Германски епископи одобряват еднополовите бракове и жени свещеници

Кардинал настоява папата да накаже еретиците
24 мар 2023 15:52, Анисия Иванова
35
Германски епископи одобряват еднополовите бракове и жени свещеници
Снимка: БГНЕС

Германската католическа църква обсъжда поредица от реформи, като част от разглежданите теми са хомосекусалността, жените свещеници и свещеническото безбрачие, обединени под мотото "Синодален път".

В интервюто си за италианския вестник "Република" кардинал Герхард Лудвиг Мюлер каза, че някои от епископите, които участват в този процес, са одобрили "еретически текстове" и заради това те трябва да бъдат съдени според каноничното право.

По думите му папа Франциск трябва да предприеме дисциплинарни действия срещу германските епископи, които подкрепят еднополовите съюзи и се придържат към "еретическите" си виждания, предаде Ройтерс.

"Папата има отговорността да иска обяснения, да поправя или дори в крайни случаи да уволнява епископи заради доктринални въпроси", каза Мюлер.

Кардиналът, който също е германски епископ, смята, че да се позволи на еднополовите двойки да сключват съюз с благословията на свещеник е "категорично против католическа вяра" и е равно на богохулство.

След разговори с официални представители на Ватикана и папата през ноември председателят на Конференцията на германските епископи каза, че дебатът за реформите не може да бъде прекратен.

За благословията на еднополовите съюзи епископ Георг Бецинг каза още, че няма да отказва Божията благословия на онези, които са в обвързани отношения и я търсят.

През юли Ватиканът опита да спре движението на германския Синодален път, тъй като рискува да доведе до разкол във Вселенската църква, припомня БТА.

Римокатолическата църква проповядва, че свещениците трябва да живеят в безбрачие, че жените не могат да бъдат свещеници, защото Исус избира само мъже за свои апостоли, и че да си привлечен към хора същия пол не е грях, но хомосексуалните отношения са.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
13
 
! Отговори
Толераст преди 1 година
Накрая да обявяват че Исус е бил хомосексуален индиец пристрастен към марихуана веган.... и да се свършва вече с тая мъка .
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Кардинал настоява папата да накаже еретиците" Прав е човека.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А хетеросексуалните кога? Какво им забранявате брак, жени и деца на католическите свещеници, дайте им свобода!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и сексуалното мслтретиране на деца одобряват и практикуват
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че те пък тия кога са правили разлика между мъж, жена, деца, бял, цветнокож...
1
2
 
17
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Много съжалявам, че чичото с мустака не свърши това което трябваше.