини!!
124
1
 
17
 
! Отговори
до 133 от славянин преди 1 година
Ами нормално е в държавите където насила се налага западната демокрация да има срив на живота във всяко отношение и тълпи от бежанци от този новосъздаден демократичен рай! И в Афганистан, и в Ирак, и в Либия, и в Сирия преди западът да реши да ги демократизира животът беше приличен!
123
7
 
4
 
! Отговори
хаха преди 1 година
До Малко за политикаот афганистан си тръгнаха и много други. Който е бил там си е тръгвал. Просто няма оправия. Нима САЩ неможе да ги изчистат ли. Жив нема да остават никой. Но в един момент си казваш абе аз в тея чукари с тея аборигени какво се занимавам/ Това и руснаците са си го казали, сигурен съм
122
1
 
4
 
! Отговори
до 130 от славянин преди 1 година
Нали ти обясних, че има нещо по-важно от пълния търбух - честта, независимостта и достойнството! Но как да обясниш на демократично пр.се, че тези неща са по-важни от пълния търбух! Пък и за някои държави от Карибския басейн под крилото на башдемократите едва ли може да се твърди, че са богати!