Столтенберг: Москва е най-голямата заплаха, но Путин сгреши

Той нарече последната година ключова за глобалната сигурност
21 мар 2023 18:17, Йоана Цонева
290
Столтенберг: Москва е най-голямата заплаха, но Путин сгреши
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че руският президент Владимир Путин е сгрешил с решението си да атакува Украйна.

Той нарече последната година ключова за глобалната сигурност.

"Путин искаше по-малко НАТО, но получи повече НАТО", подчерта Столтенберг по време на представянето на годишния си доклад и отбеляза, че границата на Алианса с Русия ще се удвои, когато Финландия и Швеция се присъединят към военния съюз.

Още по темата
Наричайки Москва "най-значимата заплаха" за глобалната сигурност наред с тероризма, генералният секретар подчерта, че НАТО "е била готова", когато руските танкове са влезли в Украйна.

По думи на Столтенберг Алиансът "е видял признаци", че Русия е поискала доставки на смъртоносни оръжия от Китай и същевременно отбеляза, че Пекин изправя пред предизвикателство "интересите, сигурността и ценностите" на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
1
 
! Отговори
Биограф преди 1 година
Калоян е гръцки константинополски възпитаник известен че търсил Каталунското лампово осветление в Паладин-Аладин-Пловдив...........Нощни боеве на Каталунското поле и осмиване от Рим на съчките за Огън та Второ превземане на Рим.............Никита Хониат е ВицеВасилевс на Исак Ангел 1185 година ..............Сватбата с маджарката БЕЛА Трета на Исак Ангел 1185 освобождава България и прочие
149
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много Американофил,много нещо тук бре.-:( Тези и България ще продадат,само и само да са със САЩ! Жалка работа! Какви българи сте бре?
148
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 160 Какъв Сибир бе шнорхел кой се закача с Русия.
147
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май се оказва,че точно вие с Америка сте голямата Заплаха за Европа! Путин си е в Русия! В държавата си! Вие какъв го дирите с Американците покрай границите на Русия??? Америка продължи действията и целите си,да унищожи Русия! Тогава беше СССР! Майката на СССР беше Русия! И след 1989 г,приобщихте в " съюз" държавите от Варшавски договор,и " задължително" с " участие" в " НАТО"? Защо и с НАТО? Така че Не Путин е виновен че сте в Европа!!! НАТО Вън от Европа! И няма да има проблеми Европа! ВЪН!!
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко върви по план, вече година
145
2
 
1
 
! Отговори
НЯМА Авари Прокопий преди 1 година
АВАРСКИЯТ Хаганат обсажда Солун а Шефът на Тайната полиция Прокопий от Кесаря излъгал че са германските двойници Славяните с мотив:"Германци и Славяни сте бивши роби а само какви поразия вършите?" то ест ДРЕВНАТА класика:"Всички хора са роби на оня на Небето".........Заключителния етап на Нямането на Авари е История до 1206 на Никита от град Хон където кодирано съобщава :"Българите дойдоха откъм Прокопий от израелския град Кесаря" на римски "семита Зиези-374" и офицер Сабиниан
144
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Василев.Я се събуди.Китай до ония ден купуваше оръжие от Русия за около 10 милиарда на година.Какво пък толкова има да даде.
143
7
 
10
 
! Отговори
До долния преди 1 година
Хлевчи и циври от безсилие единствено натовския Столтенберг!!
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 152 За какво ти са тия автомобили, до Сибир може да се стигне с влак даже и пеш за по-нетърпеливите.
141
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нящви скелети се изказват.
140
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антирекорд 2022г - произведени 9.3 милиона автомобили, най-ниското ниво, както през 1993 когато са произведени 9.2 милиона. Нормално в ЕС се произвеждат около 14 милиона автомобила годишно.
139
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стотици хиляди деца бяха убити от американски войни, бомби и санкции през последните десетилетия - на никой не му дремеше. Русия СПАСИ няколко стотин деца държани във военна зона за заложници - НЕ МОЖЕ, това преминава границата - военно престъпление. Пожелавам му на тоя още дълги години живот, че да го застигне справедливостта и хубаво да я усети преди да отиде в ада.
138
1
 
0
 
! Отговори
BYD HAN преди 1 година
Новият BYD HAN 2023 разбива теслата и немските по-всички показатели - технически параметри и пърформанс, комфорт и поведение на пътя, сигурност, дизайн, цена. Салонът на BMW изглеждат като скърцаща пластмасова кухня от евтини материали в сравнение със салона на BYD.
137
1
 
6
 
! Отговори
Нато преди 1 година
Е вай голямата заплаха за човечеството!!
136
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Василев, Василев, преди 10 години Тиквата ти каза, че си про'с'т и още не си го вденал...
135
3
 
9
 
! Отговори
НАТО е измислица преди 1 година
НАТО е фикция, такова животно няма. Има само САЩ. Достатъчно е Русия да унищожат САЩ, и повече никой няма да посмее да вдигне глава. Всички ще клекнат. А на САЩ им стигат няколко ракети Сармат и няколко подводни ядрени взрива на Посейдон околко крайбрежието и толкова, за няколко часа са готови. Кое НАТО ще воюва тогава с Русия, я да ги видим другите. Само плашат гаргите.
134
1
 
2
 
! Отговори
Нато реееев преди 1 година
Пекин изправя пред предизвикателство "интересите, сигурността и ценностите" на НАТО.
133
9
 
3
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Тя китайската икономика си остава американска и британска!Китай дава оръжие на Русия, а САЩ на Украйна, и накрая мечока ще го ощавят и няма да остане един косъм от него , и после ще го вържат със синджир и ще му изкарат зъбките!Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!
132
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
не е вярно вие сте заплахата за човечеството защото сте убии-ци по генезисбългария трябва да излезе незабавно от нато и ес преговори и мир не на воинатане на оръжията и смър-тта
131
0
 
1
 
! Отговори
НЯМА Авари Прокопий преди 1 година
Василий Втори смятал българите за Гръцка Общност и оставил отворена вратичка след него друг Василевс да ни подпише Независимост ако няма Ренесанс което и направил Василевс Исак Ангел покрай унгарската си петърделянова сватба за маджарката БЕЛА Трета......................Боян известен като Безмер известен като Светия Мъченик Боян известен като Гостун откъдето и думата Господ...........Това е наш Цар Асен Първи-Белгун ГръкоУнгарския........Цар Иван Асен Трети като Бела Трета-Сватбар