Франция спря платформите за забавление за администрацията

Визират се платформи за игри, споделяне на видео и снимки
27 мар 2023 14:28, Росен Стойчев
23
Франция спря платформите за забавление за администрацията
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Франция забрани употребата на платформи за забавление на държавния персонал, съобщи "Фигаро".

Представителите на администрацията не могат да използват подобни платформи на своите служебни телефони.

Още по темата
Очаква се  да ги изтрият, ако в момента ги използват.

Визират се платформи за игри, споделяне на видео и снимки. Твърди се, че те не успяват да гарантират неприкосновенността на личните данни.

Приложения за срещи и запознанства също не могат да се използват на служебни устройства. Обявен е и срок, в който те да бъдат свалени от телефоните.

Френското правителство дълго обсъждаше подобно решение. То трябва да гарантира, че държавната информация няма да бъде изложена на външно наблюдение.

Персоналът в държавните агенции е бил уведомен за решението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Да да преди 1 година
Единственото с което Русия може да снабди някого, са стари танкове от първата световна война
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ИииТъкмо се чудех кога някой супер хипер мега гига напред с материала ще изплиска легена и ето - няма и 20 тина коментара и се появи. Без да го съзнаваме работим за мсофт, и даже като и като пик..ем пак за тях пик..ем. Брей, няма отърваване ама от кре..ни.
18
1
 
0
 
! Отговори
Иии преди 1 година
До 18: много си назад с материала. Всички Linux разработчици и програмисти работят за Microsoft и то без да го съзнават. Linux, Mac, Windows са базирани на една основа. Знаеш ли как да пишеш на познатите езици не те спира нищо. А също така и Linux има 600 активни разпределения. Или викаш всеки си пляска на каквото иска?
17
0
 
0
 
! Отговори
Веселин преди 1 година
В Б-я се забавляват, ама не само политиците
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Франция от 2004 г администрацията е на Линукс. Там не са кухи умнокрасавци и костовашки продажници, не плащат лицензи на на били гейтс и не им падат сайтовете през ден.
15
0
 
0
 
! Отговори
Иии преди 1 година
До 11: да права си. В Германия, Скандинавия и други държави са забранени. Не говорим за лични телефони а за работни компютри. Англия и Франция още не са ги забранили. В администрацията(държавна като съд) в Англия си гледат фейса и тиктока. Изкачат реклами и ми викат Какво стана? Защо. Ми изкача антивирусната. Работих в частна компания и там нямаш достъп. Пълен леш са някой институции в чужбина.
14
0
 
0
 
! Отговори
до 15 преди 1 година
Я ни светни, какво е Демокрация, като си запознат..Таман, ще ти преценим компетенцията..
13
1
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Пич, вземи научи какво е демокрация. преди да се излагаш. Бъркаш основни понятия- самесваш ябълки с джапанки и се мислиш за много умен.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тез френските шушумиги не работят в аминистрацията ами се забавляват- ах гиди нехранимайковци на държавна заплата
11
1
 
2
 
! Отговори
полу-информиран преди 1 година
До Анонимен 10От каква демокрация се оплакваш? Това е за служебни телефони. На личните си телефони служителите могат да използват каквото си искат.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протести против НАТО и ЕС има само в болната глава на нашенските копейки..Кому е нужен преразказ по словесна опора, като има документални кадри..Ний ся на очите си ли да вярваме1 или на теб....
9
0
 
5
 
! Отговори
Непозната преди 1 година
Тези платформи са забранени за българската администрация от 2010 г. Най-после и ние в нещо положително да сме първи.
8
3
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
Протести против НАТО и ЕС има само в болната глава на нашенските копейки. Хората протестират по други теми. Писна им да издържат българските бачкери, които киснат на борсата. Мерси.
7
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 1 година
До леле Не се коси, те си имат лични телефони. Там още никой не е забранил да ползваш каквото си искаш. Не че накрая няма да го направят, де.
6
1
 
3
 
! Отговори
До Антон преди 1 година
Ай ся, ултрасите били виновни..Ми да забранят футбола и да си решат проблема тогава..
5
3
 
4
 
! Отговори
Антон преди 1 година
И един милион да са на улицата, пак не са всички французи. Живея във Франция и мога да ти кажа, че на хората им писна от стачки, спиране на траспорт и *** на 2 седмици в Париж. Знаеш ли кой идва да се бие с полицията по улиците освен френските ултралеви, това са италиянски, германски, холандски ултраси, пристигнали с бойни снаряжения, коктейл ***, палки, железа... На някой много му се иска да разруши добре уредената държава. Франция има 65 милиона население.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чисто луди са тия..Ся и администрацията ще почне да стачкува..
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тия се чудят как да отклонят вниманието и реалните си проблеми. И го правят по най-баламурския начин. Платформите да са им проблем във Франция! Милиони са по улиците на протести против правителството, против Макрон, против НАТО и против ЕС. Огньове горят, барикади са направени, срещу полиция има инициативи. Вижте им плакатите. Чуйте ги какво говорят. Има додстатъчно информация, колкото и у нас да се крие.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз като бях в общината по цял ден фейсо, голф.бг, игри и тролене по форумите. не съм работил и никой не те пита ко прайш, а заплатката си тече!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Капана с дигиталното средство за контрол над съзнанието щракна, лапнаха сиренето че всичко ще е за свобода на изразяване или лична неприкосновеност