Европа готви голямо обновяване

Промяната касае всички страни
24 мар 2023 21:37, Росен Стойчев
45
Европа готви голямо обновяване
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейските представители се договориха да подкрепят обновяване на единния пазар, съобщи EuObserver.

Идеята е да се гарантира, че групата може да се конкурира с Китай и САЩ. Темата се обсъжда през последните седмици.

Това е важно, след като американската администрация обяви мащабни субсидии за зелени инициативи. Те се отнасят основно за продукти, произведени в САЩ, което постави въпроса за възможно изтегляне към страната на европейски предприятия.

Още по темата
Търси се вариант, който да гарантира, че европейският пазар може да е конкурентен и в областта на услугите. Премиерът на Нидерландия обяви, че е много важно да се намали бюрокрацията и да се извадят всички позитиви.

Марк Рюте смята, че единният пазар е основен, за това неговата страна да е сред водещите по благосъстояние. Идеята е да се намали регулирането и бюрокрацията, което може да стане чрез бързо издаване на разрешителни в определени сфери.

Разглежда се и улеснения достъп до инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
16
 
! Отговори
леля чичо преди 1 година
нещо леко ви се отлепя демокрацията, да не е менте нещо а?
9
4
 
27
 
! Отговори
Щом има преди 1 година
водещи по благосъстояние, значи има и бедни страни. Щом има богати и бедни, няма как да има единен пазар. Богатите ще диктуват правилата - и то в своя изгода - а бедните ще обедняват още повече. Това ли е обединена Европа?
8
5
 
19
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Предсмъртната агония на един разпадащ се съюз. Ще последва примера на един предишен малко по на изток. В момента в който основната привличаща сила, в случая Франция и Германия отслабнат, сателитите се разхвърчават и започват да търсят нова орбита. След "перестройката" Русия неистово искаше да се отърве от нас, ама ние не искахме, така пропиляхме 15 години. ЕС не ни щат, само нашите пазари и суровини, за това и не сме в Шенген. Толкоз по темата!
7
1
 
11
 
! Отговори
Истина преди 1 година
То и в България трябва да намалим администрацията с 60% и чак тогава да има местни избори (може и месни, че бая замезват покрай нея) и след това да има парламентарни. Прекалено излишни хора има на държавна работа, отделно кметствата и общините трябва да се намалят поне с 20%.
6
4
 
10
 
! Отговори
хаха преди 1 година
и ние готвим на Европа, голяма новост. Ще станем първата държава член на СССР в ЕС. Да живее СЕСЕСЕРЕ. хсхахахаяхаха
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте да дадем за зелено си е си е чиста либерастия, да не говорим,че всичките фотоволтаици и инвертори са внос от Китай , батериите също!За промени и обновяване трябват поне 50 години и то ако Китай стои на едно място!
4
3
 
20
 
! Отговори
Пак ни готвят секира преди 1 година
"Марк Рюте смята, че единният пазар е основен, за това неговата страна да е сред водещите по благосъстояние." ------------- ЕС удря в земята СССР по лицемерие, а нидерландските политици започнаха да се съревновават с болшевиките по наглост.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тях няма как да се конкурираме поне в следващите 10 години. Можем да ги водим само по 1 показател - мигранти. Куцо, кьораво и сакато е добре дошло в Европа, а покрай тях и утайкита на световното население. Ще ги вземем всички, а след едно десетилетие ние ще бягаме от Европа, защото ще стане непоносимо и опасно за нас
2
5
 
8
 
! Отговори
Терор в България преди 1 година
Психично Болният Главен Прокурор Иван Стоименов Гешев е заповядал убийства на Българи, изпълнител е Юлиян Борисов Георгиев - Чикатило и бандата, от МВР се хилят като неадекватни к.ретени! Убиват ме в Бобов дол - Германов!
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най- доброто обновяване ще е разпад на Съветския... пардон - Европейския съюз.