Австрия: Русия е важна за Европа

Това обяви Александър Шаленберг
23 мар 2023 01:00, Росен Стойчев
56
Австрия: Русия е важна за Европа
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия винаги ще бъде важна за Европа. Това обяви австрийският външен министър Александър Шаленберг, съобщи Блумбърг.

Още по темата


Австрия се опитва да поддържа определени партньорства с руската държава. Шаленберг смята това за важно.

Той обясни, че твърденията, че страната може да загуби своята важност, са заблуда. Припомни, че руската държава ще продължи да е най-големият съсед на страните от Европейския съюз.

Припони, че нейната култура също е от основно значение за Европа. Защити и втората по големите банка в страната.

Наскоро се разбра, че тя е реализирала определени преводи с руски представители. Дипломатът обяви, че мнозинството от западните компании все още имат делови партньорства с руски граждани и това е нещо нормално.

Допълни, че подкрепя решенията на европейските представители до момента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
А добро утро.
45
3
 
2
 
! Отговори
Унуфри преди 1 година
Русия трябва да бъде изолирана и мачкана от целия свят, това е.
44
3
 
11
 
! Отговори
ГлушкоГеоргиев преди 1 година
До 48. Тезата ти , че "е по-добре Русия да я няма" означава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО , на мястото на днешна България да продължава да се шири османлък. За тебе може да е без значение има Ли я или я няма България, за мен обаче(както и за всеки истински българин) това е основополагащо условие.
43
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ресурсите на Русия са важни за Европа. Самата Русия е по-добре за цялтото човечество да я няма като държава въобще, защото е просто една голяма пречка за развитието на света.
42
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важно е разбера се, рушшките фашаги да се държат надалеч от цивилизацията. В Африка могат да се вихрят колкото си искат. Там ще са като у дома си, само без сняг.
41
1
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Абе всички сте за Русия, пък като се стигне до гласувания в ЕП, вдигате ръчички заедно. Лицемери!
40
4
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Налейте в кухата и дърта глава на дядото зад Океана,че на Русия не може да се гледа като на държавица от третия свят.Трябва ли планетата ни да заприлича на пустиня,ако гадовете които искат мир,стоварват оръжие всеки Божи ден на един клоун от киевсия цирк?Брюкселски чиновници,ястребите отвъд ООкеана,мислете с горните си глави.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40 "... така Европа е важна за Русия като платежоспособен пазар" - грешка. Есента на 2021 година показа на всички (с изключение на неграмотните про'с'таци), че Азия е много по-платежоспособен енергиен пазар от ЕС. Всички танкери и газовози заобикаляха ЕС (който се чудеше откъде да напълни резервите си за зимата, понеже цените лятото му се струваха високи) на път за там. Това е факт. Борисов правилно ТИ каза, че европеидните про'с'таци като ТЕБ заслужавате да бъдете мачкани.
38
22
 
3
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Русия трябва просто да бъде изолирана от всички и да бъде мачкана по всякакъв начин! Досега никой нищо добро не е видял от тия диваци! От времето на цар Петър, нищо не се е променило при тях! Жалки въшкарници!
37
18
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Русия въобще не е важна за Европа и по-добре да я няма!
36
1
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Както Русия е важна за Европа като източник на евтини ресурси и материали, с които да се повишава конкурентноспособността на европейското производство, така Европа е важна за Русия като платежоспособен пазар. Т.е. Русия и Европа са в пряка корелация помежду си, и заедно с едни приятелски отношения могат да постигнат много. Само че САЩ и Китай имат различен интерес. Всека империя се бори за максимално геополитическо влияние. А Европа за жалост не е империя, а се води по акъла на империите...
35
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спасението е в приемането на еврото ВЕДНАГА!
34
2
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
браво много навреме се сетихте за изводите си сега като почнат да ви гърмят банкитеще видите от къде изгрява слънцето в германия тръгнали да правят вече революция
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Австрийските компании трябва да се придържат към австрийските правила, част от които са санкциите на Европейския съюз", каза той.По думите му "91 процента от западните компании все още са в Русия". "Има достатъчно американски банки, една от тях с името "Банк ъв Америка", които присъстват в Русия", заяви Шаленберг.Той каза, че предпочита да се прилагат съществуващите европейски санкции срещу Русия заради нейното нахлуване в Украйна, вместо да се въвеждат нови мерки.
32
1
 
12
 
! Отговори
цитирайте както е де преди 1 година
"Достоевски и Чайковски остават част от европейската култура, независимо дали ни харесва или не. Тя ще продължи да бъде най-големият ни съсед. Тя ще остане втората по големина ядрена сила в света", заяви Шаленберг.По-рано тази година американските санкционни власти започнаха да разследват "Райфайзенбанк" за нейния бизнес, свързан с Русия.Шаленберг каза, че Австрия е тази, която трябва да реши дали да наложи санкции, и изтъкна, че и други западни банки работят в Русия..
31
5
 
21
 
! Отговори
Сина преди 1 година
Евро геиците днес взеха да въртят опашки, Австрия, Чехия.... Дали пък крантата Урсула не ги е пратила да се разпяват, щото взе да се обръща палачинката хахаххаха
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За цяла Европа е ясно , че територията на Русия е важна. Населението не е от значение. Най добре за сега се се справя Китай. Настани се преди тридесет години с помощта на САШ и се размножават.
29
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах ха ха. Западът бил извадил Русия от блатото! Само дето не ги извади, а ги натика там. 90-тте години са кошмарен сън в който Русия беше разграден двор и всеки я грабеше как си иска. Не очакваха, че Путин ще промени нещата и сега не могат да му простят, че спря грабежа. Не стана веднага и още се мъчат да краднат като за последно, но изворът на блага им пресъхва на западняците. Поне оттук нататък обяда няма да е безплатен.
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
казва се след путин и си- ами ще се наложи американците да работят а не да печатат зелени книги и да обират света- утре бразилския президент е при сито- и вече приветства срещата в москва
27
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
обективна реалност- австрия не дава да санкционират банките и от краваршингтон и си получава руска газ на ниска цена през българия - както и унгария- независими дърави- а българия пак получава руска газ ама като напълни гушите на американски посредници - нармално з колония- ааа забравих - финландия е обявила че ще спазва споразумението за газа с русия до 2031 година- айде близа-чите почвайте с минусите - да не забравите да го изтриете